Повратници из Сирије упали у џамију у Сарајеву

Тројица екстремиста, од којих је један повратник са сиријског ратишта, изазвали су јуче инцидент током молитве у џамији у сарајевском насељу Стара Брека, преноси "Дневни аваз".

Босна и Херцеговина 24.01.2015 | 09:46
Повратници из Сирије упали у џамију у Сарајеву

Имам џамије Мухамед Велић потврдио је да се инцидент десио када су у џамију ушла тројица екстремиста, додајући да је овај догађај узнемирио вјернике.

Њихове појаве су биле узнемирујуће. Двојица су имала дуже косе и браде, науљене, а сва тројица имала су сурму на очима, онако као кад се иде у рат и борбу. Главни, који је командовао групицом, стао је први испред мене, скинуо јакну, а онда се указала црна дуга мајица са заставом "Исламске државе", појаснио је Велић.

Он је навео да му је један од тројице младића приликом молитве погрдно добацио да лаже.

Према његовим ријечима, овај инцидент је невиђена увреда и преседан који га је натјерао да реагује и да их избаци из џамије.

Извор: Агенције

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

домаци странац

24.01.2015 08:56

Поцело је. . .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

24.01.2015 09:00

Што нису отишли код свога ментора Бакира Изетбеговића и тамо демонстрирали силу, него на праве вијернике којима је њихова идеологија шпанско село. Ни АЛЛАХ неће смрадове као што су они.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

24.01.2015 09:44

Нека тако и треба.Држава није хтјела реаговати сад су добили што су хтјели! Зашто се не одузму документи? Зашто се ти људи крећу слободно? Да су били под будним оком власти не би ни ушли. Независна република!

ОДГОВОРИТЕ
Name

питам се

24.01.2015 10:38

Није ли изасао (требао изаци) неки закон,који забрањује одласке на ратиста и који се брине о повратницима са истих?Засто се такви и слицни њима слободно сетају градовима,свеједно које дрзаве?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

24.01.2015 13:52

Велике су паре у питању да би сада Федрација могла нешто да уради.Да ли бошњачки политички врх има снаге за обрачун са Радикалима,време ће врло брзп показати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре бошњак

24.01.2015 15:15

А што код њега да демонстрирају кад им се он не противи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

24.01.2015 16:16

Лијепо је било касирати новац екстремних терористицки организација. И доци на најодговорније фунције у БиХ . Сада нема нико ко би се супроставио овим терористима јер како да се супроставис када си и сам дио организације. Многи муслимани у БиХ су против ових изрода вјере само немају никакву моц да се супроставе. Ни један муслимански политицар у БиХ није стао јавно и осудио ове појаве у дрзави. Засто? Пресудите сами!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ахааа

24.01.2015 19:02

најбоље би било да се саставе са оним цетницима сто иду у русију,били би висе него дупло јаци. ст... једни- ст... други, иста г...а

ОДГОВОРИТЕ