AO, Mari: Sporije su lopte i to mi odgovara

Šesti teniser sveta Endi Mari kaže da mu žreb za Australijan open nije bio naklonjen, ali da to ne mora da znači.

Tenis 18.01.2015 | 19:20
AO, Mari: Sporije su lopte i to mi odgovara

Na Marijevom putu u osmini finala nalazi se Dimitrov, u četvrtfinalu ga po projekciji čeka Federer, a zatim Nadal.

“To je veoma težak žreb, teško ga je i prokomentarisati. Ako budem morao da igram sa svim tim igračima, biće ekstremno teško, svestan sam toga. Ali često bude iznenađenja, tako da ne možeš da znaš s kim ćeš igrati, nije sve tako jednostavno. Ipak, sve u svemu, biće to veliki izazov“, kaže Škot.

Mari je trostruki vicešampion u Melburnu – 2010, 2011. i 2013. godine.

“Odgovaraju mi uslovi ovde, beton je podloga na kojoj se najbolje osećam, a prijaju mi i loptice koje se ovde koriste, malo su sporije nego na US openu i to mi se dopada. Ako se dobro radi u međusezoni, nagrada dođe na početku sezone, mislim da mi je i to pomagalo u prošlosti“.

Na pitanje ko su najveći favoriti za titulu, Endi je odgovorio:

“Tu su ’dežurni krivci’, ista imena kao uobičajeno. Biće interesantno videti kako će se Stan izboriti sa ulogom branioca titule, ali pun je samopouzdanja posle osvajanje Dejvis kupa i titule u Čenaju. Tu su i Nišikori, Dimitrov, Raonić... Mislim da će biti interesantan turnir, obično u Melburnu bude iznenađenja jer su pojedini teniseri napredovali u pauzi između sezona“.

Škot je promenio deo tima između sezona, Dani Valverdu prešao je u tabor Tomaša Berdiha.

“Nije čudan osećaj, naprotiv, mislim da je to bilo pozitivno. Kada stvari ne funkcionišu, onda nema ni pozitivne atmosfere i to nije dobro ni za koga. Zadovoljan sam kako se sve odvijalo u poslednja dva meseca“.

Mari u prvom kolu igra sa Indijcem Jukijem Bambrijem.

Komentari / 0

Ostavite komentar