Gvardiola ''krade'' Varana Realu!

Malo mu je što je gazio Real kad god je hteo, sad mu otima i igrače! Trener Bajerna se sastao sa agentom francuskog defanzivca, koji bi nezadovoljan minutažom u Madridu ove zime mogao da se preseli u Nemačku.

Fudbal 10.01.2015 | 16:00
Gvardiola ''krade'' Varana Realu!

Za sada samo mladi Džošua Kimih (ostavljen na pozajmici Lajpcigu), a do kraja prelaznog roka po svoj prilici jedno veliko ime stiže u Minhen. A ako je verovati madridskoj Marki, Bajern će tokom januara ojačati odbrambeni bedem Rafaelom Varanom, koji je prva želje trenera Pepa Gvardiole.
„Gvardiola naciljao Varana“, vrišti Marka na naslovnoj strani i čim ovako bombastično najavljuje transfer - i to u danu kad kraljevski klub igra sa Espanjolom - jasno je da je informacija poduprta činjenicama.

A one kažu da se na Gvardiolino insistiranje trener bavarskog giganta pre nekoliko dana sreo u jednom minhenskom restoranu sa Horheom Mendesom, agentom francuskog defanzivca, kako bi napravio prve konkretne korake u realizaciji ovog posla. Varan je nezadovoljan činjenicom da je ove sezone odigrao samo osam utakmica sa Real i Marka kaže da mu smeta taj manjak minuta, a pošto je Serhio Ramos neprikosnoven u poslednjoj liniji i sve glasnije se govori da će Pepe na kraju sezone produžiti ugovor, čini se da je budućnost mladog Francuza na stadionu Santjago Bernabeu maglovita.

Zato, kao idealno rešenje deluje odlazak u Minhen, gde Gvardiola posle povrede Havija Martineza ima na raspolaganju „samo“ Dantea, Džeroma Boatenga i Mehdija Benatiju u poslednjoj liniji, međutim, za takmičenje na tri fronta potreban mu je još jedan igrač i to slilčnih karakteristika. Brz, snažan i skočan. A Varan je takav. Samo, da bi dobio takvog igrača Bajern će morati dobro da odreši kesu, pošto se Varan procenjuje na 25.000.000 evra. Plus, da potuče konkrente iz Premijer lige, Mančester junajted i Čelsi, jer se priča da se i ta dva kluba bore za njegov potpis.

Rafael Varan ima ugovor sa Madriđanima do juna 2020. godine, a ukoliko dođe u Minhen bio bi drugi fudbaler Reala koji je za šest meseci završio na Alijanc areni (letos stigao Ćabi Alonso), pa bi tako Pep Gvardiola zadao još jedan udarac kraljevskom klubu (ionako je kao trener Barselone zabeležio devet pobeda, tri remija i samo jedan poraz od Reala).

Komentari / 0

Ostavite komentar