JSL: Jedino Partizan i Čuka mogu u Evropu!

Da je kojim slučajem rok za podnošenje zahteva za licencu za UEFA takmičenja sada Zvezda, Vojvodina i Jagodina mogle bi samo da se "češkaju"...

Fudbal 21.12.2014 | 13:40
JSL: Jedino Partizan i Čuka mogu u Evropu!

Srpski klubovi, koji su prethodnih sezona izlazi na evro scenu, a još uvek imaju te ambicije, imaju mnogo sreće što je rok da se izmire sve obaveze, kako bi podneli zahtev za licencu za UEFA takmičenja 31. mart. U suprotnom, da moraju sada da apliciraju - ostali bi "kratkih rukava".

Naime, Crvena zvezda, Vojvodina i Jagodina trenutno su pod blokadom Disciplinske komisije FSS zbog neizmirenih zaostalih dugovanja i neće moći da licenciraju igrače za nastavak sezone.

Ukoliko bi se sada podnosio zahtev, u Evropu bi mogli samo Partizan i Čukarički, koji su finansijski "čisti".

Sledeći kklub koji bi ispunio uslov je Mladost iz Lučana, jer nema zaostale dugove, ali je pitanje da li bi trenutno osmoplasirani tim na tabeli Superlige uopšte imao takve ambicije.

Trenutna situacija je dramatična, poručuju iz FSS.

"Nadamo se da će klubovi do ugovorenog roka rešiti probleme, jer u suprotnom neće dobiti licencu za UEFA takmičenja. Klubovi će kao i do sada imati mogućnost da u narednom periodu na tri načina reše probleme - da plate dugovanja, da im se otpišu dugovi ili da dogovore reprogram", objasnio je za "Informer" Nenad Santrač, menadžer za licenciranje FSS.

Zvezda najavljuje da će do 31. marta rešiti finansijske probleme, iako Svetozar Mijailović, koji bi uskoro trebalo i zvanično da preuzme ulogu predsednika kluba, priznaje da se time još nije bavio.

"Što se tiče FSS licence, sve će biti u redu i moći ćemo da registrujemo igrače kad za to dođe vreme. O licenci UEFA još ne mogu ništa da kažem, jer još nisam stigao da se bavim tim pitanjem", rekao je Mijailović.

Zvezda do 31. marta mora da isplati 11,8 miliona evra duga, što je napredak u odnosu na pre nekoliko meseci. tada je dug iznosio 14 miliona evra, ali su crveno-beli u međuvremenu napravili reprogram dugovanja za porez državi i iplatiće ih u narednih 24 meseca.

I prvi čovek Vojvodine uverava da će do podnošenja zahteva za licencu za UEFA takmičenja Novosađani sve dovesti u red.

"Dugovanja zbog kojih imamo blokadu FSS iznose oko 40.000 evra, što nije mnogo, i rešićemo to. Naš cilj je da budemo prvaci u finansijskom fer pleju, jer je vreme da se prekine sa lošim poslovanjem i stalnim dugovanjima. Samim tim prioritet je da već u martu nemamo dugovanja i da dobijanje UEFA licence nijednog trenutka ne bude dovedeno u pitanje", izjavio je Zoran Šćepanović, predsednik Vojvodine.

Komentari / 0

Ostavite komentar