I. Ilidža: Budžet za 2015. 4,6 miliona KM

Odbornici Skupštine opštine Istočna Ilidža usvojili su budžet za 2015. godinu. Planirani budžet iznosi 4 616 975 maraka, što je za 90 000 manje u odnosu na rebalans budžeta za 2014. godinu.

Republika Srpska 15.12.2014 | 14:33
I. Ilidža: Budžet za 2015. 4,6 miliona KM

Budžet je manji za iznos dva granta, koja nisu planirana u ovogodišnjem budžetu.

"Ove godine smo imali dio grantova koja smo dobili od UNDP-a i Apotekarske ustanove, a odnose se na dva značajna projekta opštine Istočna Ilidža. Mi ćemo učiniti sve da nastavimo stabilan sistem funkcionisanja opštine nastavimo i da sve ono što preuzmemo i završimo", ističe načelnik opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač.

Protiv usvajanja budžeta za 2015. godinu glasao je Klub odbornika SNSD, smatrajući da budžet nije razvojni, već potrošački.

"Budžet služi samoj opštini za troškove administracije i isplaćivanje plata radnicima. Smatramo da je 170 000 maraka od ukupnog budžeta jako malo za ulaganja u opštinu", ističe odbornik SNSD-a Milica Ristović.

Načelnik Kovač poručio je da opština vraća značajna finansijska sredstva za kreditna zaduženja, koja su u ranijem periodu utrošena za objekte infrastrukture,te da su i to sredstava za kapitalna ulaganja.

Obzirom da se na teritoriji opštine Istočna Ilidža nalazi i Bolnica Istočno Sarajevo, čiji radnici posljednjih dana iskazuju svoje nezadovoljstvo zahtjevajući isplatu ličnih dohodaka i uplatu doprinosa za protekle četiri godine, za srijedu je zakazana i vanredna sjednica Skupštine na kojoj će odbornici razmatrati stanje u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

(BN TV)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

MILOŠ

15.12.2014 14:17

KAPITALNA ULAGANJA ??? Verovatno misli na plate i ostale benefite, a ne na razvoj lokalne zajednice.

ODGOVORITE
Name

istocno sarajevo

15.12.2014 15:50

Kovacevo najvece kapitalno ulaganje je semafor na kuli, tako da sada imamo kolone od nekoliko kilometara. Po tome cemo pamtiti njegovu vlast.

ODGOVORITE