Ko će večeras u drugu fazu LŠ?

U utorak su na programu mečevi poslednjeg kola prve faze Lige šampiona u grupama A, B, C i D.

Fudbal 09.12.2014 | 16:40
Ko će večeras u drugu fazu LŠ?

Sigurni učesnici druge faze su madridski Atletiko i Real, Bajer Leverkuzen, Borusija i Arsenal, a u utorak će biti poznata još tri nova učesnika.

Jedine dve ekipe koje se opraštaju od evropskih takmičenja su Benfika i Galatasaraj.

Grupa A:
Olimpijakos – Malme
Juventus – Atletiko Madrid

Tabela:
1 Atletiko Madrid 5 4 0 1 +11 12
2 Juventus 5 3 0 2 +3 9
3 Olimpijakos 5 2 0 3 -5 6
4 Malme 5 1 0 4 3

U okviru grupe A sastaju se Juventus i Atletiko Madrid, dok u Pireju Olimpijakos dočekuje Malme.

Atletiko je već osigurao plasman u narednu fazu, dok je Juventusu potreban remi. Italijanskom timu je za prvo mesto u grupi potrebna pobeda od dva gola razlike. Madriđani su prvi na tabeli sa 12 bodova, Juventus ima 9, Olimpijakos je na trećem mestu sa 6, dok je Malme poslednji sa tri boda.

Trener Atletika Dijego Simeone rekao je da će predstojeći meč protiv Juventusa biti "utakmica kao nijedna druga".

"Igramo protiv velikog kluba koji ima sjajne igrače i to će biti utakmica kao nijedna druga. Sutra će se odlučivati o tome ko će biti prvi u grupi, a ko drugi, ko će proći... Ako Juventus izgubi on ne ide dalje", rekao je Simeone.

Olimpijakosu je potrebna pobeda nad Malemom i poraz Juventusa u Torinu. Švedskoj ekipi treba pobeda ukoliko želi plasman u Ligu u Evrope.

U sastavu Olimpijakosa neće biti srpskog internacionalca Luke Milivojevića zbog povrede, kao i Džimija Durmaza, dok će iz ekipe Malme izostati Erik Johanson, koji je suspendovan.

Grupa B
Liverpul – Bazel
Real Madrid – Ludogore

Tabela:
1 Real Madrid 5 5 0 0 +10 15
2 Bazel 5 2 0 3 -1 6
3 Liverpul 5 1 1 3 -4 4
4 Ludogorec 5 1 1 3-5 4

U okviru B grupe RealMadrid je siguran učesnik druge faze, a u direktnom duelu za plasman dalje boriće se Liverpul i Bazel. Engleskoj ekipi potrebna je pobeda, dok je Bazelu dovoljan i nerešen rezultat. Do Lige Evrope bi mogao i Ludogorec, ali mu je to potrebno čudo u Madridu, jer "kraljevski" klub ima 18 vezanih pobeda u svim takmičenjima.

Menadžer Liverpula Brendan Rodžers rekao je da njegova ekipa ima realnu šansu da prođe dalje.

"Liverpul je upisan u istoriju ovog takmičenja, a deo te istorije biće i meč sa Olimpijakosom. Imamo realnu priliku da prođemo dalje. Nemamo konstantnost ove sezone, ali utakmicu po utakmicu vidim razliku u timu, fokusiranost i koncentraciju", rekao je Rodžers.

Grupa C:
Monako – Zenit
Benfika – Bajer Leverkuzen

Tabela:
1 Bajer Leverkuzen 5 3 0 2 +3 9
2 Monako 5 2 2 1 +1 8
3 Zenit 5 2 1 2 +0 7
4 Benfica 5 1 1 3 -4 4

Zanimljivo će biti u grupi C, Monaku je potreban bod protiv Zenita da bi obezbedio drugu fazu, dok je ekipi iz Sankt Peterburga za to potrebna pobeda. Benfika je izgubila šanse za prolaz dalje. Bajer Leverkuzen je već obezbedio plasman, a za prvo mesto u grupi biće im potrebna pobeda ili ukoliko odigraju nerešeno, a Monako ne pobedi Zenit.

Grupa D:
Galatasaraj – Arsenal
Borusija Dortmund - Anderleht

Tabela:
1 Borusija Dortmund 5 4 0 1 +10 12
2 Arsenal 5 3 1 1 +4 10
3 Anderleht 5 1 2 2 -2 5
4 Galatasaraj 5 0 1 4 -12 1

U grupi D su poznati učesnici nokaut faze Lige šampiona i Lige Evrope. U najelitnijem takmičenju ostaju Borusija i Arsenal, dok će u drugom po rangu evropskom nadmetanju igrati Anderleht.

"Milioneri" će biti prvi u grupi ukoliko odigraju nerešeno ili pobede Anderleht, dok je Arsenalu potrebna pobeda i poraz Borusije. Anderleht je s pet bodova obezbedio učešće na proleće u Ligi Evropa, dok se Galatasaraj oprašta od evropskih takmičenja.

Komentari / 0

Ostavite komentar