Ко ће вечерас у другу фазу ЛШ?

У уторак су на програму мечеви последњег кола прве фазе Лиге шампиона у групама А, Б, Ц и Д.

Фудбал 09.12.2014 | 16:40
Ко ће вечерас у другу фазу ЛШ?

Сигурни учесници друге фазе су мадридски Атлетико и Реал, Бајер Леверкузен, Борусија и Арсенал, а у уторак ће бити позната још три нова учесника.

Једине две екипе које се опраштају од европских такмичења су Бенфика и Галатасарај.

Група А:
Олимпијакос – Малме
Јувентус – Атлетико Мадрид

Табела:
1 Атлетико Мадрид 5 4 0 1 +11 12
2 Јувентус 5 3 0 2 +3 9
3 Олимпијакос 5 2 0 3 -5 6
4 Малме 5 1 0 4 3

У оквиру групе А састају се Јувентус и Атлетико Мадрид, док у Пиреју Олимпијакос дочекује Малме.

Атлетико је већ осигурао пласман у наредну фазу, док је Јувентусу потребан реми. Италијанском тиму је за прво место у групи потребна победа од два гола разлике. Мадриђани су први на табели са 12 бодова, Јувентус има 9, Олимпијакос је на трећем месту са 6, док је Малме последњи са три бода.

Тренер Атлетика Дијего Симеоне рекао је да ће предстојећи меч против Јувентуса бити "утакмица као ниједна друга".

"Играмо против великог клуба који има сјајне играче и то ће бити утакмица као ниједна друга. Сутра ће се одлучивати о томе ко ће бити први у групи, а ко други, ко ће проћи... Ако Јувентус изгуби он не иде даље", рекао је Симеоне.

Олимпијакосу је потребна победа над Малемом и пораз Јувентуса у Торину. Шведској екипи треба победа уколико жели пласман у Лигу у Европе.

У саставу Олимпијакоса неће бити српског интернационалца Луке Миливојевића због повреде, као и Џимија Дурмаза, док ће из екипе Малме изостати Ерик Јохансон, који је суспендован.

Група Б
Ливерпул – Базел
Реал Мадрид – Лудогоре

Табела:
1 Реал Мадрид 5 5 0 0 +10 15
2 Базел 5 2 0 3 -1 6
3 Ливерпул 5 1 1 3 -4 4
4 Лудогорец 5 1 1 3-5 4

У оквиру Б групе РеалМадрид је сигуран учесник друге фазе, а у директном дуелу за пласман даље бориће се Ливерпул и Базел. Енглеској екипи потребна је победа, док је Базелу довољан и нерешен резултат. До Лиге Европе би могао и Лудогорец, али му је то потребно чудо у Мадриду, јер "краљевски" клуб има 18 везаних победа у свим такмичењима.

Менаџер Ливерпула Брендан Роџерс рекао је да његова екипа има реалну шансу да прође даље.

"Ливерпул је уписан у историју овог такмичења, а део те историје биће и меч са Олимпијакосом. Имамо реалну прилику да прођемо даље. Немамо константност ове сезоне, али утакмицу по утакмицу видим разлику у тиму, фокусираност и концентрацију", рекао је Роџерс.

Група Ц:
Монако – Зенит
Бенфика – Бајер Леверкузен

Табела:
1 Бајер Леверкузен 5 3 0 2 +3 9
2 Монако 5 2 2 1 +1 8
3 Зенит 5 2 1 2 +0 7
4 Бенфица 5 1 1 3 -4 4

Занимљиво ће бити у групи Ц, Монаку је потребан бод против Зенита да би обезбедио другу фазу, док је екипи из Санкт Петербурга за то потребна победа. Бенфика је изгубила шансе за пролаз даље. Бајер Леверкузен је већ обезбедио пласман, а за прво место у групи биће им потребна победа или уколико одиграју нерешено, а Монако не победи Зенит.

Група Д:
Галатасарај – Арсенал
Борусија Дортмунд - Андерлехт

Табела:
1 Борусија Дортмунд 5 4 0 1 +10 12
2 Арсенал 5 3 1 1 +4 10
3 Андерлехт 5 1 2 2 -2 5
4 Галатасарај 5 0 1 4 -12 1

У групи Д су познати учесници нокаут фазе Лиге шампиона и Лиге Европе. У најелитнијем такмичењу остају Борусија и Арсенал, док ће у другом по рангу европском надметању играти Андерлехт.

"Милионери" ће бити први у групи уколико одиграју нерешено или победе Андерлехт, док је Арсеналу потребна победа и пораз Борусије. Андерлехт је с пет бодова обезбедио учешће на пролеће у Лиги Европа, док се Галатасарај опрашта од европских такмичења.

Коментари / 0

Оставите коментар