Partizanova Superligaška jesen...!

Partizan ima najviše pobeda, dao je najviše golova, ima dvojicu igrača na čelu liste strelaca, pobedio je i Crvenu zvezdu i Vojvodinu... Radnički iz Kragujevca jedinu pobedu ostvario u gostima. Najubedljiviju pobedu zabeležio Rad.

Fudbal 09.12.2014 | 17:00
Partizanova Superligaška jesen...!

Sa 38 bodova, odnosno 12 pobeda, samo dva remija i jednim porazom, Fudbalski klub Partizan obeležio je jesen u Jelen Superligi Srbije za sezonu 2015/15.

Najviše remija imaju OFK Beograd i čačanski Borac - po sedam, sledi Spartak (šest), pa Crvena zvezda (pet)... Najviše poraza, ubedljivo, ima kragujevački Radnički - čak 10! Kragujevčani imaju i samo JEDNU pobedu (zanimljivo taj jedini trijumf ostvario je u gostima protiv Voždovca).

Koliko je bodova osvojio, toliko je golova i dao (38) što ekipu Partizana čini najefikasnijom u srpskom klupskom fudbalu, daleko daleko ispred konkurencije.

- GOLOVI (dati i primljeni) -

Ove jeseni ukupno je postignut 281 gol.

Partizan je sa 38 golova ubedljivo na prvom mestu po efikasnosti, slede Vojvodina sa 29, Čukarički sa 25, OFK Beograd i Jagodina sa po 19, Crvena zvezda, Novi Pazar i Rad sa po 18. Najmanje efikasan napad ima kragujevački Radnički - samo šest datih golova(!) u 15 utakmica ove jeseni. Zanimljivo, Kragujevčani su polovinu od ukupnog broja golova dali u poslednjoj utakmici protiv Vojvodine (3:4).

Najbolju odbranu ima Crvena zvezda - samo šest primljenih golova. Sledi Partizan koji je primio 10 golova, zatim Novi Pazar 13, Čukarički 14...

Najefikasnije kolo jesenjeg dela šampionata bilo je 3. Tada su postignuta 24 gola. Gotovo sličan učinak superligaški fudbaleri ponovili su još dva puta - u 6. i 15. kolu (po 23 gola).

Najubedljiviju pobedu ove jeseni ostvario je Rad. Bilo je to u 3. kolu, kada su "grašđevinari" razmontirali Voždovac 6:1 (pet golova Petra Jelića).

Ubedljive pobede ove jeseni ostvarili su i Partizan, Čukarički i OFK Beograd:

Partizan - Borac 5:1
OFK Beograd - Čukarički 0:4
OFK Beograd - Donji Srem 4:0
Rad - Partizan 0:4

(Vojvodina je imala pobedu od 5:2 protiv Spartaka).

- PENALI -

Sudije su ove jeseni ukupno 26 puta pokazivali na "belu tačku". Zanimljivo je da su za Partizan i Crvenu zvezdu ove jeseni dosuđena samo tri penala (dva za Partizan i jedan za Crvenu zvezdu).

Za Partizan su dosuđeni penali protiv Radničkog u Kragujevcu i protiv Donjeg Srema. Oba puta realizator je bio Petar Škuletić, a oba meča Partizan je dobio 3:0.

Za Crvenu zvezdu je sviran samo jedan jedanaesterac - protiv Donjeg Srema. Nejc Pečnik je sa penala doneo pobedu svom timu od 1:0.

- STRELCI -

Petar Škuletić je apsolutni kralj strelaca ove jeseni sa 14 golova, a prati ga saigrač iz Partizana - Danko Lazović sa 9. Njih dvojica su zajedno dali više golova nego ceo tim Zvezde! Treće mesto dele Mijat Gaćinović i Lazar Veselinović iz Vojvodine i Petar Jelić iz Rada koji je pet golova dao na jednom meču (protiv Voždovca).

- KARTONI -

Sudije su ukupno pokazale 572 žuta i 20 crvenih kartona. Igrači su bili najnedisciplinovaniji u 12. kolu - 45 žutih i četiri crvena kartona. Najmanje žutih kartona bilo je u 8. kolu - 27 (nije pokazan nijedan crveni karton u tom kolu).

- POSETA -

Ove jeseni 120 utakmica (tačnije, odigrano je 119, a Voždovac - Novi Pazar će tek igrati, doduše pred praznim tribinama) u 15. kola, gledalo je ukupno 325.713 ljudi. Najbolja poseta bila je u 1. kolu jesenjeg dela šampionata - 40.332 (zahvaljujući, pre svega Crvenoj zvezdi i njenim navijačima), a najskromnija u poslednjem, 15. kolu - samo 6.800 (naravno, i vreme je mnobo lošije nego kad je počela sezona).

Komentari / 0

Ostavite komentar