Партизанова Суперлигашка јесен...!

Партизан има највише победа, дао је највише голова, има двојицу играча на челу листе стрелаца, победио је и Црвену звезду и Војводину... Раднички из Крагујевца једину победу остварио у гостима. Најубедљивију победу забележио Рад.

Фудбал 09.12.2014 | 17:00
Партизанова Суперлигашка јесен...!

Са 38 бодова, односно 12 победа, само два ремија и једним поразом, Фудбалски клуб Партизан обележио је јесен у Јелен Суперлиги Србије за сезону 2015/15.

Највише ремија имају ОФК Београд и чачански Борац - по седам, следи Спартак (шест), па Црвена звезда (пет)... Највише пораза, убедљиво, има крагујевачки Раднички - чак 10! Крагујевчани имају и само ЈЕДНУ победу (занимљиво тај једини тријумф остварио је у гостима против Вождовца).

Колико је бодова освојио, толико је голова и дао (38) што екипу Партизана чини најефикаснијом у српском клупском фудбалу, далеко далеко испред конкуренције.

- ГОЛОВИ (дати и примљени) -

Ове јесени укупно је постигнут 281 гол.

Партизан је са 38 голова убедљиво на првом месту по ефикасности, следе Војводина са 29, Чукарички са 25, ОФК Београд и Јагодина са по 19, Црвена звезда, Нови Пазар и Рад са по 18. Најмање ефикасан напад има крагујевачки Раднички - само шест датих голова(!) у 15 утакмица ове јесени. Занимљиво, Крагујевчани су половину од укупног броја голова дали у последњој утакмици против Војводине (3:4).

Најбољу одбрану има Црвена звезда - само шест примљених голова. Следи Партизан који је примио 10 голова, затим Нови Пазар 13, Чукарички 14...

Најефикасније коло јесењег дела шампионата било је 3. Тада су постигнута 24 гола. Готово сличан учинак суперлигашки фудбалери поновили су још два пута - у 6. и 15. колу (по 23 гола).

Најубедљивију победу ове јесени остварио је Рад. Било је то у 3. колу, када су "грашђевинари" размонтирали Вождовац 6:1 (пет голова Петра Јелића).

Убедљиве победе ове јесени остварили су и Партизан, Чукарички и ОФК Београд:

Партизан - Борац 5:1
ОФК Београд - Чукарички 0:4
ОФК Београд - Доњи Срем 4:0
Рад - Партизан 0:4

(Војводина је имала победу од 5:2 против Спартака).

- ПЕНАЛИ -

Судије су ове јесени укупно 26 пута показивали на "белу тачку". Занимљиво је да су за Партизан и Црвену звезду ове јесени досуђена само три пенала (два за Партизан и један за Црвену звезду).

За Партизан су досуђени пенали против Радничког у Крагујевцу и против Доњег Срема. Оба пута реализатор је био Петар Шкулетић, а оба меча Партизан је добио 3:0.

За Црвену звезду је свиран само један једанаестерац - против Доњег Срема. Нејц Печник је са пенала донео победу свом тиму од 1:0.

- СТРЕЛЦИ -

Петар Шкулетић је апсолутни краљ стрелаца ове јесени са 14 голова, а прати га саиграч из Партизана - Данко Лазовић са 9. Њих двојица су заједно дали више голова него цео тим Звезде! Треће место деле Мијат Гаћиновић и Лазар Веселиновић из Војводине и Петар Јелић из Рада који је пет голова дао на једном мечу (против Вождовца).

- КАРТОНИ -

Судије су укупно показале 572 жута и 20 црвених картона. Играчи су били најнедисциплинованији у 12. колу - 45 жутих и четири црвена картона. Најмање жутих картона било је у 8. колу - 27 (није показан ниједан црвени картон у том колу).

- ПОСЕТА -

Ове јесени 120 утакмица (тачније, одиграно је 119, а Вождовац - Нови Пазар ће тек играти, додуше пред празним трибинама) у 15. кола, гледало је укупно 325.713 људи. Најбоља посета била је у 1. колу јесењег дела шампионата - 40.332 (захваљујући, пре свега Црвеној звезди и њеним навијачима), а најскромнија у последњем, 15. колу - само 6.800 (наравно, и време је мнобо лошије него кад је почела сезона).

Коментари / 0

Оставите коментар