Radović će igrati za RS!

Legendarni napadač varšavske Legije poručio da će, ukoliko dobije poziv selektora Željka Buvača, bez dvoumljenja prihvatiti da obuče dres reprezentacije Republike Srpske. Kaže i da se nada nastupu za "orlove".

Fudbal 09.12.2014 | 10:40
Radović će igrati za RS!

Miroslav Radović jedan je od najboljih srpskih napadača u poslednjoj deceniji, koji nikada nije dobio poziv u A reprezentaciju Srbije.
Legendarni golgeter Legije iz Varšave za poljski klub odigrao je 228 utakmica i 53 puta tresao je protivničke mreže, ali to nije bilo dovoljno da obuče seniorski dres "orlova". Radović je na šest nastupa za U-21 tim postigao jedan gol.

Nedavno je u intervjuu za "Večernje novosti" izjavio da je razgovarao i sa čelnim ljudima crnogorske selekcije, a nije nemoguće da jednog dana obuče i dres reprezentacije Poljske, gde nastupa već osam godina.

S obzirom na to da je nekadašnji napadač Partizana rođen u Goraždu, a već dugo je u planu prijateljski duel reprezentacija Republike Srpske i Srbije, moglo bi se desiti da na eventualni poziv selektora Srpske Željka Buvača odgovori potvrdno.

"Taj meč bi doprinio popularnosti fudbala na ovim prostorima. Sa zadovoljstvom ću prihvatiti poziv Buvača. Znam da je od pre u planu odigravanje ove utakmice, ali ne znam zbog čega je došlo do odlaganja. Potičem iz BiH, tačnije iz Republike Srpske i zato ću sa zadovoljstvom da obučem ovaj reprezentativni dres", izjavio je Radović za "EuroBlic".

Republika Srpska igraće revijalne utakmice, dok mnogo važniji susreti očekuju nacionalni tim Srbije.

"Da budem iskren, zaslužio sam poziv selektora Srbije i drago mi je što je Radovan Ćurčić rekao da će računati na moje usluge u nastavku kvalifikacija. Ne znam zašto me ranije nisu zvali, ali to je pitanje za bivše selektore. Ako sad dobijem poziv, sve ću učiniti da opravdam poverenje i pomognem reprezentaciji u nastojanju da dođe do Francuske", poručio je iskusni napadač.

Srbija je veoma loše startovala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i sa jednim osvojenim bodom teško da će uspeti da ostvari planirano.

"Smatram da može da nadoknadi propušteno. Imamo kvalitetne igrače i to je garant da možemo na kraju biti među putnicima na šampionat Starog kontinenta", optimista je fudbaler Legije.

Radović i ove sezone igra sjajno u dresu Legije, ali je zbog problema sa povredom mišića morao da pauzira određeni period. Do povrede, postigao je 15 golova u prvenstvu i bio prvi golgeter lige. Takođe, pogađao je i u Ligi Evrope, gde Legija ima visoke ambicije.

"Malo ljudi zna da će ovogodišnje finale Lige Evrope biti odigrano upravo u Varšavi na našem stadionu. Navijači, ali i celokupna javnost, odlučni su u nameri da se ide do kraja. Želimo taj trofej, a što je najvažnije prošli smo grupu. Drugi veliki motiv je što će osvajač Lige Evrope steći pravo nastupa u Ligi šampiona naredne sezone", naglasio je Radović.

Fudbaleri Legije u kvalifikacijama za Ligu šampiona eliminisali su slavni Seltik, ali zbog administrativne greške nisu nastupili u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

"Nadigrali smo Seltik. Pobedili smo ih u Poljskoj 4:1, u Glazgovu 2:0, a onda se ispostavilo da pravo nastupa u revanšu nije imao Berezinski i eliminisani smo iz Lige šampiona. Ovo ne mogu da prežalim, ali biće prilike za Ligu šampiona", optimista je srpski napadač.

Radović je karijeru započeo u Partizanu, gde je na 49 mečeva postigao osam golova. Od 2006. godine član je Legije, sa kojom je dva puta bio šampion i osvojio četiri trofeja Kupa i Superkup.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Neso

09.12.2014 13:49

Ovaj da valja ne bi se svima nudio

ODGOVORITE