Радовић ће играти за РС!

Легендарни нападач варшавске Легије поручио да ће, уколико добије позив селектора Жељка Бувача, без двоумљења прихватити да обуче дрес репрезентације Републике Српске. Каже и да се нада наступу за "орлове".

Фудбал 09.12.2014 | 10:40
Радовић ће играти за РС!

Мирослав Радовић један је од најбољих српских нападача у последњој деценији, који никада није добио позив у А репрезентацију Србије.
Легендарни голгетер Легије из Варшаве за пољски клуб одиграо је 228 утакмица и 53 пута тресао је противничке мреже, али то није било довољно да обуче сениорски дрес "орлова". Радовић је на шест наступа за У-21 тим постигао један гол.

Недавно је у интервјуу за "Вечерње новости" изјавио да је разговарао и са челним људима црногорске селекције, а није немогуће да једног дана обуче и дрес репрезентације Пољске, где наступа већ осам година.

С обзиром на то да је некадашњи нападач Партизана рођен у Горажду, а већ дуго је у плану пријатељски дуел репрезентација Републике Српске и Србије, могло би се десити да на евентуални позив селектора Српске Жељка Бувача одговори потврдно.

"Тај меч би допринио популарности фудбала на овим просторима. Са задовољством ћу прихватити позив Бувача. Знам да је од пре у плану одигравање ове утакмице, али не знам због чега је дошло до одлагања. Потичем из БиХ, тачније из Републике Српске и зато ћу са задовољством да обучем овај репрезентативни дрес", изјавио је Радовић за "ЕуроБлиц".

Република Српска играће ревијалне утакмице, док много важнији сусрети очекују национални тим Србије.

"Да будем искрен, заслужио сам позив селектора Србије и драго ми је што је Радован Ћурчић рекао да ће рачунати на моје услуге у наставку квалификација. Не знам зашто ме раније нису звали, али то је питање за бивше селекторе. Ако сад добијем позив, све ћу учинити да оправдам поверење и помогнем репрезентацији у настојању да дође до Француске", поручио је искусни нападач.

Србија је веома лоше стартовала у квалификацијама за Европско првенство и са једним освојеним бодом тешко да ће успети да оствари планирано.

"Сматрам да може да надокнади пропуштено. Имамо квалитетне играче и то је гарант да можемо на крају бити међу путницима на шампионат Старог континента", оптимиста је фудбалер Легије.

Радовић и ове сезоне игра сјајно у дресу Легије, али је због проблема са повредом мишића морао да паузира одређени период. До повреде, постигао је 15 голова у првенству и био први голгетер лиге. Такође, погађао је и у Лиги Европе, где Легија има високе амбиције.

"Мало људи зна да ће овогодишње финале Лиге Европе бити одиграно управо у Варшави на нашем стадиону. Навијачи, али и целокупна јавност, одлучни су у намери да се иде до краја. Желимо тај трофеј, а што је најважније прошли смо групу. Други велики мотив је што ће освајач Лиге Европе стећи право наступа у Лиги шампиона наредне сезоне", нагласио је Радовић.

Фудбалери Легије у квалификацијама за Лигу шампиона елиминисали су славни Селтик, али због административне грешке нису наступили у најјачем европском клупском такмичењу.

"Надиграли смо Селтик. Победили смо их у Пољској 4:1, у Глазгову 2:0, а онда се испоставило да право наступа у реваншу није имао Березински и елиминисани смо из Лиге шампиона. Ово не могу да прежалим, али биће прилике за Лигу шампиона", оптимиста је српски нападач.

Радовић је каријеру започео у Партизану, где је на 49 мечева постигао осам голова. Од 2006. године члан је Легије, са којом је два пута био шампион и освојио четири трофеја Купа и Суперкуп.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Несо

09.12.2014 13:49

Овај да ваља не би се свима нудио

ОДГОВОРИТЕ