Sahranjen Marko Ivković

Na beogradskom Bežanijskom groblju sahranjen je Marko Ivković, navijač Crvene zvezde koji je u petak svirepo ubijen ubodom noža u Istanbulu, uoči evroligaške utakmice između Galatasaraja i crveno-belih.

Fudbal 24.11.2014 | 21:15
Sahranjen Marko Ivković

Više stotina navijača, fudbaleri Crvene zvezde i neki od rukovodilaca crveno-belih činili su povorku od oko tri hiljade ljudi koji su ispratili kovčeg sa telom nesrećnog 25-godišnjaka čiji je život brutalno ugašen u Turskoj.

Na Bežanijsko groblje nisu došle samo Zvezdine pristalice, već i članovi mnogih drugih navijačkih grupa, po okončanju samog čina, prisutni navijači su otpevali pesmu "delija" - "Dobro znaj".

Marko Ivković je rođen u Zadru, a 1995. godine izbegao je iz Krajine, gde je tokom rata izgubio oca. Preselio se u Jagodinu, a kada je u drugom razredu osnovne škole došao u Zemun, drugari su mu simbolično nadenuli nadimak "Jagoda".

Sa Zvezdom je bio skoro uvek i skoro svuda, ali je isto tako bio i veoma dobar đak, potom i student geodeziju na Univerzitetu u Novom Sadu. Ubijen je nožem uoči meča Galatasaraj - Crvena zvezda, a napad je bio previše brutalan da bi lekari, koji su se pet sati borili za njegov život, mogli da spreče najstrašnije.

Komentari / 0

Ostavite komentar