Сахрањен Марко Ивковић

На београдском Бежанијском гробљу сахрањен је Марко Ивковић, навијач Црвене звезде који је у петак свирепо убијен убодом ножа у Истанбулу, уочи евролигашке утакмице између Галатасараја и црвено-белих.

Фудбал 24.11.2014 | 21:15
Сахрањен Марко Ивковић

Више стотина навијача, фудбалери Црвене звезде и неки од руководилаца црвено-белих чинили су поворку од око три хиљаде људи који су испратили ковчег са телом несрећног 25-годишњака чији је живот брутално угашен у Турској.

На Бежанијско гробље нису дошле само Звездине присталице, већ и чланови многих других навијачких група, по окончању самог чина, присутни навијачи су отпевали песму "делија" - "Добро знај".

Марко Ивковић је рођен у Задру, а 1995. године избегао је из Крајине, где је током рата изгубио оца. Преселио се у Јагодину, а када је у другом разреду основне школе дошао у Земун, другари су му симболично наденули надимак "Јагода".

Са Звездом је био скоро увек и скоро свуда, али је исто тако био и веома добар ђак, потом и студент геодезију на Универзитету у Новом Саду. Убијен је ножем уочи меча Галатасарај - Црвена звезда, а напад је био превише бруталан да би лекари, који су се пет сати борили за његов живот, могли да спрече најстрашније.

Коментари / 0

Оставите коментар