Oprez u vožnji – klizavi kolovozi

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/, uglavnom u zapadnim krajevima, kolovozi su mokri i mjestimično klizavi zbog kiše koja pada.

Bosna i Hercegovina 12.11.2014 | 08:45
Oprez u vožnji – klizavi kolovozi

U toku je izvođenje sanacionih radova na dionici magistralnog puta Rogolji - Mrkonjić Grad - Jezero, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na raskrsnici /mostu/ Petlja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na magistralnom putu Banjaluka - Jajce, dionica Karanovac - Crna Rijeka, i na regionalnom pravcu Karanovac - Mitrovići aktivni su radovi u okviru projekta sistema vodosnabdijevanja, zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, izmijenjen režim saobraćaja od 7.00 do 19.00 časova.

Na magistralnom putu Banjaluka - Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izvođenja radova saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom.

Na dionici magistralnog puta Doboj - Tuzla, u mjestu Stanić Rijeka, od 8.00 do 15.00 časova aktivne su povremene polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja i to tako da su povremene petnaestominutne obustave saobraćaja aktivne svaki puni čas od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Saobraćaj se odvija jednom trakom na regionalnim putevima Sikirići - Fakovići - Skelani, Tišča - Caparde i Ljubovijski most - Drinjača, kao i na dionicama Zagon - Jasik i Ukrina - Gornja Vijaka, a obustavljen je na dionici regionalnog puta Podgradci - Mrakovica /od Gradiške prema Kozari/.

Auto-moto savez Republike Srpske do 20. novembra provodi akciju "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima", u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, a tehnički pregled danas će biti u Bratuncu od 9.00 do 11.00 časova i u Milićima od 13.00 do 15.00 časova.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Komentari / 0

Ostavite komentar