Опрез у вожњи – клизави коловози

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/, углавном у западним крајевима, коловози су мокри и мјестимично клизави због кише која пада.

Босна и Херцеговина 12.11.2014 | 08:45
Опрез у вожњи – клизави коловози

У току је извођење санационих радова на дионици магистралног пута Рогољи - Мркоњић Град - Језеро, због чега је измијењен режим саобраћаја на раскрсници /мосту/ Петља, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На магистралном путу Бањалука - Јајце, дионица Карановац - Црна Ријека, и на регионалном правцу Карановац - Митровићи активни су радови у оквиру пројекта система водоснабдијевања, због чега је сваким даном, осим недјеље, измијењен режим саобраћаја од 7.00 до 19.00 часова.

На магистралном путу Бањалука - Челинац, у мјесту Врбања, због извођења радова саобраћај се одвија једном коловозном траком.

На дионици магистралног пута Добој - Тузла, у мјесту Станић Ријека, од 8.00 до 15.00 часова активне су повремене получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена.

Због изласка на терен грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка до краја године биће измијењен режим саобраћаја и то тако да су повремене петнаестоминутне обуставе саобраћаја активне сваки пуни час од 7.00 до 17.00, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

Саобраћај се одвија једном траком на регионалним путевима Сикирићи - Факовићи - Скелани, Тишча - Цапарде и Љубовијски мост - Дрињача, као и на дионицама Загон - Јасик и Укрина - Горња Вијака, а обустављен је на дионици регионалног пута Подградци - Мраковица /од Градишке према Козари/.

Ауто-мото савез Републике Српске до 20. новембра проводи акцију "Безбједна вожња у зимским условима", у сарадњи са Министарством саобраћаја и веза и Министарством унутрашњих послова Републике Српске, а технички преглед данас ће бити у Братунцу од 9.00 до 11.00 часова и у Милићима од 13.00 до 15.00 часова.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Коментари / 0

Оставите коментар