Italija u strahu od širenja ebole

Odluka da se desetak američkih vojnika koji su se vratili iz Liberije, stave u karantin zbog sumnje na ebolu u blizini Venecije, izazvala je strah u Italiji.

Svijet 29.10.2014 | 16:41
Italija u strahu od širenja ebole

Dnevnik "Mesađero" piše o strahu kod lokalnog stanovništva, pri čemu je sve više poziva zabrinutih građana službama za hitne slučajeve."Nije trebalo da ih pošalju ovamo, trebalo je da budu stavljeni u karantin kod kuće u SAD", rekao je lokalni zvaničnik Luka Zaja, insistirajući "da bi to iskazalo veću obzirnost" SAD jer bi time pokazali da su "razmišljali o riziku po lokalno stanovništvo", preneo je AFP.Zaja, član anti-imigrantske partije Liga za sever, nije jedini koji se žali na takvu odluku SAD.

"Vlada mora da vrati sve američke vojnike u Vašington", saopštila je antivladina partija Pet zvezdica, prenose italijanski mediji.U ovoj partiji su naveli da su informacije o zdravstvenom stanju vojnika u karantinu ograničene i da se strahuje da su oni bili u kontaktu sa drugim vojnicima u bazi koji se slobodno kreću.

Bolnica u Vićenci je pripremila specijalno izolovano odeljenje sa pet ležajeva za eventualne slučajeve ebole, iako za sada niko od američkih vojnika nema simptome te bolesti, prenosi AFP.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kosovo

30.10.2014 08:01

E moraš trpit sto ti Amer servira . Cijela EU kleči na koljenima pred Amerikom .

ODGOVORITE