Италија у страху од ширења еболе

Одлука да се десетак америчких војника који су се вратили из Либерије, ставе у карантин због сумње на еболу у близини Венеције, изазвала је страх у Италији.

Свијет 29.10.2014 | 16:41
Италија у страху од ширења еболе

Дневник "Месађеро" пише о страху код локалног становништва, при чему је све више позива забринутих грађана службама за хитне случајеве."Није требало да их пошаљу овамо, требало је да буду стављени у карантин код куће у САД", рекао је локални званичник Лука Заја, инсистирајући "да би то исказало већу обзирност" САД јер би тиме показали да су "размишљали о ризику по локално становништво", пренео је АФП.Заја, члан анти-имигрантске партије Лига за север, није једини који се жали на такву одлуку САД.

"Влада мора да врати све америчке војнике у Вашингтон", саопштила је антивладина партија Пет звездица, преносе италијански медији.У овој партији су навели да су информације о здравственом стању војника у карантину ограничене и да се страхује да су они били у контакту са другим војницима у бази који се слободно крећу.

Болница у Вићенци је припремила специјално изоловано одељење са пет лежајева за евентуалне случајеве еболе, иако за сада нико од америчких војника нема симптоме те болести, преноси АФП.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Косово

30.10.2014 08:01

Е мораш трпит сто ти Амер сервира . Цијела ЕУ клечи на кољенима пред Америком .

ОДГОВОРИТЕ