Crveno-beli: Početak divnog putovanja

Košarkaši Crvene zvezde Telekom oduševljeni posle pobede protiv Galatasaraja. Nadaju se da će sa dobrim partijama nastaviti i u ostalim mečevima Evrolige.

Košarka 17.10.2014 | 11:45
Crveno-beli: Početak divnog putovanja

Galatasaraj je u Beograd doputovao kao blagi favorit u duelu sa Crvenom zvezdom Telekom, ali su igrači turskog kluba u finišu meča morali da se spasavaju ubedljivog poraza.

U pojedinim trenucima ekipa Dejana Radonjića imala je "plus 18", međutim šestominutini period bez koša u poslednjoj deonici omogućio je gostima iz Istanbula blaži poraz - 68:76.

Igrači domaćeg tima posle meča bili su svesni da su ostvarili veliku pobedu i da ih je do nje, pre svega, dovela odlična igra u odbrani.

"Igrali smo agresivno u odbrani, što i jeste naša namera. Cilj nam je da dobijemo važne utakmice, tako da nam predstoji važno gostovanje u Litvaniji, protiv Neptunasa. Pobeda bi nam bila značajna za samopouzdanje", istakao je Jaka Blažič, koji je bio nezaustavljiv na startu druge deonice, kada ubacio 10 poena i vratio crveno-belima prednost posle kratkotrajnog vođstva gostiju.

"Sjajan je osećaj igrati i pobediti u ovakvom ambijentu. Pogledajte ovo mesto...", dodao je Blažič i pokazao na tribine Kombank arene, na kojima je bilo 16.834 gledalaca.

Slovenački reprezentativac nada se da će Zvezda ove sezone imati bolji učinak u Evroligi nego prošle, kada je posle prve faze morala da se preseli u Evrokup.

Posebno je apostrofirao letošnje pojačanje Markusa Vilijamsa, koji je ubacio 15 poena i imao sedam asistencija.

"Vilijams je pokazao da može mnogo. Svi zajedno možemo mnogo! Biće ovo jedno sjajno putovanje i ovo je tek početak", najavio je Blažič.


Čarls Dženkins je, takođe, rekao da je za pobedu protiv Galatasaraja presudna bila čvrsta igra u odbrani.

"Igrali smo protiv jakog tima, sa odličnim igračima. Na nama je bio pritisak da dobijemo meč i ovo je super rezultat, ali moramo ovako da nastavimo", konstatovao je Amerikanac.

Komentari / 0

Ostavite komentar