Četiri žene povrijeđene u pucnjavi

U masovnoj tuči i pucnjavi koja se dogodila u sarajevskoj opštini Stari Grad povrijeđeno je pet lica, od kojih su četiri žene, a jedno lice je uhapšeno.

Bosna i Hercegovina 14.10.2014 | 11:30
Četiri žene povrijeđene u pucnjavi

U Ministarstvu unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo potvrđeno je da se tuča između dvije grupe dogodila sinoć oko 22.00 časa u Ulici Hamdije Kreševljakovića, nakon čega je došlo do pucnjave, a korišten je i nož.

Pet lica je povrijeđeno, tri su zadobila teške, a dva lakše povrede, dok je jedna osoba uhapšena zbog posjedovanja pištolja i pomaganja licu koje je upotrijebilo oružje.

Povrijeđeni su prevezeni u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu radi ukazivanja ljekarske pomoći, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo u prisustvu kantonalnog tužioca.

"Na Kliniku urgentne medicine sinoć je oko 22.30 časova primljeno pet lica. Pacijent čiji su inicijali E. L. /37/ primljena je sa ubodnom ranom grudnog koša i upućena je na Kliniku za torakalnu hirurgiju na liječenje, dok D. K. /21/ ima prostrelnu ranu na stražnjici, zbog čega je upućena na Kliniku za ortopediju i traumatologiju", rekla je federalnim medijima portparol sarajevskog Kliničkog centra Muamera Šehić.

Prema njenim riječima, S. DŽ. /21/ ima prostrelnu ranu lijevog skočnog zgloba i frakturu potkoljenice, te je i ona upućena na Kliniku za ortopediju i traumatologiju na liječenje.

"Pacijentkinja H. A. /22/ primljena je sa ubodnom ranom lijevog koljena, te je nakon ukazane ljekarske pomoći puštena na kućno liječenje, dok pacijent T. F. /23/, jedini muškarac, ima ubodnu ranu lijeve natkoljenice i on je nakon ukazane pomoći pušten kući", navela je Šehićeva.

Izvor: SRNA

Komentari / 0

Ostavite komentar