Kreće borba za Kup Srbije

U sredu su na programu mečevi šesnaestine finala najmasovnijeg fudbalskog takmičenja. Posle dve godine Zvezda i Partizan odlučni da napadnu trofej.

Fudbal 24.09.2014 | 13:15
Kreće borba za Kup Srbije

Najmasovnije srpsko fudbalsko takmičenje je u poslednje dve godine baš opravdalo tezu da u Kupu iznenađenja nisu izolovani incidenti, već praktično nepisano pravilo. Od sezone 2011/2012. kada su crveno-beli podigli pehar namenjen osvajaču Kupa na Topčiderskom brdu se nije slavio uspeh u ovom takmičenju.

Da sve bude još interesantnije ni Crvena zvezda, ni Partizan u poslednje dve sezone nisu dočekali proleće u ovom takmičenju, tačnije ispadali su najkasnije u četvrtfinalu.

Borac koji danas stiže na naš najveći stadion je svakako rival koji budi lepe uspomene kod navijača Crvene zvezde pošto je poslednji trofej u Kupu osvojen 2012. baš pobedom protiv Čačana u Kruševcu.

- Specifična utakmica, kao i svaka u Kupu, jer ne postoji pravo na grešku. Nema popravnog. Borac me je prijatno iznenadio u prvenstvu. To je ekipa koja zna da igra na rezultat, ima dobrog trenera, nekoliko iskusnih igrača. Moramo maksimalno ozbiljno da shvatimo utakmicu i ne dozvolimo iznenađenje. Nisam se još odlučio za sastav, ali igrači koji budu izašli sutra moraju da daju maksimum da pobede. Promešaćemo karte, ali ne možemo da promenimo osam igrača - istakao je trener Crvene zvezde Nenad Lalatović.

Partizan danas nastavlja niz gostovanja. Duel sa Bežanijom biće mu drugi od pet vezanih izvan stadiona u Humskoj. Trener Marko Nikolić nije želeo da ulazi javno u kombinatoriku oko startne postave, ali je izvesno da će tim pretrpeti nekoliko izmena u odnosu na prvenstveni meč u Kragujevcu.

- Fofana dobro radi i stranac je koji se odavno ne ponaša kao stranac što je za svaku pohvalu. Ipak, on ima taj hendikep da su mu konkurenti u špicu Danko Lazović i Petar Škuletić. Samo neka nastavi ovako da koristi svaki minut proveden na terenu i ja ću biti zadovoljan. Isto to važi i za Nemanju Kojića koji je dugo pauzirao zbog povrede, ali ćemo u ovom zgusnutom rasporedu morati za njega i za Fofanu da pronađemo minute.

I pored činjenice da su crno-beli zaustavljani u osmini i četvrtfinalu poslednje dve godine, Nikolić nema dilemu oko toga da li su ambicije najviše ove sezone.

- Da bismo došli do velikih ciljeva moramo da verujemo u sebe, to je teško, ali ne i neizvodljivo. Verujem da ako nastavimo ovako, možda možemo da budemo uspešni na sva tri fronta. Kup je specifično takmičenje u kojem uvek ima iznenađenja na startu zato moramo da budemo oprezni. Bežanija je klub koji izuzetno poštujem, stabilan su prvoligaš, a svojevremeno su igrali Superligu. Ipak, naše ambicije su maksimalne, želimo trofej - zaključio je Nikolić.

Novi Sad: Proleter - Donji Srem 16.00
Beograd: Dorćol - Radnički 1923 16.00
Zvečan: Trepča - Vojvodina 16.00
Smederevo: Semendrija - OFK Beograd 16.00
Užice: Jedinstvo - Rad 16.00
Inđija: Inđija - Javor 16.00
Subotica: Spartak - Radnik Surdulica 16.00
Jagodina: Jagodina - BSK Borča 16.00
Mrštane: Moravac - Radnički N. 16.00
Petrovac na Mlavi: Sloga - Novi Pazar 16.00
Beograd: Voždovac - Sloga Kraljevo 16.00
Beograd: Bežanija - Partizan 18.30
Užice: Sloboda - Sinđelić Beograd 19.00
Kruševac: Napredak - Metalac 19.00
Beograd. Čukarički - Mladost Lučani 19.00
Beograd: Crvena zvezda - Borac Č. 19.00

* NAPOMENA: Igra se jedna utakmica, a u slučaju da posle 90 minuta igre rezultat bude nerešen odmah se izvode jedanaesterci.

Komentari / 0

Ostavite komentar