Креће борба за Куп Србије

У среду су на програму мечеви шеснаестине финала најмасовнијег фудбалског такмичења. После две године Звезда и Партизан одлучни да нападну трофеј.

Фудбал 24.09.2014 | 13:15
Креће борба за Куп Србије

Најмасовније српско фудбалско такмичење је у последње две године баш оправдало тезу да у Купу изненађења нису изоловани инциденти, већ практично неписано правило. Од сезоне 2011/2012. када су црвено-бели подигли пехар намењен освајачу Купа на Топчидерском брду се није славио успех у овом такмичењу.

Да све буде још интересантније ни Црвена звезда, ни Партизан у последње две сезоне нису дочекали пролеће у овом такмичењу, тачније испадали су најкасније у четвртфиналу.

Борац који данас стиже на наш највећи стадион је свакако ривал који буди лепе успомене код навијача Црвене звезде пошто је последњи трофеј у Купу освојен 2012. баш победом против Чачана у Крушевцу.

- Специфична утакмица, као и свака у Купу, јер не постоји право на грешку. Нема поправног. Борац ме је пријатно изненадио у првенству. То је екипа која зна да игра на резултат, има доброг тренера, неколико искусних играча. Морамо максимално озбиљно да схватимо утакмицу и не дозволимо изненађење. Нисам се још одлучио за састав, али играчи који буду изашли сутра морају да дају максимум да победе. Промешаћемо карте, али не можемо да променимо осам играча - истакао је тренер Црвене звезде Ненад Лалатовић.

Партизан данас наставља низ гостовања. Дуел са Бежанијом биће му други од пет везаних изван стадиона у Хумској. Тренер Марко Николић није желео да улази јавно у комбинаторику око стартне поставе, али је извесно да ће тим претрпети неколико измена у односу на првенствени меч у Крагујевцу.

- Фофана добро ради и странац је који се одавно не понаша као странац што је за сваку похвалу. Ипак, он има тај хендикеп да су му конкуренти у шпицу Данко Лазовић и Петар Шкулетић. Само нека настави овако да користи сваки минут проведен на терену и ја ћу бити задовољан. Исто то важи и за Немању Којића који је дуго паузирао због повреде, али ћемо у овом згуснутом распореду морати за њега и за Фофану да пронађемо минуте.

И поред чињенице да су црно-бели заустављани у осмини и четвртфиналу последње две године, Николић нема дилему око тога да ли су амбиције највише ове сезоне.

- Да бисмо дошли до великих циљева морамо да верујемо у себе, то је тешко, али не и неизводљиво. Верујем да ако наставимо овако, можда можемо да будемо успешни на сва три фронта. Куп је специфично такмичење у којем увек има изненађења на старту зато морамо да будемо опрезни. Бежанија је клуб који изузетно поштујем, стабилан су прволигаш, а својевремено су играли Суперлигу. Ипак, наше амбиције су максималне, желимо трофеј - закључио је Николић.

Нови Сад: Пролетер - Доњи Срем 16.00
Београд: Дорћол - Раднички 1923 16.00
Звечан: Трепча - Војводина 16.00
Смедерево: Семендрија - ОФК Београд 16.00
Ужице: Јединство - Рад 16.00
Инђија: Инђија - Јавор 16.00
Суботица: Спартак - Радник Сурдулица 16.00
Јагодина: Јагодина - БСК Борча 16.00
Мрштане: Моравац - Раднички Н. 16.00
Петровац на Млави: Слога - Нови Пазар 16.00
Београд: Вождовац - Слога Краљево 16.00
Београд: Бежанија - Партизан 18.30
Ужице: Слобода - Синђелић Београд 19.00
Крушевац: Напредак - Металац 19.00
Београд. Чукарички - Младост Лучани 19.00
Београд: Црвена звезда - Борац Ч. 19.00

* НАПОМЕНА: Игра се једна утакмица, а у случају да после 90 минута игре резултат буде нерешен одмах се изводе једанаестерци.

Коментари / 0

Оставите коментар