Novi sastav Evropske komisije šansa za Balkan

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko ocijenio je da će novi sastav Evropske komisije imati neprocjenjiv značaj u pružanju pomoći zemljama zapadnog Balkana da uklone prepreke koje stoje na putu prosperiteta i bezbjednosti.

Bosna i Hercegovina 10.09.2014 | 20:39
Novi sastav Evropske komisije šansa za Balkan

U pismu novom potpredsjedniku Evropske komisije i komesaru za spoljnu politiku i bezbjednost Federiki Mogerini, Incko je istakao da je ekonomska i politička transformacija regiona "zadatak naše generacije".

Incko je naglasio da je i dalje optimista i da smatra da se tokom mandata novog sastava Evropske komisije može postići suštinski napredak, saopšteno je iz OHR-a.

"Znam da su Vam dobro poznate mogućnosti i izazovi, te da ste istovremeno svjesni potrebe da se te mogućnosti maksimalno iskoriste i da se izazovi rješavaju za dobrobit građana ovog regiona i širom
Evropske unije", naveo je Incko.

On je napomenuo da je prilikom susreta sa Mogerinijevom na međunarodnim konferencijama u Beču i Dubrovniku izrazio nadu da će tokom njenog mandata biti moguće obezbijediti daleko veći stepen prosperiteta za region i omogućiti trajnu stabilnost na zapadnom Balkanu.

Visoki predstavnik u BiH uputio je pismo Mogerinijevoj na dan kada je novi predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker objavio imena članova njegovog kabineta.

Mogerinijeva je u svojstvu ministra spoljnih poslova, tokom italijanskog predsjedavanja EU, u julu posjetila region, uključujući i BiH.

Incko je danas uputio pismo i dosadašnjem komesaru za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton, kojoj je zahvalio za sve što je učinila za BiH tokom njenog petogodišnjeg mandata.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

mojsije sa istoka

10.09.2014 20:13

Ovaj i dalje prima platu od 40.000 KM u BiH, pa pitajte se gradjani oba entiteta ko je ovdje lud.

ODGOVORITE
Name

Kele

11.09.2014 04:30

Kada nismo sposobni sami , neka nam ovi gace kroje.

ODGOVORITE
Name

pero

11.09.2014 05:58

ovaj citavo vrijeme, supljira.

ODGOVORITE