Нови састав Европске комисије шанса за Балкан

Високи представник у БиХ Валентин Инцко оцијенио је да ће нови састав Европске комисије имати непроцјењив значај у пружању помоћи земљама западног Балкана да уклоне препреке које стоје на путу просперитета и безбједности.

Босна и Херцеговина 10.09.2014 | 20:39
Нови састав Европске комисије шанса за Балкан

У писму новом потпредсједнику Европске комисије и комесару за спољну политику и безбједност Федерики Могерини, Инцко је истакао да је економска и политичка трансформација региона "задатак наше генерације".

Инцко је нагласио да је и даље оптимиста и да сматра да се током мандата новог састава Европске комисије може постићи суштински напредак, саопштено је из ОХР-а.

"Знам да су Вам добро познате могућности и изазови, те да сте истовремено свјесни потребе да се те могућности максимално искористе и да се изазови рјешавају за добробит грађана овог региона и широм
Европске уније", навео је Инцко.

Он је напоменуо да је приликом сусрета са Могеринијевом на међународним конференцијама у Бечу и Дубровнику изразио наду да ће током њеног мандата бити могуће обезбиједити далеко већи степен просперитета за регион и омогућити трајну стабилност на западном Балкану.

Високи представник у БиХ упутио је писмо Могеринијевој на дан када је нови предсједник Европске комисије Жан Клод Јункер објавио имена чланова његовог кабинета.

Могеринијева је у својству министра спољних послова, током италијанског предсједавања ЕУ, у јулу посјетила регион, укључујући и БиХ.

Инцко је данас упутио писмо и досадашњем комесару за спољну политику и безбједност Кетрин Ештон, којој је захвалио за све што је учинила за БиХ током њеног петогодишњег мандата.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

мојсије са истока

10.09.2014 20:13

Овај и даље прима плату од 40.000 КМ у БиХ, па питајте се градјани оба ентитета ко је овдје луд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Келе

11.09.2014 04:30

Када нисмо способни сами , нека нам ови гаце кроје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

11.09.2014 05:58

овај цитаво вријеме, супљира.

ОДГОВОРИТЕ