Kiprani slavili u Zenici!

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine bh. reprezentacija otvorila je porazom na Bilinom Polju od Kipra. Poveli smo rano, ali smo ostali bez ijednog boda u meču s Kiprom, potpunim autsajderom.

Fudbal 09.09.2014 | 23:00
Kiprani slavili u Zenici!

Počelo je jako dobro po našu reprezentaciju, završilo je jako loše. Krenuli smo od samog početka s jasnim namjerama da postignemo rani gol. Odmah u prvom napadu Vršajević je centrirao, Džeko glavom šutira pored gola.

Pet minuta kasnije, na semaforu se rezultat promijenio. Sjajno je Vršajević zavrnuo loptu s desne strane, Ibišević nastavlja golgetersku seriju i glavom loptu šalje u mrežu kiparskog golmana. U 10. minutu Džeko je s 25 metara pucao preko gola.

Dobru šansu imali smo u 14. minutu, ali je golman Kipra zaustavio pokušaj Prcića, debitanta u A reprezentaciji. Probao je svoj udarac i Bešić tri minuta kasnije, ostaje 1:0.

Džeko, novi kapiten našeg nacionalnog tima, u 19. minutu nije bio precizan nakon ubačaja Sušića. Prvu priliku gosti su stvorili tek u 29. minutu. Aloneftis je tukao iz slobodnjaka, ali Begović sjajno brani. Uzvraćamo u 41. minutu, Bičakčić nakon ubačaja iz kornera glavom šutira pored gola. Imao je Džeko još dva pokušaja do kraja prvog dijela, ali je bio neprecizan.

Ali, nažalost, precizan je bio Hristofi u 45. minutu. Nakon ubačaja s lijeve strane, Hristofi je između dva naša štopera uspio da glavom, prije Begovića, dođe do lopte i pošalje je u mrežu. Muk i tišina na Bilinom Polju…

U nastavku, barem u prvih 15 minuta, djelujemo izgubljeno, Kiprani prijete kontrama. Džeko je u 51. minutu, nakon ubačaja iz kornera, glavom šutirao pored gola. Selektor Safet Sušić nije više imao strpljenja, pa je u 61. minuti u igru poslao Medunjanina i Hajrovića, a iz igre su izašli mladi Prcić i Sušić.

Ovim izmjenama došlo je do poboljšanja u našoj igri, protok lopte je bio brži, ali i nervoza je bila sve veća, kako je vrijeme odmicalo, a gostujući igrači sve više uzimali na vremenu.

Bešić je u 70. minutu topovskim udarcem umalo matirao kiparskog golmana, no nije bio dovoljno precizan. I onda, ono što nismo mogli ni u najgorim noćnim morama sanjati, Kipar je poveo. U 73. minutu iz kontre. Hristofi je izašao sam na Begovića nakon jedne brze kontre, te je rutinski loptu plasirao u mrežu za veliko slavlje gostiju i još veću tugu u našim redovima. Napadali smo do kraja, no...

U 89. minutu Džeko je srušen u šesnaestercu Kiprana, Pjanić je namjestio loptu na bijelu tačku, dobro je šutirao, no odbranio je gostujući golman.

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

SRB-IN

09.09.2014 21:07

Fenomenalno, BiH je naslednica Paveliceve NDH, i jedna i druga drzava su nanijele ogromno zlo Srbima. Navijati za takve drzave se kosi sa zdravim razumom kod Srba.

ODGOVORITE
Name

nemanja

09.09.2014 21:16

kao Srbin u ovoj drzavi navijao sam za pravoslavnu bracu Kiprane , i drago mi je sto smo Bosnu pobjedili.

ODGOVORITE
Name

heo

09.09.2014 21:30

Bravo Kipar!Trebate malo vise da pratite sta radi Apoel sa Kipra i grcki klubovi.Vidjeli bi da na svakoj utakmici vijore srpske zastave i transparenti podrske nasem narodu za razliku od nas kojima ne pada na pamet da zakace neki transparent,zastavu ili da napisu Kipar je Grcka.

ODGOVORITE
Name

РСРо

10.09.2014 04:39

Koји сте то ви што сте "повели рано па остали без иједног бода"?! Ми (братски Кипар) смо преокренули резултат и освојили сва три на врућем терену у Зеници!

ODGOVORITE
Name

roki

10.09.2014 05:12

Ajmo Kipar,ajmo Kiprani :)

ODGOVORITE
Name

zuti

10.09.2014 05:38

Ne cude me komentari ovakve sadrzine zato nas niko ne cjeni zaista tuzno zalosno i vrlo ruzno prema reprezentaciji BIH, ali ima postenih Srba koi vole Bosnu i cjene svoje komsije.

ODGOVORITE
Name

@nemanja

10.09.2014 06:28

Idi popi lijek.

ODGOVORITE
Name

ćeri

10.09.2014 06:52

nema tamo nikog vrijednog pažnje osim velikog majstora sušića , da on igra , pa uredu ...........

ODGOVORITE
Name

CCCC

10.09.2014 09:29

Zaista nisam očekivao ovolike izlive mržnje prema reprezentaciji BiH. Jeste li ijednom od momaka iz tog tima čuli nešto protiv Srba? I jesu li vam s Kipra došli pa pomogli kad su bile poplave?

ODGOVORITE
Name

Banjalucanin

10.09.2014 10:45

Kakva nam Drzava takva nam i Reprezentacija...... sta da se prica

ODGOVORITE
Name

Amerikanac

10.09.2014 12:41

Ovo nijee nikakvo iznanedzenje,jer dva sata prije utakmice citam Dzekin interviju za uytakmicu City Arsenal njega vise interesuje Engleska liga nego Bosanska reprezentacija,gasam na njegovom mjestu ja bih skinuo kapitensku traku I rekao ovo ja nisam zasluzio,kao sto I nije,a isto I susic sad javno izjavljuje da nismo zasluzili pametnije bi mu bilo daje napustio kormilo kad je imo slavu,sad moze samo biti coban kao sto I jest.

ODGOVORITE