Кипрани славили у Зеници!

Квалификације за Европско првенство у Француској 2016. године бх. репрезентација отворила је поразом на Билином Пољу од Кипра. Повели смо рано, али смо остали без иједног бода у мечу с Кипром, потпуним аутсајдером.

Фудбал 09.09.2014 | 23:00
Кипрани славили у Зеници!

Почело је јако добро по нашу репрезентацију, завршило је јако лоше. Кренули смо од самог почетка с јасним намјерама да постигнемо рани гол. Одмах у првом нападу Вршајевић је центрирао, Џеко главом шутира поред гола.

Пет минута касније, на семафору се резултат промијенио. Сјајно је Вршајевић заврнуо лопту с десне стране, Ибишевић наставља голгетерску серију и главом лопту шаље у мрежу кипарског голмана. У 10. минуту Џеко је с 25 метара пуцао преко гола.

Добру шансу имали смо у 14. минуту, али је голман Кипра зауставио покушај Прцића, дебитанта у А репрезентацији. Пробао је свој ударац и Бешић три минута касније, остаје 1:0.

Џеко, нови капитен нашег националног тима, у 19. минуту није био прецизан након убачаја Сушића. Прву прилику гости су створили тек у 29. минуту. Алонефтис је тукао из слободњака, али Беговић сјајно брани. Узвраћамо у 41. минуту, Бичакчић након убачаја из корнера главом шутира поред гола. Имао је Џеко још два покушаја до краја првог дијела, али је био непрецизан.

Али, нажалост, прецизан је био Христофи у 45. минуту. Након убачаја с лијеве стране, Христофи је између два наша штопера успио да главом, прије Беговића, дође до лопте и пошаље је у мрежу. Мук и тишина на Билином Пољу…

У наставку, барем у првих 15 минута, дјелујемо изгубљено, Кипрани пријете контрама. Џеко је у 51. минуту, након убачаја из корнера, главом шутирао поред гола. Селектор Сафет Сушић није више имао стрпљења, па је у 61. минути у игру послао Медуњанина и Хајровића, а из игре су изашли млади Прцић и Сушић.

Овим измјенама дошло је до побољшања у нашој игри, проток лопте је био бржи, али и нервоза је била све већа, како је вријеме одмицало, а гостујући играчи све више узимали на времену.

Бешић је у 70. минуту топовским ударцем умало матирао кипарског голмана, но није био довољно прецизан. И онда, оно што нисмо могли ни у најгорим ноћним морама сањати, Кипар је повео. У 73. минуту из контре. Христофи је изашао сам на Беговића након једне брзе контре, те је рутински лопту пласирао у мрежу за велико славље гостију и још већу тугу у нашим редовима. Нападали смо до краја, но...

У 89. минуту Џеко је срушен у шеснаестерцу Кипрана, Пјанић је намјестио лопту на бијелу тачку, добро је шутирао, но одбранио је гостујући голман.

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

СРБ-ИН

09.09.2014 21:07

Феноменално, БиХ је наследница Павелицеве НДХ, и једна и друга дрзава су нанијеле огромно зло Србима. Навијати за такве дрзаве се коси са здравим разумом код Срба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

немања

09.09.2014 21:16

као Србин у овој дрзави навијао сам за православну брацу Кипране , и драго ми је сто смо Босну побједили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

09.09.2014 21:30

Браво Кипар!Требате мало висе да пратите ста ради Апоел са Кипра и грцки клубови.Видјели би да на свакој утакмици вијоре српске заставе и транспаренти подрске насем народу за разлику од нас којима не пада на памет да закаце неки транспарент,заставу или да напису Кипар је Грцка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РСРо

10.09.2014 04:39

Који сте то ви што сте "повели рано па остали без иједног бода"?! Ми (братски Кипар) смо преокренули резултат и освојили сва три на врућем терену у Зеници!

ОДГОВОРИТЕ
Name

роки

10.09.2014 05:12

Ајмо Кипар,ајмо Кипрани :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

10.09.2014 05:38

Не цуде ме коментари овакве садрзине зато нас нико не цјени заиста тузно залосно и врло рузно према репрезентацији БИХ, али има постених Срба кои воле Босну и цјене своје комсије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@немања

10.09.2014 06:28

Иди попи лијек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ћери

10.09.2014 06:52

нема тамо никог вриједног пажње осим великог мајстора сушића , да он игра , па уреду ...........

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЦЦЦ

10.09.2014 09:29

Заиста нисам очекивао оволике изливе мржње према репрезентацији БиХ. Јесте ли иједном од момака из тог тима чули нешто против Срба? И јесу ли вам с Кипра дошли па помогли кад су биле поплаве?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

10.09.2014 10:45

Каква нам Дрзава таква нам и Репрезентација...... ста да се прица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Американац

10.09.2014 12:41

Ово нијее никакво изнанедзење,јер два сата прије утакмице цитам Дзекин интервију за уyтакмицу Цитy Арсенал њега висе интересује Енглеска лига него Босанска репрезентација,гасам на његовом мјесту ја бих скинуо капитенску траку И рекао ово ја нисам заслузио,као сто И није,а исто И сусиц сад јавно изјављује да нисмо заслузили паметније би му било даје напустио кормило кад је имо славу,сад мозе само бити цобан као сто И јест.

ОДГОВОРИТЕ