I ovo je vijest - stigla plata Partizanovcima!

MONDO saznaje da je igračima Partizana, prema obećanju, uplaćena jedna od šest zaostalih plata. Nikolić: "Ponosan sam što su igrači pokazali jedinstvo". Od ranog jutra na stadionu sastanče Dragan Đurić i Branko Ružić.

Fudbal 15.08.2014 | 16:30
I ovo je vijest - stigla plata Partizanovcima!

Igračima je uplaćeno 60 odsto od plate za mart i 40 odsto od plate za april.

Stručnom štabu i radnoj zajednici, međutim, plate nisu uplaćene. Obećanje je da će to biti učinjeno u narednih nekoliko dana.

Pre dva dana, na sastanku igrača i članova uprave, obećano je da će fudbalerima biti uplaćena jedna plata danas (15. avgust), a druga od šest zaostalih, 20. avgusta.

Ovime je, bar donekle, "lokalizovan požar", koji tinja u FK Partizan već izvesno vreme. Igrači su u utorak, prvi put u sedam decenija dugoj istoriji kluba, obustavili rad, odnosno odbili su da treniraju zbog toga što ih je uprava izigravala i nije ispunjavala obećanja o tome da će im biti uplaćene plate.

Dan kasnije, delegacija igrača, predvođena Sašom Ilićem, ponovo je razgovarala sa upravom, kada im je obećano da će im 15. i 20. avusta biti isplaćene dve od šest zaostalih plata.

Te večeri, igrači su obustavili svojevrsni štrajk, pa su izašli na trening. Ovo znači i da će u subotu istrčati na megdan Radničkom u Nišu, u 2. kolu Superlige.

Prema saznanjima MONDA, u petak pre podne na stadionu su više sati razgovarali predsednik kluba Dragan Đurić i član uprave Branko Ružić, koji je bio prisutan i kada su igrači došli u sredu na razgovor oko plata.

Dok su Đurić i Ružić razgovarali, ili kako to Ružić voli da kaže "pili kaficu", trener Partizana Marko Nikolić održao je konferenciju za novinare, na kojoj je, naravno, najviše bilo reči o trenutnoj situaciji u klubu i prvom timu.

Nikolić je rekao da je ponosan na jedinstvo u ekipi pokazano prethodnih dana u teškoj finansijskoj situaciji koja potresa klub i dodao da od igrača očekuje isti takav odnos na terenu protiv Radničkog iz Niša.

"Ponosan sam što niko od igrača nije zatražio raskid ugovora jer su lojalni Partizanu i armiji navijača. Kao i u drugim ekipima susreću se sa mnogo problema, nosili su bez pogovora veliki teret, a sada pošto su rekli sve što ih je mučilo imaju neku vrstu rasterećenja", istakao je Nikolić.

On je podvukao da su igrači pokazali je veliko jedinstvo i istakao da je ponosan na njih, jer se mesecima "nisu žalili", niti "izlazili u javnost" sa pričom o finansijskim problemima.

"Nije moglo ništa da se čuje od njih iako neki drugi igrači govore o svojim problemima i tako motivišu publiku da dolazi. Verovatno će sada biti rasterećeni, jer je to izašlo iz njih posle više meseci. Doduše, sada imamo obavezu više jer odlučnost i preciznost koju smo pokazali van terena moramo da prenesemo i tamo gde je naše radno mesto - na teren", naglasio je trener Partizana.

Za duel protiv Radničkog iz Niša (subota od 19 časova), Nikolić može da računa na Darka Brašanca, koji je odradio suspenziju protiv Voždovca, a zbog problema sa povredama pod znakom pitanja su Andrija Živković i Danilo Pantić.

Novajlije Ivan Petrović i Nenad Marinković, takođe, posle registrovanja, mogu da budu u kombinaciji za tim, mada je to malo verovatno, sudeći prema izjavi Nikolića.

"Međutim, njihova fizička sprema još nije na potrebnom nivou za ozbiljnu minutažu", rekao je trener crno-belih.

On je rekao da u Nišu očekuje pravi fudbalski ambijent i 15.000 ljudi na stadionu.

"Radnički je jedna od najiskusnijih ekipa u ligi, sa odličnim trenerom i čeka nas težak izazov koji ćemo verujem rešiti na pravi način", istakao je trener crno-belih, a na izjave iskusnog kolege Dragoslava Stepanovića da "Patizan ima bolji tim od Zvezde", trener Partizana ovako je reagovao:

"Stepanović je veoma iskusan, zna i da pripremi i da rastereti ekipu. Čitamo po medijima njegove izjave, ali nismo mi ni toliko naivni da poverujemo da će nas dočekati bela zastava".

Na pitanje šta se dešava sa statusom Branislava Trajkovića, na koga posle crvenog kartona protiv Ludogoreca više ne računa, Nikolić je odgovorio: "Ne znam do kraja kakva je situacija, ali znam da se traže rešenja. Verujem da će u narednih desetak dana sve biti jasno".

Poslednje novinarsko pitanje bilo je zanimljivo, u stihu:

"Posle Trajka (otkaza Branislavu Trajkoviću) i štrajka, hoće li biti niška bajka?".

Nikolić: "Mislim da je pravi trenutak da završimo konferenciju".

Komentari / 0

Ostavite komentar