И ово је вијест - стигла плата Партизановцима!

МОНДО сазнаје да је играчима Партизана, према обећању, уплаћена једна од шест заосталих плата. Николић: "Поносан сам што су играчи показали јединство". Од раног јутра на стадиону састанче Драган Ђурић и Бранко Ружић.

Фудбал 15.08.2014 | 16:30
И ово је вијест - стигла плата Партизановцима!

Играчима је уплаћено 60 одсто од плате за март и 40 одсто од плате за април.

Стручном штабу и радној заједници, међутим, плате нису уплаћене. Обећање је да ће то бити учињено у наредних неколико дана.

Пре два дана, на састанку играча и чланова управе, обећано је да ће фудбалерима бити уплаћена једна плата данас (15. август), а друга од шест заосталих, 20. августа.

Овиме је, бар донекле, "локализован пожар", који тиња у ФК Партизан већ извесно време. Играчи су у уторак, први пут у седам деценија дугој историји клуба, обуставили рад, односно одбили су да тренирају због тога што их је управа изигравала и није испуњавала обећања о томе да ће им бити уплаћене плате.

Дан касније, делегација играча, предвођена Сашом Илићем, поново је разговарала са управом, када им је обећано да ће им 15. и 20. авуста бити исплаћене две од шест заосталих плата.

Те вечери, играчи су обуставили својеврсни штрајк, па су изашли на тренинг. Ово значи и да ће у суботу истрчати на мегдан Радничком у Нишу, у 2. колу Суперлиге.

Према сазнањима МОНДА, у петак пре подне на стадиону су више сати разговарали председник клуба Драган Ђурић и члан управе Бранко Ружић, који је био присутан и када су играчи дошли у среду на разговор око плата.

Док су Ђурић и Ружић разговарали, или како то Ружић воли да каже "пили кафицу", тренер Партизана Марко Николић одржао је конференцију за новинаре, на којој је, наравно, највише било речи о тренутној ситуацији у клубу и првом тиму.

Николић је рекао да је поносан на јединство у екипи показано претходних дана у тешкој финансијској ситуацији која потреса клуб и додао да од играча очекује исти такав однос на терену против Радничког из Ниша.

"Поносан сам што нико од играча није затражио раскид уговора јер су лојални Партизану и армији навијача. Као и у другим екипима сусрећу се са много проблема, носили су без поговора велики терет, а сада пошто су рекли све што их је мучило имају неку врсту растерећења", истакао је Николић.

Он је подвукао да су играчи показали је велико јединство и истакао да је поносан на њих, јер се месецима "нису жалили", нити "излазили у јавност" са причом о финансијским проблемима.

"Није могло ништа да се чује од њих иако неки други играчи говоре о својим проблемима и тако мотивишу публику да долази. Вероватно ће сада бити растерећени, јер је то изашло из њих после више месеци. Додуше, сада имамо обавезу више јер одлучност и прецизност коју смо показали ван терена морамо да пренесемо и тамо где је наше радно место - на терен", нагласио је тренер Партизана.

За дуел против Радничког из Ниша (субота од 19 часова), Николић може да рачуна на Дарка Брашанца, који је одрадио суспензију против Вождовца, а због проблема са повредама под знаком питања су Андрија Живковић и Данило Пантић.

Новајлије Иван Петровић и Ненад Маринковић, такође, после регистровања, могу да буду у комбинацији за тим, мада је то мало вероватно, судећи према изјави Николића.

"Међутим, њихова физичка спрема још није на потребном нивоу за озбиљну минутажу", рекао је тренер црно-белих.

Он је рекао да у Нишу очекује прави фудбалски амбијент и 15.000 људи на стадиону.

"Раднички је једна од најискуснијих екипа у лиги, са одличним тренером и чека нас тежак изазов који ћемо верујем решити на прави начин", истакао је тренер црно-белих, а на изјаве искусног колеге Драгослава Степановића да "Патизан има бољи тим од Звезде", тренер Партизана овако је реаговао:

"Степановић је веома искусан, зна и да припреми и да растерети екипу. Читамо по медијима његове изјаве, али нисмо ми ни толико наивни да поверујемо да ће нас дочекати бела застава".

На питање шта се дешава са статусом Бранислава Трајковића, на кога после црвеног картона против Лудогореца више не рачуна, Николић је одговорио: "Не знам до краја каква је ситуација, али знам да се траже решења. Верујем да ће у наредних десетак дана све бити јасно".

Последње новинарско питање било је занимљиво, у стиху:

"После Трајка (отказа Браниславу Трајковићу) и штрајка, хоће ли бити нишка бајка?".

Николић: "Мислим да је прави тренутак да завршимо конференцију".

Коментари / 0

Оставите коментар