Ima li luksuza u Republici Srpskoj?

Svjetska industrija luksuza je u problemima, jer Kinezi i Rusi manje troše.

Republika Srpska 28.07.2014 | 15:31
 Ima li luksuza u Republici Srpskoj?

Ova vijest  je obišla svjetske meridijane i mnoge zabrinula, ali u Republici Srpskoj  nije ostavila nikakvog traga.

Zašto i bi, kad je za građane Srpske luksuz sve ono što je u ostalim evropskim zemljama normalna stvar.

Za građane Srpske luksuz je rješavanje stambenog problema, kupovina automobila,  ljetovanje, pa čak i hrana. Najveće proizvođače luksuzne robe je zabrinula činjenica da Kinezi i Rusi sve manje troše.

Pad brendirane robe uslijedio je zbog visoke kursne liste evra, sankcija protiv Moskve i pada rublja. Ali, građane Srpske ova činjenica mnogo ne dotiče.

Za njih luksuz nije brendirana skupocjena roba, već ono što je u evropskim zemljama, kojima toliko težimo i za kojima trčimo, sasvim normalna stvar. Nama je luksuz nešto sasvim, sasvim obično.

Dakle, i skroman dom postao je luksuz za građane Srpske. Kako i ne bi kada većina građana prima  plate i penzije ispod republičkog prosjeka, a potrošačka korpa je i tri puta skuplja od iznosa koji im se mjesečno “slije” u novčanik.

Zato i ne čudi što anketirani građani na listu luksuza stavljaju i prehrambene namirnice.Kažu da život čine sitnice, ali u RS se toliko “usitnilo” da je mnogima san otići samo nekih 300-400 kilometara dalje i osvježiti se u Jadranu.

Vera i Darko Kojčinović  22 godine žive u Beču i kažu da je za Austrijance luksuz: Vera može sebi priuštiti i brendove s početka naše priče i to po vrlo povoljnim cijenama.

Kako na mladima svijet ostaje, ne trebamo brinuti za trijeznu budućnost. I alkohol je postao luksuz. Dakle, plata ima i nema, kako kome, penzije su tu, ali najmanje u regionu. Novčanici su sve prazniji, ali je bar zato bez novca  mladima  osigurana trijezna budućnost. Vijest o problemima prodaje brendirane robe brzo ide u zaborav.

Nama je, ionako, i najmanji luksuz PREDALEKO.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Rubin

28.07.2014 13:38

I pijana vrana zna dokle je ova sadašnja tajkunska vlast obezvrijedila život običnog čovjeka.Radeći na principu onr narodne -da bogatstvo nikad nije sito,u Republici srpskoj su iskristalisana dva bloka:na jednoj strani malobrojni dodikovi tajkuni,sa dodom na čelu,a na drugoj-svi mi ostali.mnogobrojni osiromašeni narod,bez perspektive!Ali izdržaćemo do okobra!

ODGOVORITE
Name

Nikola

28.07.2014 13:38

Tako je,mi smo uz ovakvu vlast,dakeko od normalonog svijeta!

ODGOVORITE
Name

krš

28.07.2014 18:52

Kod nas nema problema,jer živimo luksuzno....LUK JEDEMO A SUZE NAM IDU SAME!

ODGOVORITE
Name

Kobac

29.07.2014 02:40

Ima kod političara .

ODGOVORITE
Name

MITAR

29.07.2014 05:32

KAKVA JE VLAST,DOBRO JE STO JOS HLJEBA IMAMO.

ODGOVORITE