Punopravno članstvo Srbije još daleko

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Dubrovniku da građani Srbije ne treba da budu previše optimistični u vezi sa rokom za ulazak u EU i ocijenio da je za punopravno članstvo zemlje potrebno mnogo godina.

Srbija 15.07.2014 | 17:37
Punopravno članstvo Srbije još daleko

On je naglasio da je ulazak u EU istorijska šansa za Srbiju, te će Beograd učiniti sve da provede započete reforme.

"Ali mi nećemo te godine provesti spavajući i čekajući, već ćemo Srbiju urediti da bude po meri svakog građanina i uređena u skladu sa zakonodavstvom i pravima EU", rekao je Nikolić novinarima po završetku
Samita lidera procesa "Brdo - Brioni".

On je ponovio da je Srbija privržena cilju da postane članica EU, ali da istovremeno ne može da ostavi po strani prijateljstva i interese zemlje.

Nikolić je ocijenio dobrom ideju sa ovog skupa da države bivše Jugoslavije, koje su već članice EU, pokušaju pomoći onim koje to još nisu.

Izvor: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

axxe

15.07.2014 15:51

E trebo si jos reci da nece nikad uci u EU sramota. Vecini pase da ne uđe u EU zasto? Pa zato sto tamo obican narod vlada a ne hohstapleri sa 3 srednja razreda i ostale kupljene skole.

ODGOVORITE
Name

alkatraz

15.07.2014 16:40

Ma jasno kao dan. Ne odgovaramo im jer ne pripadamo Vatikanu, oduvjek sam to govorio, mi necemo nikada biti EU, nego njihovo predsoblje. Trebamo im poruciti da nismo predsoblje nego od sada bedem i zid, okrenuti se zemljama koje ce nam sigurnu i bolju buducnost ponuditi poput Rusije, Turske, Kine... Izvoziti i suradjivati sa tako jakim i velikim drzavama moze nam sto puta vise srece donjeti. Zamislite samo da nam ove tri ogromne zemlje otvore trziste da mozemo svoju robu tamo prodavati, pa zivjeli bi kao nikada.

ODGOVORITE