Пуноправно чланство Србије још далеко

Предсједник Србије Томислав Николић изјавио је данас у Дубровнику да грађани Србије не треба да буду превише оптимистични у вези са роком за улазак у ЕУ и оцијенио да је за пуноправно чланство земље потребно много година.

Србија 15.07.2014 | 17:37
Пуноправно чланство Србије још далеко

Он је нагласио да је улазак у ЕУ историјска шанса за Србију, те ће Београд учинити све да проведе започете реформе.

"Али ми нећемо те године провести спавајући и чекајући, већ ћемо Србију уредити да буде по мери сваког грађанина и уређена у складу са законодавством и правима ЕУ", рекао је Николић новинарима по завршетку
Самита лидера процеса "Брдо - Бриони".

Он је поновио да је Србија привржена циљу да постане чланица ЕУ, али да истовремено не може да остави по страни пријатељства и интересе земље.

Николић је оцијенио добром идеју са овог скупа да државе бивше Југославије, које су већ чланице ЕУ, покушају помоћи оним које то још нису.

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

аxxе

15.07.2014 15:51

Е требо си јос реци да неце никад уци у ЕУ срамота. Вецини пасе да не уђе у ЕУ засто? Па зато сто тамо обицан народ влада а не хохстаплери са 3 средња разреда и остале купљене сколе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

алкатраз

15.07.2014 16:40

Ма јасно као дан. Не одговарамо им јер не припадамо Ватикану, одувјек сам то говорио, ми нецемо никада бити ЕУ, него њихово предсобље. Требамо им поруцити да нисмо предсобље него од сада бедем и зид, окренути се земљама које це нам сигурну и бољу будуцност понудити попут Русије, Турске, Кине... Извозити и сурадјивати са тако јаким и великим дрзавама мозе нам сто пута висе среце доњети. Замислите само да нам ове три огромне земље отворе трзисте да моземо своју робу тамо продавати, па зивјели би као никада.

ОДГОВОРИТЕ