Opkoljeni Slavjansk ponovo pod artiljerijskom paljbom

Ukrajinske snage bezbednosti jutros su nastavile da gađaju artiljerijskim oružjem naselje Semjonovka u blizini opkoljenog grada Slavjanska, u istočnoj Ukrajini, rekli su pripadnici snaga za samodbranu.

Svijet 26.05.2014 | 11:22
Opkoljeni Slavjansk ponovo pod artiljerijskom paljbom

Ukrajinska vojska je i noćas granatirala Slavjansk, a mogla se čuti i paljba iz mitraljeza, javlja Itar-Tas s.

Za sada nema izveštaja o žrtvama. Oružani sukobi kod Slavjanska nastavljeni su skoro odmah po okončanju vanrednih predsedničkih izbora u Ukrajini.

Birališta u Donjecku, Slavjansku i drugim gradovima u istočnim regionima Donjecka i Luganska, koji su proglasili nezavisnost od Kijeva na referendumima 11. maja, nisu otvorena tokom jučerašnjeg dana.

Snage samoodbrane su rekle da ukrajinske vlasti nisu ni pokušale da donesu glasačke listiće u ove oblasti.

Ukrajinska vojska je u subotu granatirala Slavjansk i okolna naselja, uništivši nekoliko kuća, uključujući zgradu lokalne psihijatrijske bolnice u naselju Semjonovka.

Osoblje bolnice je uspelo da evakuiše pacijente. Glavni aerodrom u Donjecku, u istočnoj Ukrajini, danas je zatvoren posle upada nekoliko desetina naoružanih separatista, izjavio je predstavnik aerodroma za odnose s javnošću Dmitro Kosinov.

"U tri sata ujutro došla je naoružana grupa. Nije bilo pucnjave, a oni su zahtevali da se vojnici koji obezbeđuju aerodrom povuku", rekao je on agenciji AFP.

Kosinov je dodao da je aerodrom zatvoren u sedam sati po lokalnom vremenu.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Vozdra

26.05.2014 09:32

Gdje su sad Rusi?

ODGOVORITE
Name

Komšiluk

26.05.2014 09:55

Djesu sad oni što rekose Rusi su krenuli.Rusi se povukose NATO ostade na njihovom kucnom pragu i zato zaboravite bracu Ruse nego okrenimo se svojim komsijama bice nam pametnije i bolje.Nase komsije su se pokazali bolje i puno su nam vise pomogli a i dalje pomazu mnogo vise od "brace Rusa"jos da Dodik ne zavadja bilo bi ko prije.

ODGOVORITE