Опкољени Славјанск поново под артиљеријском паљбом

Украјинске снаге безбедности јутрос су наставиле да гађају артиљеријским оружјем насеље Семјоновка у близини опкољеног града Славјанска, у источној Украјини, рекли су припадници снага за самодбрану.

Свијет 26.05.2014 | 11:22
Опкољени Славјанск поново под артиљеријском паљбом

Украјинска војска је и ноћас гранатирала Славјанск, а могла се чути и паљба из митраљеза, јавља Итар-Тас с.

За сада нема извештаја о жртвама. Оружани сукоби код Славјанска настављени су скоро одмах по окончању ванредних председничких избора у Украјини.

Биралишта у Доњецку, Славјанску и другим градовима у источним регионима Доњецка и Луганска, који су прогласили независност од Кијева на референдумима 11. маја, нису отворена током јучерашњег дана.

Снаге самоодбране су рекле да украјинске власти нису ни покушале да донесу гласачке листиће у ове области.

Украјинска војска је у суботу гранатирала Славјанск и околна насеља, уништивши неколико кућа, укључујући зграду локалне психијатријске болнице у насељу Семјоновка.

Особље болнице је успело да евакуише пацијенте. Главни аеродром у Доњецку, у источној Украјини, данас је затворен после упада неколико десетина наоружаних сепаратиста, изјавио је представник аеродрома за односе с јавношћу Дмитро Косинов.

"У три сата ујутро дошла је наоружана група. Није било пуцњаве, а они су захтевали да се војници који обезбеђују аеродром повуку", рекао је он агенцији АФП.

Косинов је додао да је аеродром затворен у седам сати по локалном времену.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Воздра

26.05.2014 09:32

Гдје су сад Руси?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комшилук

26.05.2014 09:55

Дјесу сад они што рекосе Руси су кренули.Руси се повукосе НАТО остаде на њиховом куцном прагу и зато заборавите брацу Русе него окренимо се својим комсијама бице нам паметније и боље.Насе комсије су се показали боље и пуно су нам висе помогли а и даље помазу много висе од "браце Руса"јос да Додик не завадја било би ко прије.

ОДГОВОРИТЕ