Laušević stigao u Beograd

Glumac je na podgorički aerodrom sleteo u nedelju ujutru a pre manje od pola sata doleteo je u Beograd.

Zabava 20.05.2014 | 19:02
Laušević stigao u Beograd

Žarko Laušević, osuđen za dvostruko ubistvo koje je počinio 1993. u Podgorici, nakon 15 godina svojevoljnog izgnanstva ponovo je u Crnoj Gori. Kako nezvanično saznajemo, u nedelju uveče sastao se sa prijateljima u strogoj tajnosti u jednom podgoričkom stanu, a sada je doašao u Beograd.

Stigao je u pratnji jednog prijatelja, noseći samo jedan kofer. Sačekala ih je nepoznata ženska osoba,a na pitanja okupljenih novinara kako je i da li se oseća dobro samo je potvrdno klimnuo glavom.

Zbog straha od krvne osvete, Žarko ne izlazi na ulicu, a porodica krije da je uopšte u Crnoj Gori. Kada smo pozvali Žarkovog brata Branimira u Podgorici na kućni telefon, javila se njegova supruga.
- Žarko nije kod nas niti je uopšte u Crnoj Gori - rekla nam je snaha poznatog glumca.

Sumnju da se vratio u domovinu izrazio je i Žarkov prijatelj i kolega Irfan Mensur.

- Čisto sumnjam da bi Žarko došao u region, a da mi se ne javi. Nas dvojica smo veoma bliski prijatelji i nema šanse da me ne pozove da se vidimo - kaže Mensur za „Blic“.

Tragedija velikog glumca dogodila se 31. jula 1993. godine, kada je njega i njegovog starijeg brata Branimira napala grupa nasilnika u kvartu preko Morače.

Žarko je, braneći brata i sebe, dvojicu mladića ubio iz pištolja, a jednog teško ranio. Osuđen je na 15 godina zatvora, a nakon što je tadašnji Savezni sud ukinuo presudu, Laušević je ponovo izveden pred sud i u februaru 1998. osuđen na četiri godine zatvora zbog dvostrukog ubistva u prekoračenju nužne odbrane.

Budući da je Laušević pre izricanja presude odležao već četiri i po godine, pušten je na slobodu. Ubrzo potom otišao je iz zemlje, živi u Njujorku i radi fizičke poslove. Punih 15 godina kasnije ponovo je posetio domovinu.

Komentari / 0

Ostavite komentar