Лаушевић стигао у Београд

Глумац је на подгорички аеродром слетео у недељу ујутру а пре мање од пола сата долетео је у Београд.

Забава 20.05.2014 | 19:02
Лаушевић стигао у Београд

Жарко Лаушевић, осуђен за двоструко убиство које је починио 1993. у Подгорици, након 15 година својевољног изгнанства поново је у Црној Гори. Како незванично сазнајемо, у недељу увече састао се са пријатељима у строгој тајности у једном подгоричком стану, а сада је доашао у Београд.

Стигао је у пратњи једног пријатеља, носећи само један кофер. Сачекала их је непозната женска особа,а на питања окупљених новинара како је и да ли се осећа добро само је потврдно климнуо главом.

Због страха од крвне освете, Жарко не излази на улицу, а породица крије да је уопште у Црној Гори. Када смо позвали Жарковог брата Бранимира у Подгорици на кућни телефон, јавила се његова супруга.
- Жарко није код нас нити је уопште у Црној Гори - рекла нам је снаха познатог глумца.

Сумњу да се вратио у домовину изразио је и Жарков пријатељ и колега Ирфан Менсур.

- Чисто сумњам да би Жарко дошао у регион, а да ми се не јави. Нас двојица смо веома блиски пријатељи и нема шансе да ме не позове да се видимо - каже Менсур за „Блиц“.

Трагедија великог глумца догодила се 31. јула 1993. године, када је њега и његовог старијег брата Бранимира напала група насилника у кварту преко Мораче.

Жарко је, бранећи брата и себе, двојицу младића убио из пиштоља, а једног тешко ранио. Осуђен је на 15 година затвора, а након што је тадашњи Савезни суд укинуо пресуду, Лаушевић је поново изведен пред суд и у фебруару 1998. осуђен на четири године затвора због двоструког убиства у прекорачењу нужне одбране.

Будући да је Лаушевић пре изрицања пресуде одлежао већ четири и по године, пуштен је на слободу. Убрзо потом отишао је из земље, живи у Њујорку и ради физичке послове. Пуних 15 година касније поново је посетио домовину.

Коментари / 0

Оставите коментар