„Dunavski cvet“ ministru Šaroviću

Ministaru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirku Šaroviću, danas je Novom Sadu uručena nagrada za rad i doprinos ekonomskom prosperitetu „Dunavski cvet“. Ovo prestižno, regionalno priznanje, ministru Šaroviću dodijeljeno je na šestom Dunavskom biznis forumu, a jedan od ovogodišnjih dobitnika priznanja "Dunavski cvet, je i Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


U obrazloženju nagrade ministru Šaroviću, posebno se ističe njegov doprinos u povezivanju ljudi, ideja i tržišta te uklanjanju barijera u ekonomskoj saradnji i trgovini:

„Doživljavam ovu nagradu kao priznanje svom nastojanju da unaprijedim ekonomski prospertitet građana i pomognem uklanjanju brojnih prepreka u ekonomskoj sardanji sa drugim državama. Regionalna saradnja, posebno je izražena sa Srbijom, a sa zadovoljstvom mogu istaći i da je u uzlaznoj liniji i sa drugim zemljama u regionu“, istakao je prilikom dodjele priznanja ministar Šarović. 

„Ponosam sam stepenom regionalne saradnje sa Srbijom zašto su zaslužne moje kolege iz Vlade Srbije“, istakao je ministar, dodajući da „ostaju zamašni rezultati i pokazatelji zajedničkog rada i djelovanja, što je BiH i Srbiju učinilo ključnim spoljnotrgovinskim partnerima.

Šesti po redu "Dunavski biznis forum", koji se pod motom "Svi za jednog, jedan za sve", danas i sutra održava u Master centru Novosadskog sajma, okopio je privrednike 14 država. Forum je posvećen Dunavskoj strategiji u ulozi biznisa, u ostvarivanju njenih ciljeva, jačanju prosperiteta i efikasnijem korišćenju potencijala.

Cilj da se na temelju Dunavske strategije koju je usvojila Evropska unija, prikaže sve ono što je urađeno u prethodnom periodu, ali i da se naprave planovi za budućnost, u cilju što bolje iskorišćenosti mogućnosti koje pruža saradnja država koje pripadaju dunavskom slivu.

(BN)

KOMENTARI8
POŠALJITE PORUKU

ŽIKA Ž

05.10.2017 14:24

DA LI ĆE TU VEST DA OBJAVI TAKOZVANA RTRS.?

Maca Diskrecija

05.10.2017 14:32

Pravi primjer ministra i političara koji se bori da narodu u BiH bude bolje. Čestitam od srca na dodjeljenom priznanju, više je nego zasluženo.

Kumic

05.10.2017 14:33

Odlazeca Rtrs administracija pozdravlja ovu nagradu i gospodina Sarovica.

Istočno Sarajevo

05.10.2017 15:07

Iskrene čestitke g.Šaroviću,samo tako nastavi i ako bog da do člana predsjedništva BiH iz RS.

Almir

05.10.2017 15:15

Cestitke ministru i zelim mu puno uspjeha u daljem radu!!

Dragan S.

05.10.2017 15:30

Hvala gosp.Sarovicu, neka se bar nesto iz ove zemlje prepoznaje kao dobro.

B.Luka

05.10.2017 15:46

Bravo za Mirka Šarovića,najboljeg ministra u BiH,sve čestitke.

Pale

05.10.2017 15:51

Sve čestitke najboljem ministru,puno uspjeha,sreće i zdravlja.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.