„Дунавски цвет“ министру Шаровићу

Министару спољне трговине и економских односа Мирку Шаровићу, данас је Новом Саду уручена награда за рад и допринос економском просперитету „Дунавски цвет“. Ово престижно, регионално признање, министру Шаровићу додијељено је на шестом Дунавском бизнис форуму, а један од овогодишњих добитника признања "Дунавски цвет, је и Александар Вучић, предсједник Србије.

Босна и Херцеговина 05.10.2017 | 13:42
„Дунавски цвет“ министру Шаровићу
У образложењу награде министру Шаровићу, посебно се истиче његов допринос у повезивању људи, идеја и тржишта те уклањању баријера у економској сарадњи и трговини:

„Доживљавам ову награду као признање свом настојању да унаприједим економски проспертитет грађана и помогнем уклањању бројних препрека у економској сардањи са другим државама. Регионална сарадња, посебно је изражена са Србијом, а са задовољством могу истаћи и да је у узлазној линији и са другим земљама у региону“, истакао је приликом додјеле признања министар Шаровић. 

„Поносам сам степеном регионалне сарадње са Србијом зашто су заслужне моје колеге из Владе Србије“, истакао је министар, додајући да „остају замашни резултати и показатељи заједничког рада и дјеловања, што је БиХ и Србију учинило кључним спољнотрговинским партнерима.

Шести по реду "Дунавски бизнис форум", који се под мотом "Сви за једног, један за све", данас и сутра одржава у Мастер центру Новосадског сајма, окопио је привреднике 14 држава. Форум је посвећен Дунавској стратегији у улози бизниса, у остваривању њених циљева, јачању просперитета и ефикаснијем коришћењу потенцијала.

Циљ да се на темељу Дунавске стратегије коју је усвојила Европска унија, прикаже све оно што је урађено у претходном периоду, али и да се направе планови за будућност, у циљу што боље искоришћености могућности које пружа сарадња држава које припадају дунавском сливу.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

05.10.2017 12:24

ДА ЛИ ЋЕ ТУ ВЕСТ ДА ОБЈАВИ ТАКОЗВАНА РТРС.?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маца Дискреција

05.10.2017 12:32

Прави примјер министра и политичара који се бори да народу у БиХ буде боље. Честитам од срца на додјељеном признању, више је него заслужено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кумиц

05.10.2017 12:33

Одлазеца Ртрс администрација поздравља ову награду и господина Саровица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Источно Сарајево

05.10.2017 13:07

Искрене честитке г.Шаровићу,само тако настави и ако бог да до члана предсједништва БиХ из РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алмир

05.10.2017 13:15

Цеститке министру и зелим му пуно успјеха у даљем раду!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган С.

05.10.2017 13:30

Хвала госп.Саровицу, нека се бар несто из ове земље препознаје као добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б.Лука

05.10.2017 13:46

Браво за Мирка Шаровића,најбољег министра у БиХ,све честитке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

05.10.2017 13:51

Све честитке најбољем министру,пуно успјеха,среће и здравља.

ОДГОВОРИТЕ