Вучић: Земље спонзори не желе одлагање гласања

 - Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да га је председавајући Генералне скупштине УН Денис Френсис обавестио да је Немачка убедљиво најангажованија по питању усвајања Резолуције о Сребреници, као и да земље спонзори Резолуције не желе било какво одлагање гласања. 

Србија 24.04.2024 | 21:30
Вучић: Земље спонзори не желе одлагање гласања

Вучић је на Инстаграм налогу "будуцностсрбијеав" истакао да никога од предлагача није брига за Дејтонски споразум или за стабилност у региону, већ да је једино што желе "колективна казна за српски народ".

"Јасно је да су нам остале само последње припреме да се боримо за част и образ Србије. Никога од предлагача није брига ни за Дејтонски споразум који газе, није их брига ни за стабилност у нашем региону, једино што желе је колективна казна за српски народ. Поруку смо разумели и борићемо се до краја", навео је Вучић.

Вучић борави у Њујорку где је у понедељак увече представљао Србију на седници Савета безбедности УН на којој је представљен шестомесечни извештај генералног секретара УН Антонија Гутереша о раду Унмика.

Вучић пред седницу Генералне скупштине на којој почетком маја треба да се разматра предлог резолуције о Сребреници у седишту УН одржава консултације са представницима земаља чланица УН, како би им објаснио позицију Србије о најављеној резолуцији.

(Тањуг) Фото: Принтсцреен/будуцностсрбијеав 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Србо

24.04.2024 21:50

Како то, зар нису наши пријатељи, колико су субвенције добили од Србије а тако се понашају, требало је повећати још кои милион, можда би били бољи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.04.2024 07:20

Да ли се сјецате када је стара српска пријатељица Хилари од српске сиротиње добила 5 милиона за кампању? Мозда је ту одговор на многа питања засто!

Name

Стварно

24.04.2024 22:56

Јадна нам мајка на ста смо спали да нас једна њемацка прогласни геноцидним…једини корак који нам остаје је похапсити и прогласити дрзавним непријатељима све особе ( без обзира на странку) које су од распада сфрј па на овамо уцествовале у униставању војне способноати земље и довеле нас у ситуацију да данас у ова катастрофална времена имамо војно неспособну популацију,нит се моземо бранит парама нит утицајем а војно смо тек најебали. Мисљења сам да је терен за потпалу рата припремљен сто у црној гори сто у бих. Надам се да гријесим зарад омладине….

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ипе

25.04.2024 00:31

Нема рата овдје више,остало само паламуђење.НАТО контролише небо,изнад Балкана,остало шупља прича.Србија се фали тенковима,Хрватска авионима,Босна и Херцеговина се хвали,са тим д се нисмо "још" између себе "побили" ПОНОВО.Војне "СИЛЕ" у модерном начино ратовања,овдје нема.

Name

Глас

24.04.2024 23:01

Морамо срби бити слознији.Само тако моземо опстати у овом хаосу који се десава.Сад це непријатељи и мрзиоци насег народа да изадју на видјело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

25.04.2024 06:10

не лупетај а сxаки дан нека нова странка.Највеца борба је медју србима у РС .

Name

Реп

25.04.2024 07:09

Немојте мијесат Српски народ са Додиковом и Вучићевом политиком! Народ нико недира, ово је удар на лопове и на њихове лоповлуке! Сто се резолуције тице, о томе је требало мислит много раније!

Name

Горан

25.04.2024 07:17

Сами себи стварамо мрзиоце. Највећи мрзиоци нашег народа су наши политичари.

Name

Ре;Глас

25.04.2024 08:41

Нај горе се борити и ИЗБОРИТИ САМИ СА СОБОМ! Паметном доста!

Name

Мирко

25.04.2024 07:57

"Њемачка се посебно ангажовала"? Ја просто не могу да вјерујем да људи на највећим државним функцијама, више од деценије дају овакве изјаве, као да је то нешто што људи не знају, историја је то показала, само је проблем што се највећи државни функционери, њихови савјетници, такозвани политички аналитичари, интелектуална бави већ двије године Украјином и Русијом, која је хиљадама км удаљена, случајем Рибникар, страним шпијунима, умјесто да гледају како да предуприједе ове ствари. Ја са својим скромним знањем из историје (основна, средња школа, два семестра на факултету) у вези ове изјаве за Њемачку ћу само рећи историјске чињенице: 1. 1918, Њемачка је поражена, настала је Југославима; 2. 1941, Њемачка никад јачна и снажнија, нестала Југославија; 3. 1945, Њемачка изгубила WWИИ, подјељена на окупационе зоне, од савезничких бомбардовања од исте је остао само тепих, настаје поново Југославија; 4. 1991-1992, пад Берлинског зида 1989, уједињење Њемачке, иста постаје регинална сила, поновно нестаје Југославија. Је ли ово случајност питам вас, али небројено пута смо чули "Наши њемачки пријатељи" !?! Друга ствар, о каквој Србија војној неутралности сања, па Шведска у Финска које су појам у сваком смислу за Србију, су под притиском САД и Нато, ушле експресно у исти, јер су наравно то морали и нису се пуно противили јер су свјесни посљедица, да њихова држава благостања се може распасти у парапарчад, економски и политички изоловати, а за то и имају географске предиспозиције. Па није Србија Југославија, да може рачунати ићи на доктрину војно неутралне земље, апсолутно, Тито је имао 2 милиона људи у касарнама, Милошевић је људе почетком деведесетих односно војне полиције присилно мобилисао и слао на фронт, јер је у Србији била огромна стопа дезертерства у односу на хрвате и муслима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

"Да ти право казем"

25.04.2024 18:51

Боља је неутралност, еконимски итд. бити изолован него у пакту бити физицки унистен а о тим видовима изолације и у материјалном смислу је у тој ситуацији излосно и говорити....

Name

Магистра витае

25.04.2024 08:01

Додикмилорадов однос према Високом представнику, вулгарна вријеђења тога човјека, примитивна псовачина и пљувачина, стална глупава оптуживања Њемачке, враћају се као бумеранг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Из године у годину

25.04.2024 08:29

Овај човек продаде и душу и тело Србије.

ОДГОВОРИТЕ