Сузе које још теку: Сјећање на прекинуту младост

Једноминутним оглашавањем сирена, рециталом посвећеном убијенима и говорима о настрадалима из њиховог приватног живота почео је програм посвећен невиним жртвама масовног убиства у Малом Орашју и Дубони. 

Србија 04.05.2024 | 12:11
Сузе које још теку: Сјећање на прекинуту младост

Очекује се и приказивање получасовног документарног филма "Небеска дружина". 

Пре самог програма сећања, породице жртава, њихови пријатељи и остали грађани палили су свеће и полагали цвеће на месту на ком је страдало шест од укупно девет жртава овог злочина. 

Међу њима су биле и породице настрадале деце у Основној школи Владислав Рибникар, које су само дан раније доживели сличну судбину.  

На самом програму су дати помени и страдалој деци у Рибникару, али је истакнуто да не треба заборавити и рањене у овим страшним злочинима. 

У 12 часова Планирано је да почне и ревијална утакмица омладинских селекција Црвене звезде и Партизана и почетак Меморијалног турнира на коме ће учествовати 12 екипа.

Једна од екипа које ће учествовати на турниру биће баш из школе Владислав Рибникар. 

На самом фудбалском терену ФК Равни Гај исписане су поруке: Живите, Дан прође ал тај дан никад. Тамо где сте ви зло не постоји, овде где смо ми све је пуно вас.

(Тањуг) Фото: Милета Мирчетић

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Виола

04.05.2024 12:43

Да није било 3.маја, неби било ни 4.У Дубони и Малом Орашју је држава баш заказала и својим немаром много допринијела тој трагедији. Убица је имао арсенал оружја, а већ је био познат полицији по насиљу и криминалу разне врсте. Ко је одговарао? Нико.

ОДГОВОРИТЕ