Џајић: Драго ми је да послије 24 године Србија иде на ЕП

- Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Драган Џајић изјавио је вечерас у Лесковцу изјавио је да му је драго да су "орлови" изборили директан пласман на Европско првенство, које ће бити одржано наредне године у Немачкој.

Фудбал 19.11.2023 | 17:21
Џајић: Драго ми је да послије 24 године Србија иде на ЕП

Фудбалска репрезентација Србије пласирала се на ЕП, први пут после 2000. године, пошто је данас у Лесковцу у последњем колу групе Г квалификација за континентални шампионат одиграла нерешено са Бугарском 2:2.

Србија је такмичење у Групи Г завршила на другом месту са 14 бодова, док је Мађарска прва са 18.

"Драго ми је да после 24 године Србија иде директно на ЕП. Ја сам рекао да неће бити лако, да више нема лаких противника. То се и обистинило. Честитам свима, стручном штабу и играчима. Важно је да на ЕП направимо мали помак у односу на Светско првенство. Српски фудбал има добре играче и може то да буде боље него што је у садашњем тренутку", рекао је Џајић за РТС.

Директор А тима Стеван Стојановић изјавио је да је Србија заслужено изборила пласман на ЕП 2024.

"Мислим да смо заслужено на ЕП 2024. Јавност је била сигурна да ћемо победити Бугаре, изродила се драма. Оно што смо обећали смо и остварили. Спремамо се за Европско првенство", рекао је Стојановић за РТС.

(Тањуг) Фото: Тањуг 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Виола

19.11.2023 17:52

Е мој Џаја, па тамо није отишао ко није хтио. Пола Европе игра, као када на изборима спустиш цензус на 1%, па у Скупштину уђе и Курта и Мурта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фоод Бал

19.11.2023 20:22

Нама успјех кад се квалификујемо, Хрватима кад уђу у финале.

ОДГОВОРИТЕ