Србија изједначила 2:2, ипак иде на ЕП

Србија се пласирала на Европско првенство после 24 године чекања! Орлове ћемо гледати на смотри најбољих европских репрезентација у Немачкој 2024. године, али, али, али...

Фудбал 19.11.2023 | 16:15
Србија изједначила 2:2, ипак иде на ЕП

Начин на који смо отишли на ЕУРО је поражавајући! Србија је одиграла само 2:2 против Бугарске у Лесковцу у мечу последњег кола квалификација!

Србија је била одлична у првих 20 минута, али од тог момента уследило је расуло у игри наше репрезентације. Очајних 60 минута... Недопустиво, без жара, енергије, тотално одусутно... Е, тако је деловала Србија. Бугари су преокретнили резултат и повели са 2:1! Мислили смо да је у питању кошмар. Иако су Мађари у тим моментима водили и самим тим смо били и даље на ЕУРО, утисак је био више него горак.

Србију су на ЕП одвела два дефанзивца - Вељковић и Бабић. Посебно је битан био гол Бабића у 82. минуту.

То што се Србија грчевито бранила у последњих 10-так минута можда најбоље одсликава шта смо гледали овог поподневна у Лесковцу.

Додаћемо: Џабе нам пласман на Европско првенство, ако ћемо тамо овако да играмо. Ово је заиста испод сваког нивоа...

Да би се стекао утисак с ким смо играли, Бугари су последњи пут победили пре тачно годину дана (Кипар), од тада не знају шта је победа...

Србија - Бугарска 1:2 (Вељковић 17- Русев 59, Десподов 66), Мађарска - Црна Гора 2:1 (Собослај 66, 68 - Рубежић 36).

73. минут - Шок! Нова велика шанса за Бугарску. Па, шта се ово дешава са Пиксијевим тимом?!

72. минут - Влаховић је постигао гол, који је поништен због офсајда.

Србија је много боље отворила утакмицу и имала неколико одличних напада пре него што је повела голом Милоша Вељковића у 17. минуту. Штопер Вердера се најбоље снашао после корнера и гужве и са пет метара послао лопту ударцем главом у мрежу Бугара.

Изабраници је могла до 2:0 у 21. минуту, али је ударац главом Александра Митровића са десетак метара одлично одбранио голман гостију Даниел Наумов. Бугарска је могла до изједначења у 28. минуту, али је капитен Кирил Десподов погодио пречку и стативу ударцем са двадесетак метара. Голман Бугара Наумов спречио је Филипа Костића да дуплира предност Србије у 35. минуту.

Србији је довољан и бод за пласман на ЕУРО, први после 2000. године и пет пропуштених ЕП у низу. У другом мечу последњег кола групе Г Црна Гора голом Слободана Рубежића у 36. минуту води у Мађарској резултатом 1:0. Црна Гора може на ЕУРО само ако победи у Мађарској, а Србија изгуби од Бугарске.

Утакмици у Лесковцу присуствују председник Србије Александар Вучић, председник Европске фудбалске уније (УЕФА) Александер Чеферин и председник Републике Српске Милорад Додик. 

(Тањуг/Курир) Фото: АП 

Коментари / 0

Оставите коментар