Srbija izjednačila 2:2, ipak ide na EP

Srbija se plasirala na Evropsko prvenstvo posle 24 godine čekanja! Orlove ćemo gledati na smotri najboljih evropskih reprezentacija u Nemačkoj 2024. godine, ali, ali, ali...

Fudbal 19.11.2023 | 16:15
Srbija izjednačila 2:2, ipak ide na EP

Način na koji smo otišli na EURO je poražavajući! Srbija je odigrala samo 2:2 protiv Bugarske u Leskovcu u meču poslednjeg kola kvalifikacija!

Srbija je bila odlična u prvih 20 minuta, ali od tog momenta usledilo je rasulo u igri naše reprezentacije. Očajnih 60 minuta... Nedopustivo, bez žara, energije, totalno odusutno... E, tako je delovala Srbija. Bugari su preokretnili rezultat i poveli sa 2:1! Mislili smo da je u pitanju košmar. Iako su Mađari u tim momentima vodili i samim tim smo bili i dalje na EURO, utisak je bio više nego gorak.

Srbiju su na EP odvela dva defanzivca - Veljković i Babić. Posebno je bitan bio gol Babića u 82. minutu.

To što se Srbija grčevito branila u poslednjih 10-tak minuta možda najbolje odslikava šta smo gledali ovog popodnevna u Leskovcu.

Dodaćemo: Džabe nam plasman na Evropsko prvenstvo, ako ćemo tamo ovako da igramo. Ovo je zaista ispod svakog nivoa...

Da bi se stekao utisak s kim smo igrali, Bugari su poslednji put pobedili pre tačno godinu dana (Kipar), od tada ne znaju šta je pobeda...

Srbija - Bugarska 1:2 (Veljković 17- Rusev 59, Despodov 66), Mađarska - Crna Gora 2:1 (Soboslaj 66, 68 - Rubežić 36).

73. minut - Šok! Nova velika šansa za Bugarsku. Pa, šta se ovo dešava sa Piksijevim timom?!

72. minut - Vlahović je postigao gol, koji je poništen zbog ofsajda.

Srbija je mnogo bolje otvorila utakmicu i imala nekoliko odličnih napada pre nego što je povela golom Miloša Veljkovića u 17. minutu. Štoper Verdera se najbolje snašao posle kornera i gužve i sa pet metara poslao loptu udarcem glavom u mrežu Bugara.

Izabranici je mogla do 2:0 u 21. minutu, ali je udarac glavom Aleksandra Mitrovića sa desetak metara odlično odbranio golman gostiju Daniel Naumov. Bugarska je mogla do izjednačenja u 28. minutu, ali je kapiten Kiril Despodov pogodio prečku i stativu udarcem sa dvadesetak metara. Golman Bugara Naumov sprečio je Filipa Kostića da duplira prednost Srbije u 35. minutu.

Srbiji je dovoljan i bod za plasman na EURO, prvi posle 2000. godine i pet propuštenih EP u nizu. U drugom meču poslednjeg kola grupe G Crna Gora golom Slobodana Rubežića u 36. minutu vodi u Mađarskoj rezultatom 1:0. Crna Gora može na EURO samo ako pobedi u Mađarskoj, a Srbija izgubi od Bugarske.

Utakmici u Leskovcu prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. 

(Tanjug/Kurir) Foto: AP 

Komentari / 0

Ostavite komentar