Блокиран даљи напредак БиХ ка ЕУ

У Босни и Херцеговини још увијек нема споразума о спровођењу пресуде “Сејдић-Финци”, ни о механизму координације између различитих нивоа власти.

Република Српска 13.05.2013 | 21:30
Блокиран даљи напредак БиХ ка ЕУ

У Босни и Херцеговини још увијек нема споразума о спровођењу пресуде “Сејдић-Финци”, ни о механизму координације између различитих нивоа власти. То је потпуно блокирало њен даљи напредак ка Европској унији, речено је данас током састанка предсједника Народне скупштине Републике Српске Игора Радојичића и амбасадора Републике Словеније у БиХ Андреја Граселија.

Радојичић је оцијенио лошим непостојање нових иницијатива за рјешавање ових питања, изразивши увјерење да ће, приближавањем избора у БиХ, бити све теже постизати компромисе о тим питањима, саопштено је из кабинета предсједника Парламента.

Током састанка амбасадор Грасели поновио је подршку Словеније европским интеграцијама и европској будућности БиХ.

Размијенили су и мишљења о потенцијалним посљедицама по економске прилике и предузећа након уласка Хрватске у ЕУ,1. јула ове године, оцјењујући позитивним ангажман Уније на рјешавању појединих питања на граничним пријелазима између БиХ и Хрватске.

Амбасадор Грасели уручио је позив Радојичићу за учешћу на Стратешком форуму на Бледу.

Такође, и Радојичић је поновио позив предсједнику парламента Словеније Јанку Веберу за учешће на међународном скупу у Бањој Луци, 10. јуна ове године.

Коментари / 0

Оставите коментар