Blokiran dalji napredak BiH ka EU

U Bosni i Hercegovini još uvijek nema sporazuma o sprovođenju presude “Sejdić-Finci”, ni o mehanizmu koordinacije između različitih nivoa vlasti.

Republika Srpska 13.05.2013 | 21:30
Blokiran dalji napredak BiH ka EU

U Bosni i Hercegovini još uvijek nema sporazuma o sprovođenju presude “Sejdić-Finci”, ni o mehanizmu koordinacije između različitih nivoa vlasti. To je potpuno blokiralo njen dalji napredak ka Evropskoj uniji, rečeno je danas tokom sastanka predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Igora Radojičića i ambasadora Republike Slovenije u BiH Andreja Graselija.

Radojičić je ocijenio lošim nepostojanje novih inicijativa za rješavanje ovih pitanja, izrazivši uvjerenje da će, približavanjem izbora u BiH, biti sve teže postizati kompromise o tim pitanjima, saopšteno je iz kabineta predsjednika Parlamenta.

Tokom sastanka ambasador Graseli ponovio je podršku Slovenije evropskim integracijama i evropskoj budućnosti BiH.

Razmijenili su i mišljenja o potencijalnim posljedicama po ekonomske prilike i preduzeća nakon ulaska Hrvatske u EU,1. jula ove godine, ocjenjujući pozitivnim angažman Unije na rješavanju pojedinih pitanja na graničnim prijelazima između BiH i Hrvatske.

Ambasador Graseli uručio je poziv Radojičiću za učešću na Strateškom forumu na Bledu.

Takođe, i Radojičić je ponovio poziv predsjedniku parlamenta Slovenije Janku Veberu za učešće na međunarodnom skupu u Banjoj Luci, 10. juna ove godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar