Финална борба за титулу "најбољи међу најбољима"

Друго финално вече окупило је играче из чак 12 КУД-ова, који се боре за прво, друго и треће мјесто, односно, појединачне новчане награде у категорији “Народне игре”.

Република Српска 21.06.2024 | 22:12
Финална борба за титулу "најбољи међу најбољима"

Било да је ријеч о дјечијим или омладинским ансамблима, сви такмичари су дошли спремни и одлучни у намјери да се боре до краја за титулу најбољих међу најбољима.

Добра посјећеност на финалној вечери, навијачи који свим срцем навијају за своје фаворите, само су додатно загријали атмосферу у великој сали Центра за културу. А пред стручним жиријем је још једна тешка и узбудљива ноћ.

На првој финалној вечери проглашени су појединачни побједници у категоријама – ИНСТРУМЕНТИ, ПЈЕВАЊЕ И ЗНАЊЕ.

Вечерас се одлучују појединачни побједници за категорију – НАРОДНЕ ИГРЕ.

Међутим, оно што је изазвало највећу пажњу јавности јесте та главна награда у вриједности од 300.000 марака, која се односи само на такмичарске екипе које су у пуном саставу ушле у финале, те имају такмичаре у свим дисциплинама. Ова награда није “жив новац”, већ могућност да побједничка Мјесна заједница кандидује пројекте у вриједности поменутог наградног фонда.

Подсјећамо, да сјајну петорку високо рангираних, на основу оцјена стручног жирија, чине екипе: Дворови, Јања, Велика Обарска, Уједињена села и Драгаљевац.

Специјални гости стручног жирија ове вечери су кореограф Драгоман Медуловић Прока и познати глумци Александар Стојковић Пикси и Љиљана Стјепановић.

(БН) Фото: БН

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

рузелцо

21.06.2024 22:28

А гдје ово бијаше, забога?

ОДГОВОРИТЕ
Name

У Бијељини

21.06.2024 23:30

У центру за културу градонацелник ради праву ствар. Браво Љубиса нек живе наша села и омладина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Селоначелник

22.06.2024 04:28

Шта те конкретно на овој слици подсјећа на ГРАД?!

Name

Прика бн

22.06.2024 08:06

Све похвале за организаторе ове манифестације. Да нам потраје дуго година, наравно са градоначелником Љубишом. Мала замерка, требало је укључити градску омладину и можда неке нове игре, рецимо бацање камена с рамена... Итд

ОДГОВОРИТЕ