Finalna borba za titulu "najbolji među najboljima"

Drugo finalno veče okupilo je igrače iz čak 12 KUD-ova, koji se bore za prvo, drugo i treće mjesto, odnosno, pojedinačne novčane nagrade u kategoriji “Narodne igre”.

Republika Srpska 21.06.2024 | 22:12
Finalna borba za titulu "najbolji među najboljima"

Bilo da je riječ o dječijim ili omladinskim ansamblima, svi takmičari su došli spremni i odlučni u namjeri da se bore do kraja za titulu najboljih među najboljima.

Dobra posjećenost na finalnoj večeri, navijači koji svim srcem navijaju za svoje favorite, samo su dodatno zagrijali atmosferu u velikoj sali Centra za kulturu. A pred stručnim žirijem je još jedna teška i uzbudljiva noć.

Na prvoj finalnoj večeri proglašeni su pojedinačni pobjednici u kategorijama – INSTRUMENTI, PJEVANJE I ZNANJE.

Večeras se odlučuju pojedinačni pobjednici za kategoriju – NARODNE IGRE.

Međutim, ono što je izazvalo najveću pažnju javnosti jeste ta glavna nagrada u vrijednosti od 300.000 maraka, koja se odnosi samo na takmičarske ekipe koje su u punom sastavu ušle u finale, te imaju takmičare u svim disciplinama. Ova nagrada nije “živ novac”, već mogućnost da pobjednička Mjesna zajednica kandiduje projekte u vrijednosti pomenutog nagradnog fonda.

Podsjećamo, da sjajnu petorku visoko rangiranih, na osnovu ocjena stručnog žirija, čine ekipe: Dvorovi, Janja, Velika Obarska, Ujedinjena sela i Dragaljevac.

Specijalni gosti stručnog žirija ove večeri su koreograf Dragoman Medulović Proka i poznati glumci Aleksandar Stojković Piksi i Ljiljana Stjepanović.

(BN) Foto: BN

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

ruzelco

21.06.2024 22:28

A gdje ovo bijaše, zaboga?

ODGOVORITE
Name

U Bijeljini

21.06.2024 23:30

U centru za kulturu gradonacelnik radi pravu stvar. Bravo Ljubisa nek žive naša sela i omladina.

ODGOVORITE
Name

Selonačelnik

22.06.2024 04:28

Šta te konkretno na ovoj slici podsjeća na GRAD?!

Name

Prika bn

22.06.2024 08:06

Sve pohvale za organizatore ove manifestacije. Da nam potraje dugo godina, naravno sa gradonačelnikom Ljubišom. Mala zamerka, trebalo je uključiti gradsku omladinu i možda neke nove igre, recimo bacanje kamena s ramena... Itd

ODGOVORITE