САД објавиле нови списак санкционисаних лица и фирми повезаних са Игором Додиком

Канцеларија за контролу стране имовине америчког Министарства трезора (ОФАЦ) ставио је на црну листу седам фирми из Босне и Херцеговине и још двије особе које, како наводе, обезбјеђују главне изворе прихода за предсједника Републике Српске (РС) Милорада Додика и његову породицу.

Република Српска 18.06.2024 | 16:55
САД објавиле нови списак санкционисаних лица и фирми повезаних са Игором Додиком

“Додик је искористио свој службени положај да акумулира лично богатство преко компанија повезаних са њим и Игором Додиком. На примјер, 2024. године Игор и Милорад Додик су вршили контролу над високим званичницима владе Босне и Херцеговине (БиХ) како би манипулисали нацртом државног буџета БиХ како би се уговор на државном нивоу могао додијелити Проинтер ИТСС д.о.о. Бањалучка Цлан Инфинитy Интернатионал Гроуп—ентитет у мрежи—изван конкурентског процеса.

“Сједињене Државе осуђују Додикове континуиране напоре да наруши институције које су осигурале мир и стабилност за Босну и Херцеговину и регију. Наставићемо да разоткривамо преваре које Додику и његовој породици омогућавају да експлоатишу сопствени народ за личну корист”, рекао је подсекретар Трезора за тероризам и финансијску обавјештајну службу Брајан Е. Нелсон.

У образложењу се наводи:  “Додик не само да пљачка грађане БиХ својим коруптивним понашањем, већ и угрожава њихову сигурност и сигурност кроз своје поновљене пријетње да ће наставити с отцјепљењем РС од БиХ. Додикова недавна објава званичне одлуке да предложи “раздвајање” РС од БиХ наставак је очигледно антидејтонских активности и угрожава мир и стабилност региона. Својом корупцијском и сецесионистичком реториком Додик наставља да подрива институције БиХ и обогаћује своју породицу на рачун народа, додатно ризикујући будућност БиХ у евроатлантским институцијама.”

Подсјећају да се Милорад Додик ставили поново на црну листу САД од 5. јанаура 2022.  године јер се терети да је одговоран за или саучесник, или да је директно или индиректно учествовао у кршењу или дјело које је ометало или пријетило имплементацији, као и за коруптивне активности, али да се на листи налази од 2017. године.

Подсјећају да су прошле године на ову листу ставили и његову дјецу Игора и Горицу Додик.

Фирме повезане с породицом Додик на црној листи САД

На листи су:

ИНФИНИТY ИНТЕРНАТИОНАЛ ГРОУП Д.О.О. БАЊА ЛУКА

ИНФИНИТY МЕДИА Д.О.О.
К-2 АУДИО СЕРВИЦЕС БАЊА ЛУКА Д.О.О.
КАЛДЕРА ЦОМПАНY ЕЛ ПГП Д.О.О.
ПРОИНТЕР ИТСС Д.О.О. БАЊА ЛУКА
ЦЛАН ИНФИНИТY ИНТЕРНАТИОНАЛ ГРОУП

СИРИУС 2010 Д.О.О. БАЊА ЛУКА
УНА WОРЛД НЕТWОРК Д.О.О.

“Додик је искористио свој службени положај да уговоре Владе РС усмјери на мрежу приватних компанија које он и Игор надгледају. Док Игор контролише многе компаније у овој мрежи, он прикрива своју личну везу с компанијама ослањајући се на различите номиналне власнике и директоре”, наводе ииз ОФАЦ-а.

Инфинитy Интернатионал Гроуп д.о.о. Бања Лука (Инфинитy) је холдинг компанија у БиХ која директно или индиректно посједује или је већински власник најмање пет других бх. компанија: Проинтер ИТСС д.о.о. Бања Лука Цлан Инфинитy Интернатионал Гроуп (Проинтер), Калдера Цомпанy Ел ПГП д.о.о. (Калдера), Инфинитy Медиа д.о.о. (Инфинитy Медиа), К-2 Аудио Сервицес Бања Лука д.о.о. (К-2), и Уна Wорлд Нетwорк д.о.о. (Уна).

Додатно, Сириус 2010 д.о.о. Бања Лука (Сириус) је компанија за информационе технологије (ИТ) која послује у оквиру мреже породице Додик. Уз Проинтера и Калдеру, Сириус је познат у БиХ по томе што је добио уносне владине уговоре. Проинтер и Сириус заједно пружају ИТ робу и услуге организацијама широм влада РС и БиХ, док Калдера првенствено послује у сектору инжењеринга.

Образложење

Чичић се стављају на листу јер је у власништву или под контролом, или је дјеловао или наводно дјеловао за или у име, директно или индиректно, Игора, особе чија су имовина и интереси у имовини блокирани. Из истог разлога стављене су компаније Проинтер, Калдера и Сириус.

Ђурић се ставља на листу зато што је материјално помогао, спонзорисао или пружио финансијску, материјалну или технолошку подршку, или робе или услуге Игору или за његову подршку.

Инфинитy се означава у складу са Е.О. 14033 јер је у власништву или под контролом, или је дјеловао или наводно дјеловао за или у име, директно или индиректно, Ђурића, особе чија су имовина и интереси у имовини блокирани на основу Е.О. 14033.

Инфинитy Медиа се одређује у складу са Е.О. 14033 због тога што је у власништву или под контролом, или је дјеловао или наводно дјеловао за или у име, директно или индиректно, Инфинитyја, особе чија су имовина и интереси у имовини блокирани у складу са Е.О. 14033.

К-2 и Уна одређују се према Е.О. 14033 јер је у власништву или под контролом, или је дјеловао или наводно дјеловао за или у име, директно или индиректно, Инфинитy Медиа, особе чија су имовина и интереси у имовини блокирани у складу са Е.О. 14033.

Улога Игора Додика

“За многе од ових субјеката, Игор је често укључен у пословне операције иза кулиса. На примјер, у априлу 2024. Сириусов тадашњи директор је дао оставку и Игор је био укључен у запошљавање замјене. Игор је на крају био одговоран за осигурање да свака компанија — укључујући Проинтер, Сириус и Калдера — изврши плаћања како би испунила своје финансијске обавезе. Осим тога, Игор је одобрио план за измирење дуга Калдере код локалне банке и након тога је кредит између Проинтера и Калдере одмах извршен. Игор је такође био укључен у организацију састанка на којем се разговарало о новим уговорима са својим сарадницима и генералним директором Проинтера.

С тим у вези, ова Додикова мрежа често реструктурира корпоративно власништво како би сакрила умијешаност породице у компаније и избјегла санкције. На примјер, Проинтер је преузео власништво над Алтернативном Телевизијом д.о.о. (АТВ) 2021., али је брзо пренио власништво на Инфинитy Медиа и К-2 након што је ОФАЦ одредио АТВ 5. јануара 2022. у складу са Е.О. 14033 јер су били у власништву или под контролом Додика, или су дјеловали или наводно дјеловали за или у име, директно или индиректно, Додика”, наводе из ОФАЦ-а.

На црној листи и Чичић и Ђурић

У данашњој објави, црној листи су придружени Миленко Чичић те Ђорђе Ђурић за које пише да су повезани са Игором Додиком.

“Иако Ђорђе Ђурић и Миленко Чичић заузимају власничке и управљачке позиције у ‘Мрежи’, Игор на крају управља финансијским одлукама за мрежне компаније, укључујући Проинтер и Калдеру, а за пословне одлуке је потребно Игорово одобрење. Ђурић, као крајњи власник Инфинитyја и његових подружница, близак је Игоров сарадник који му често помаже у финансијским активностима. На примјер, Ђурић и Игор су намјерно предузели кораке да прикрију своју умијешаност у офшор банковни рачун и ентитет над којим су дијелили контролу, што је вјероватно омогућило Игору да пребаци милионе евра у иностранство.

Чичић је генерални директор Калдере. У тој улози, Чичић и генерални директор Проинтера извјештавали су Игора о пословању Калдере и Проинтера. Осим тога, једном приликом, Чичић је заступао Игора на састанку са неким од Игорових пословних партнера и обавио низ финансијских трансакција у Игорово име тим истим пословним партнерима. Важно је напоменути да је данас именовани “Миленко Чичић” друга особа од “Миленка Чичића” који је био једини власник Калдере до њене продаје Проинтеру крајем децембра 2019. године.”, наводе из ОФАЦ-а.

(Н1/Српскаинфо) Фото: Дејан Ракита/ПИXСЕЛЛ

Коментари / 102

Оставите коментар
Name

Баш

18.06.2024 16:55

АТВ нема нестаде у секунди.Оде Марић и ћирилица..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реееееее

18.06.2024 17:08

Онај мали пицопјевац Дјордје

Name

Економски Факултет Пале

18.06.2024 17:14

Има ли гдје ДЕКАНА плагијатора !

Name

Београд

18.06.2024 17:17

Ђорђе Ђурић је син Драгана Зекстра и пашаног (баџо) Игора Додика.

Name

Ђоле

18.06.2024 17:18

Породично увезани као цријева на пљачању народа и Републике Српске. Обо је страшно који је криминал оковао Републику Српску.

Name

РЕ ДЈОЛЕ

18.06.2024 17:52

ДА. СВЕ ПОРОДИЦНА МРЕЗА. ЈАДНИ ОВИ НАСИ ИЗДАЈНИЦИ КОЈИ ИХ ПОДРЗАВАЈУ ДА ,ПЉАЦКАЈУ СВОЈ НАРОД. СТА ГОД УЦИНИЛИ АМЕРИКАНЦИ МАКАР СУ ИСТИНУ РЕКЛИ ,,ПЉАЦКАЈУ СОПСТВЕНИ НАРОД,,. ЈОС ДА ДОДАЈУ ,,УЗ ПОМОЦ ДОМАЦИХ ИЗДАЈНИКА,,

Name

Милан

18.06.2024 18:20

Када се јавно зна да су лопови,сто се не одузима покрадено?

Name

Ре Београд

18.06.2024 19:06

Није син Драгана Дјурица

Name

Гуликоса

18.06.2024 19:25

Срами се Игоре, незасти сине кад ти је доста. Гуликозо.

Name

Бл

18.06.2024 19:27

Пљацкате да би цам зене тросиле хиљаде двра на тасне. Како је то ниско, тузно, немам ријеци.

Name

Бл

18.06.2024 19:33

Ви из САД имате материјалне користи од Додика. Кад је све корупција и кад то раде сто не забраните рад СНСД ? Какве санкције, нисте их сгварно ни уцели. Људи раде нормално и краду колико хоце.

Name

Родољуб велики

18.06.2024 20:00

САД ЈЕ СВЕ ЈАСНО КАО ДАН ЗАСТО СЕ СВЕ ТЕ ТЕЛЕВИЗИЈЕ КОЈЕ СУ ПОД КОНТРОЛОМ ДИНАСТИЈЕ ДОДИКА НЕ УГАСЕ,,ЗАСТО СЕ ТЕ СВЕ ФИРМЕ НЕ БЛОКИРАЈУ И НЕ ЗАТВОРЕ,ЗАСТО ДОПУСТАТЕ ДА И ДАЉЕ ПЉАЦКАЈУ ОВАЈ НАРОД КОЈИ БЛЕЈИ КО ОВЦЕ ДОК ДОДИКОВЦИ ХАРАЈУ И РАСКУЦАВАЈУ ОВО МАЛО ЈАДНЕ ДРЗАВЕ.

Name

ЖИКАЖ

18.06.2024 20:15

Збогом Милораде, хахахаха!!!!

Name

Ре Милан

18.06.2024 20:34

Немогу одузети јер су у суду и вецим дрзавним органима странацки послусници који не смију бити непристрасни.Док год главне странацке водје постављали своје људе у дрзавне установе дотле Нема казне за лоповлуке тих великана нити одузимања од њих украденог јер би намјестеници изгубили посао због истине и изрицања казни својим странацким сефовима .

Name

Марффии

18.06.2024 21:22

Незнам само ста се цека засто се цим прије не разваљују све те тв куце и фирме Додикови екстрема да се спаси док се јос мозе несто у овом ентитету.смрт фасизму слобода народу

Name

Значи..

18.06.2024 21:47

Ови што уче србе да буду још веци срби,коначно излазе из моде

Name

Не реално

18.06.2024 22:08

Оде Миле Лајковацком пругом

Name

Хијена

19.06.2024 05:59

Гледај ово младог харацлије , не стиди се ни цовјека ни Бога.

Name

Бл

18.06.2024 16:58

Све им треба узети и да зиве од 900км ма.у им ј....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Расо

18.06.2024 18:07

Тако је. Само преки суд и одузимање. Према злотворима и зликовцима никад не треба поступати по закону. Само цбрсто!

Name

Змај

18.06.2024 20:55

Све сто се не може доказати легалност одузети а актере адекватно казнити и забранити даљи рад

Name

Када

18.06.2024 23:08

Долази ова нова заштитарска агенција Омега и она је њихова.Господо драга они силом,али,баш силом отимају послове Сецтор Сецуритy и узимају себи.Истражите,сигурно је тако.

Name

Кона

19.06.2024 00:03

Не знам људи јел ико примјетио али Игор ни мало не личи на Милорада.Мислим ликом,а лоповлуком га је превазишао десет пута

Name

милош

18.06.2024 16:59

аууууууууууу ко че сад добивати тендере????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соколац

18.06.2024 17:04

Сад це Басевиц милион из сума да погура мало

ОДГОВОРИТЕ
Name

Веца

18.06.2024 17:10

Ја идем са њим у опстину и тацка

Name

Ре

18.06.2024 17:22

Страјо је доба а Легенда је рекетас отимају паре и ко бајаги носе "горе"

Name

Милићи

18.06.2024 17:41

Опустошили су шуме. На Бирчу је све исјечено државне шуме и завршило у пилани од Вишковића и Петровића у Братунцу. Та мафија у шумама има своје сјекаче и отпремаче. Опустошили су све. Нико не контролише колико је најбољег трупца завршило у Петропројекту доо у Братунцу гдје у ортаклуку раде премијер Вишковић и јаран му Јанко Петровић. Шумари причају шта се ради и колико се краде шуме. Милионе су покрали од државне шуме.

Name

Ре

18.06.2024 19:32

Милионери само рекет и морамо Игору да носимо

Name

СССССССС

18.06.2024 17:05

Куку леле шта нам раде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познавалац

18.06.2024 17:08

Санкције би требало увести на следећи начин. Сви што гласају за Додика и полусвијет, а то су претежно страни пензионери, не нећемо Вам узети пензије, али подигните тмо гдје сте зарадили или ЕУ, па ћеш видјети следеће изборе. Пола их не би могло отићи по пензију. А ово је млаћење празне сламе и бацање прашине у очи народу, лик је њихов човјек, од прије, а и сада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

18.06.2024 23:06

Ма свима они неке санкције а једине праве и конкретне санкције попи СДС...

Name

Није него

18.06.2024 17:09

Биће занимљиво коће и да ли ће неко смјети купити трезорске записе 25 јуна. Ово је и томе опомена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милош

18.06.2024 17:14

У праву си 113% Долази на наплату кур*ење и вријеђање амбасадора свијета ЕУ званичника и није стало...Амери само чекау да влада донесе акт противно Дејтону да и владу стави на црну листу тј закључа Републику Српску.

Name

Гоги

18.06.2024 17:14

Кад иду санкције за РТРС фабрику лази ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Американци доказују глупост

18.06.2024 17:19

По мобичају американци глупи ко к.... Од младог диктатора у покушају који се својом грамзивошћу епских размјера ЗГАДИО комплетном народу Републике Српске (чак и већини чланова СНСД), праве жртву и на такав начин га рехабилитују. Српски народ не воли када га моћнији од њега газе па ће тако и овом грамзивом људском полупроизводу порасти симпатије у народу после овог глупог америчког чина. А био је близу да га народ говњивом мотком отјера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

глупане

18.06.2024 17:48

глуп си до бола

Name

реалност

18.06.2024 17:58

Идемо, удрузени са Русима против америцког уљеза!

Name

Еххх

18.06.2024 18:06

Паметни српски народ и глупи Американци!? Разумијес се ко Марица у крив кxрxц па га сломила!

Name

Врбас

18.06.2024 18:55

Јашта је. Пљачка народне паре више од десет година, и нико ништа. Народ је кукавица, како фино рече Баја.

Name

Истина око американаца је :

18.06.2024 18:56

Имају своје играче Додиге убачене у Православље. Као фол их забрањују а реално породица Додиг не зна шта ће од пара. Пуне гараже. Да сам на мјесту Путина не би вјеровао Додигу ни једну једину секунду. Амерички "дашак вјетра" још од Олбрајтове и то су и сада. Дакле, паметни су.

Name

Пердита Дуранго

19.06.2024 00:06

Шта, чим га Амери напали, он више није лопов??? Одмах "опоштенио" је ли!!! Е та прича више не пролази! Сав се фацијално изобличио од пасјалука и похлепе! Све "ја, ја, ја и само ја...мени, мени, мени...дај још ово, дај и оно, давај ми све, мени треба јер ми никад довољно и наравно...ја најпаметнији, најбитнији, незамјењив, ја па ја и вазда ја...сви будале, а ја препаметан ...живјела Српска....па дај још...!"

Name

Хе хе

18.06.2024 17:24

Хајмо Игоре у посту по плату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сг Романија Соколац

18.06.2024 17:30

Иде милион помоци,скупља се од бренте до бренте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.06.2024 17:38

Све на страну али те паре не заврсе "горе" како они казу

Name

МАКАРОНА

18.06.2024 17:39

Не дозволите да се банда разбјези , јер то треба све похапсити и санкционисати и сву имовину одузети јер је то узето од народа. Гањати их на крај свијета ако буде требало ради правде и поуке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бушач

18.06.2024 17:47

Вријеме је да Додиковци одјебу више од нас! Јел доста више!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кркос

18.06.2024 17:48

Само по џеповима ударај мили, ту највише боли. Па нек онај кркани настави вријеђати амбасадоре школоване и поштене људе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И казу

18.06.2024 18:02

Не ваља Америка?! Па ко би Ла Фамилији стао на реп да нема њих?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д2

19.06.2024 06:29

Тачно. И само су покатали да све знају. Али оно сто је први пут то је да је амбасада директно нагласила да су они на страни народа и знају да краде, отима, протезира и то све на стету барода. Они су јасно рекли да ово није против барода српског него да зеле стати лоповлуку на реп. Санкције су оно сто они могу. А остало једино могу урадити судови и тузиластва у РС и БиХ. Медјутим, мора се спријецути да он финансира тузиоце и судове.

Name

Брента Соколац

18.06.2024 18:04

Има ли ико да нас спаси овог рекета

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

18.06.2024 18:12

Какво је ово мазање очију нама јадницима. Па што није блокирана и СНСД странка као што је и СДС па да ни они не могу на изборе, кад наводно све што има везе са Додиком блокирају. Додик је очигледно њихов човјек, а све ове као блокаде и квази суђења су само представа за народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Маја

18.06.2024 20:47

Бас тако . Засто и странку не блокирајуи казне јер ту у њој Није само један црнолистас него скоро вецина на нивоу те странке.

Name

ре

18.06.2024 21:25

Баш тако.А глупи народ ће опет насјести.Да САД жели,за дан би их уклонили.

Name

Да,Да,Да

18.06.2024 23:13

БАС ТАКО ДОДИКУ СВЕ БЛОКИРАЛИ И САНКЦИОНИСАЛИ СМО СТРАНКУ СНСД ОСТАВИЛИ А ТО ЈЕ НАЈВЕЦЕ ЛЕГЛО МАФИЈЕ И КРИМИНАЛАЦА,,Е И ОВИ АМЕРИ ЈЕЈУ БАЉЕГУ.

Name

Реалитиц

18.06.2024 18:16

Најсмјесније ми је, кад амери дају доказе о корупцији у власти, крезуби гласачи одмах се дизу у глас за дудека, јер сматрају да им се испуста онај пецени во испод сатора пред изборе. И кад казу да нема дудека нема ни "пемзија"....страсно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све баш

18.06.2024 18:33

Довели и увели сте све најгоре у Републици српској.Црнолисташи молим вас само још НАТО,да нас потуче .Сад мало пркоси њима као Марфиyу,САД и Бриселу...Па да их изазовеш,као Милошевић 1999..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.06.2024 21:27

Милошевић зар због њега мрски запад да вас бомбардује

Name

ДРОЊАК

18.06.2024 18:33

Шта вам могу колико ви тога имате а бит ће још има и нас довољно за вас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кондор

18.06.2024 18:56

Сад це повезати све како је то напад на српски народ еее мој народе алаа су нас опљачкали

Name

Петер

18.06.2024 18:45

Тата и син оба кукавице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

18.06.2024 18:52

Тако су и нацисти радили, угњетавали врсили све врсте геноцида а помагали им муслимани и хрвати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.06.2024 20:06

Ко нас то лазе,краде и расељава?

Name

Глас разима!

18.06.2024 18:57

Какве везе има агенција САД-ва са БиХ? Да ли је она регистрована у БиХ? И ко јој даје право регулације пословања ових активности ових фирми?

ОДГОВОРИТЕ
Name

разиме

20.06.2024 22:32

ниста они њима не бране да раде измедју себе , нек гуле козу једни другима, само на интернационалном нивоу висе неце моци, а овако нек једни другима слободно турају и гурају само не онај новац који им не припада. Ето Разиме , могу сами створити софтwере, кад би знали ахаха, могу сами радити за велике фирме у БИХ, кад би имали фирме, могу у приватним домацим банкама да пребацују тај новац од горе наваедене памети и знања, не брани нико њима да улозе и развију привреду, да улазу у развој само нема посла преко интернационалних банака, нема тросења тудјег новца у приватне сврхе контас Разиме. Медју собом нек се деру слободно само да ниста као ни софтwер не користе сто припада другима.

Name

Цајо

18.06.2024 18:57

Све Русофили који купују станове по западу, школују тамо дјецу, возе БМW И Ауди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бм

18.06.2024 19:05

Ови балавци пусте длаке да би показали памет

ОДГОВОРИТЕ
Name

комсија

18.06.2024 19:12

Кад це бити санкционисана Руља у НСРС коии све морају говорити и велицати сто он хоце? не радити сто они знају и да то иде на стету свог народа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан за комсија

19.06.2024 19:00

Твој газда који врши пропагандно слуђивање народа у Републици Српској, биће санкционисан од стране народа прије или касније!

Name

Милан

18.06.2024 19:16

Неофашизам увелико на сцени! Јасно као дан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бозо за Милана

18.06.2024 20:07

Јел теби милановиц дао орден?

Name

ре

18.06.2024 21:22

Терапија не дјелује.Баш жалосно.

Name

Немозе нам нико ниста

18.06.2024 19:17

Јачи смо од Америке хајде Милораде мало запјевај 😂

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цовек

18.06.2024 19:21

Поседује земљу људе све овде, а ви зацепљујете пар рупа од милион рупа, аферим на нато тенку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сасха Добој

18.06.2024 19:24

Ово је порука омладини СНСД-а да не требају играти алл ин на Додиковце. Министарске позиције у покусају, разни градонацелници, сефови, јос мало и готови сте сви. Поздрав из сектаско окупираног Добоја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха

18.06.2024 20:12

Овај мали се рано науцио лоповлуку, ваљда повуко на бабу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кондор

18.06.2024 20:20

Управо сам погодио висковиц каже удар на српски народ

Name

Хдл

18.06.2024 20:27

Ма то је ова одлазећа администрација хаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

18.06.2024 20:43

Треба понобо на црну листу стабити "ИНТЕГРАЛИНЖИЊЕРИНГ"и све повезане подрирме у тој групацији то је њихова златна кока.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јовица

18.06.2024 20:46

Ма додик само свој народ краде,он нас воли и покрива се Републиком Српском!!!!Е мој народе докле нас доведосе!!!требали смо економски све све побједити))))АЛИ неда додик нама да имамо само он и његови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ее

18.06.2024 23:20

Ој силне ми републике хаха.. руководство по затворима, створио је психијатар а сад њоме управља пацијент. Бас сте се усрецили.

Name

Цица

18.06.2024 20:50

Додик се само требао повући из власти, што би били и морално и паметно и ништа од овога се не би десило. Могли су живјети од покраденог .Али не, он већ поставља свог насљедника да наставе да харају. Довели су многе људе у незавидан положај ради своје грамзивости или спаса. Живот је дуг, а санкције Америке су дугорочне. Да ли сте требали жртвовати своју породицу ради Додикових . Који су безобразни, несимпатични, дрски, некултурни И др

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сасха

19.06.2024 06:54

Ако се повуце губи власт, а ако губи и утицај у правосудју, ако изгуби утицај оде у затвор...

Name

Паул

18.06.2024 20:56

Иде Миле Бањалуцком пругој,пази не среци ни лијево ни десно само право опици и небој се храбри пресједнице.Амери це те костсти главе.Сигорно нецес бити виси од њих.Боље ти хе док ти је вријеме бјези.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шш

18.06.2024 21:19

На црну листу ставити нацелнике опстина,,,,, а гдје ту спириц, радмановић, цвијановицка,,,,, итд,,,,,, у рс је такав криминал од портира, министара до председника,,,,,, страсно,,,, зато сиротињу казњавају, отимају им имовину због неплацене 3 рате кредита,,, а они милијарде узели,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

18.06.2024 21:33

Лоповска је то фамилија. То би све требало одузети и ставити у власништво Р.Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

18.06.2024 21:37

Занимљиво, Додикове фирме под санкцијама, а рачуни им и даље раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Словенија

18.06.2024 21:37

У медијима у Словенији увелико се шпекулише о прању новца, куповином предузећа и некретнина у Словенини Каје Мг минд из Мркоњића и да се доводи у везу са Додиком , наводно се води и истрага .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немере вам нико ниста

18.06.2024 21:38

Зивила секта и сектаси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МН

18.06.2024 21:46

Бас јака образлозења - побезани или наводно повезани, мозда директно мозда индиректно! Смејо бих се да не плацем! Ста, не смије се пословати и пословно контактирати? Има ли ста незаконито, нигдје се не казе?! Ако има онда ОК, пријава тузиластву, процесуирање итд - овако циста подвала народу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фаце

18.06.2024 22:48

Види ти само те ,,љепоте"! Династија на врхунцу пљачке.Овај младји к'о пустош,да не кажем :сеоска јајара,од града до града купи харач и уцјењује .А, Амери ,ниста за озбиљно ,санкције ,као ,а овамо Сдс на тапету,само још да Вукана притисну и ето велике побједе,великог водје,све ,,регуларно и без крадје !"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

18.06.2024 23:28

Њему треба да се суди у Бањалуци уз консфискацију имовине. Другације це изнети или је изнео вец милијарде код браце Руса. Милосевицеви и данас зиве безбризно са милијардама док се Србија гуси са његовим наследством. То исто цека и РС уз могуцност да је главоња угаси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

18.06.2024 23:35

Правда за Додикове!Не дају људима да поштено краду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

18.06.2024 23:44

Нама Америка треба рећи ко је лопов у РС. А да и онај дечак рече Додику, ђе си лопове. Дијете и Америка храбри, а сви одрасли у РС кукавице. Дијете наивно а Америка штити свој капитал. Очигледно. Само шта штите одрасли. Ил сви постадосмо лопови у дугој владавини мафије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

19.06.2024 07:03

Колико јадан,необразован,сујетан,грамзив и проклет мора бити цовјек да на смрдљиве,лоповске стазе које је сам утрао,стави дјецу своју?!!Каква је то лоповија народ није ни свјестан,а овај сто кидисе на мјесто сефа је грамзивији и кварнији и од ствараоца свог.То се по слици види.

Name

Бакинчани

19.06.2024 01:49

Ђе сте лопови! Готови сте. Робија вам не гине. Не можете побјећи. Наћи ћемо вас и на Камчатку да збришете. И само КП Зеница за вас и остале криминалце из секте и корумпиране из правосуђа који вас нису процесуирали свих ових година већ учествују у прикривају вашег криминала и лоповлука

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гадафи и стотине других

19.06.2024 04:59

САД има искуство како се елиминишу противници и непослушни. Све има свој крај и сад су они дошло до краја.. Да ли ће бити огроман рат или економска пропаст Свијета?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

19.06.2024 06:50

Набројте ми поштене да и ја знам!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста реци

19.06.2024 07:01

Изгледа да нам тај мрски и зли запад уствари једини помазе да се рјесимо криминала у РС-у, док се Путин љуби са Додиком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еуро-Атлантиц фрамеwорк.

19.06.2024 07:15

Стварно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

19.06.2024 10:11

То је све настимано ,ста њима санкције могу. Док је електро привреде ,сума РС то су коке носиље а ове су да зена има за пијаце. Мој јадни и глупи народе ја не знам ста би ови зликовци требали јос да вам ураде да би се ви пробудили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Божо звани Зврк

20.06.2024 20:59

Људи моји ово је Напад на Републику Српску,,Не вјерујем у ове приче и неистине,Миле је пред изборе дао сваком пензионеру 50,КМ, то вам каже Божо Е сад што је послије он то Вратио преко струје опет је Мудролија,Ал није он крив Пензија је ту,1

ОДГОВОРИТЕ