SAD objavile novi spisak sankcionisanih lica i firmi povezanih sa Igorom Dodikom

Kancelarija za kontrolu strane imovine američkog Ministarstva trezora (OFAC) stavio je na crnu listu sedam firmi iz Bosne i Hercegovine i još dvije osobe koje, kako navode, obezbjeđuju glavne izvore prihoda za predsjednika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika i njegovu porodicu.

Republika Srpska 18.06.2024 | 16:55
SAD objavile novi spisak sankcionisanih lica i firmi povezanih sa Igorom Dodikom

“Dodik je iskoristio svoj službeni položaj da akumulira lično bogatstvo preko kompanija povezanih sa njim i Igorom Dodikom. Na primjer, 2024. godine Igor i Milorad Dodik su vršili kontrolu nad visokim zvaničnicima vlade Bosne i Hercegovine (BiH) kako bi manipulisali nacrtom državnog budžeta BiH kako bi se ugovor na državnom nivou mogao dodijeliti Prointer ITSS d.o.o. Banjalučka Clan Infinity International Group—entitet u mreži—izvan konkurentskog procesa.

“Sjedinjene Države osuđuju Dodikove kontinuirane napore da naruši institucije koje su osigurale mir i stabilnost za Bosnu i Hercegovinu i regiju. Nastavićemo da razotkrivamo prevare koje Dodiku i njegovoj porodici omogućavaju da eksploatišu sopstveni narod za ličnu korist”, rekao je podsekretar Trezora za terorizam i finansijsku obavještajnu službu Brajan E. Nelson.

U obrazloženju se navodi:  “Dodik ne samo da pljačka građane BiH svojim koruptivnim ponašanjem, već i ugrožava njihovu sigurnost i sigurnost kroz svoje ponovljene prijetnje da će nastaviti s otcjepljenjem RS od BiH. Dodikova nedavna objava zvanične odluke da predloži “razdvajanje” RS od BiH nastavak je očigledno antidejtonskih aktivnosti i ugrožava mir i stabilnost regiona. Svojom korupcijskom i secesionističkom retorikom Dodik nastavlja da podriva institucije BiH i obogaćuje svoju porodicu na račun naroda, dodatno rizikujući budućnost BiH u evroatlantskim institucijama.”

Podsjećaju da se Milorad Dodik stavili ponovo na crnu listu SAD od 5. janaura 2022.  godine jer se tereti da je odgovoran za ili saučesnik, ili da je direktno ili indirektno učestvovao u kršenju ili djelo koje je ometalo ili prijetilo implementaciji, kao i za koruptivne aktivnosti, ali da se na listi nalazi od 2017. godine.

Podsjećaju da su prošle godine na ovu listu stavili i njegovu djecu Igora i Goricu Dodik.

Firme povezane s porodicom Dodik na crnoj listi SAD

Na listi su:

INFINITY INTERNATIONAL GROUP D.O.O. BANJA LUKA

INFINITY MEDIA D.O.O.
K-2 AUDIO SERVICES BANJA LUKA D.O.O.
KALDERA COMPANY EL PGP D.O.O.
PROINTER ITSS D.O.O. BANJA LUKA
CLAN INFINITY INTERNATIONAL GROUP

SIRIUS 2010 D.O.O. BANJA LUKA
UNA WORLD NETWORK D.O.O.

“Dodik je iskoristio svoj službeni položaj da ugovore Vlade RS usmjeri na mrežu privatnih kompanija koje on i Igor nadgledaju. Dok Igor kontroliše mnoge kompanije u ovoj mreži, on prikriva svoju ličnu vezu s kompanijama oslanjajući se na različite nominalne vlasnike i direktore”, navode iiz OFAC-a.

Infinity International Group d.o.o. Banja Luka (Infinity) je holding kompanija u BiH koja direktno ili indirektno posjeduje ili je većinski vlasnik najmanje pet drugih bh. kompanija: Prointer ITSS d.o.o. Banja Luka Clan Infinity International Group (Prointer), Kaldera Company El PGP d.o.o. (Kaldera), Infinity Media d.o.o. (Infinity Media), K-2 Audio Services Banja Luka d.o.o. (K-2), i Una World Network d.o.o. (Una).

Dodatno, Sirius 2010 d.o.o. Banja Luka (Sirius) je kompanija za informacione tehnologije (IT) koja posluje u okviru mreže porodice Dodik. Uz Prointera i Kalderu, Sirius je poznat u BiH po tome što je dobio unosne vladine ugovore. Prointer i Sirius zajedno pružaju IT robu i usluge organizacijama širom vlada RS i BiH, dok Kaldera prvenstveno posluje u sektoru inženjeringa.

Obrazloženje

Čičić se stavljaju na listu jer je u vlasništvu ili pod kontrolom, ili je djelovao ili navodno djelovao za ili u ime, direktno ili indirektno, Igora, osobe čija su imovina i interesi u imovini blokirani. Iz istog razloga stavljene su kompanije Prointer, Kaldera i Sirius.

Đurić se stavlja na listu zato što je materijalno pomogao, sponzorisao ili pružio finansijsku, materijalnu ili tehnološku podršku, ili robe ili usluge Igoru ili za njegovu podršku.

Infinity se označava u skladu sa E.O. 14033 jer je u vlasništvu ili pod kontrolom, ili je djelovao ili navodno djelovao za ili u ime, direktno ili indirektno, Đurića, osobe čija su imovina i interesi u imovini blokirani na osnovu E.O. 14033.

Infinity Media se određuje u skladu sa E.O. 14033 zbog toga što je u vlasništvu ili pod kontrolom, ili je djelovao ili navodno djelovao za ili u ime, direktno ili indirektno, Infinityja, osobe čija su imovina i interesi u imovini blokirani u skladu sa E.O. 14033.

K-2 i Una određuju se prema E.O. 14033 jer je u vlasništvu ili pod kontrolom, ili je djelovao ili navodno djelovao za ili u ime, direktno ili indirektno, Infinity Media, osobe čija su imovina i interesi u imovini blokirani u skladu sa E.O. 14033.

Uloga Igora Dodika

“Za mnoge od ovih subjekata, Igor je često uključen u poslovne operacije iza kulisa. Na primjer, u aprilu 2024. Siriusov tadašnji direktor je dao ostavku i Igor je bio uključen u zapošljavanje zamjene. Igor je na kraju bio odgovoran za osiguranje da svaka kompanija — uključujući Prointer, Sirius i Kaldera — izvrši plaćanja kako bi ispunila svoje finansijske obaveze. Osim toga, Igor je odobrio plan za izmirenje duga Kaldere kod lokalne banke i nakon toga je kredit između Prointera i Kaldere odmah izvršen. Igor je takođe bio uključen u organizaciju sastanka na kojem se razgovaralo o novim ugovorima sa svojim saradnicima i generalnim direktorom Prointera.

S tim u vezi, ova Dodikova mreža često restrukturira korporativno vlasništvo kako bi sakrila umiješanost porodice u kompanije i izbjegla sankcije. Na primjer, Prointer je preuzeo vlasništvo nad Alternativnom Televizijom d.o.o. (ATV) 2021., ali je brzo prenio vlasništvo na Infinity Media i K-2 nakon što je OFAC odredio ATV 5. januara 2022. u skladu sa E.O. 14033 jer su bili u vlasništvu ili pod kontrolom Dodika, ili su djelovali ili navodno djelovali za ili u ime, direktno ili indirektno, Dodika”, navode iz OFAC-a.

Na crnoj listi i Čičić i Đurić

U današnjoj objavi, crnoj listi su pridruženi Milenko Čičić te Đorđe Đurić za koje piše da su povezani sa Igorom Dodikom.

“Iako Đorđe Đurić i Milenko Čičić zauzimaju vlasničke i upravljačke pozicije u ‘Mreži’, Igor na kraju upravlja finansijskim odlukama za mrežne kompanije, uključujući Prointer i Kalderu, a za poslovne odluke je potrebno Igorovo odobrenje. Đurić, kao krajnji vlasnik Infinityja i njegovih podružnica, blizak je Igorov saradnik koji mu često pomaže u finansijskim aktivnostima. Na primjer, Đurić i Igor su namjerno preduzeli korake da prikriju svoju umiješanost u ofšor bankovni račun i entitet nad kojim su dijelili kontrolu, što je vjerovatno omogućilo Igoru da prebaci milione evra u inostranstvo.

Čičić je generalni direktor Kaldere. U toj ulozi, Čičić i generalni direktor Prointera izvještavali su Igora o poslovanju Kaldere i Prointera. Osim toga, jednom prilikom, Čičić je zastupao Igora na sastanku sa nekim od Igorovih poslovnih partnera i obavio niz finansijskih transakcija u Igorovo ime tim istim poslovnim partnerima. Važno je napomenuti da je danas imenovani “Milenko Čičić” druga osoba od “Milenka Čičića” koji je bio jedini vlasnik Kaldere do njene prodaje Prointeru krajem decembra 2019. godine.”, navode iz OFAC-a.

(N1/Srpskainfo) Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Komentari / 102

Ostavite komentar
Name

Baš

18.06.2024 16:55

ATV nema nestade u sekundi.Ode Marić i ćirilica..

ODGOVORITE
Name

Reeeeeee

18.06.2024 17:08

Onaj mali picopjevac Djordje

Name

Ekonomski Fakultet Pale

18.06.2024 17:14

Ima li gdje DEKANA plagijatora !

Name

Beograd

18.06.2024 17:17

Đorđe Đurić je sin Dragana Zekstra i pašanog (badžo) Igora Dodika.

Name

Đole

18.06.2024 17:18

Porodično uvezani kao crijeva na pljačanju naroda i Republike Srpske. Obo je strašno koji je kriminal okovao Republiku Srpsku.

Name

RE DJOLE

18.06.2024 17:52

DA. SVE PORODICNA MREZA. JADNI OVI NASI IZDAJNICI KOJI IH PODRZAVAJU DA ,PLJACKAJU SVOJ NAROD. STA GOD UCINILI AMERIKANCI MAKAR SU ISTINU REKLI ,,PLJACKAJU SOPSTVENI NAROD,,. JOS DA DODAJU ,,UZ POMOC DOMACIH IZDAJNIKA,,

Name

Milan

18.06.2024 18:20

Kada se javno zna da su lopovi,sto se ne oduzima pokradeno?

Name

Re Beograd

18.06.2024 19:06

Nije sin Dragana Djurica

Name

Gulikosa

18.06.2024 19:25

Srami se Igore, nezasti sine kad ti je dosta. Gulikozo.

Name

Bl

18.06.2024 19:27

Pljackate da bi cam zene trosile hiljade dvra na tasne. Kako je to nisko, tuzno, nemam rijeci.

Name

Bl

18.06.2024 19:33

Vi iz SAD imate materijalne koristi od Dodika. Kad je sve korupcija i kad to rade sto ne zabranite rad SNSD ? Kakve sankcije, niste ih sgvarno ni uceli. Ljudi rade normalno i kradu koliko hoce.

Name

Rodoljub veliki

18.06.2024 20:00

SAD JE SVE JASNO KAO DAN ZASTO SE SVE TE TELEVIZIJE KOJE SU POD KONTROLOM DINASTIJE DODIKA NE UGASE,,ZASTO SE TE SVE FIRME NE BLOKIRAJU I NE ZATVORE,ZASTO DOPUSTATE DA I DALJE PLJACKAJU OVAJ NAROD KOJI BLEJI KO OVCE DOK DODIKOVCI HARAJU I RASKUCAVAJU OVO MALO JADNE DRZAVE.

Name

ЖИКАЖ

18.06.2024 20:15

Збогом Милораде, хахахаха!!!!

Name

Re Milan

18.06.2024 20:34

Nemogu oduzeti jer su u sudu i vecim drzavnim organima stranacki poslusnici koji ne smiju biti nepristrasni.Dok god glavne stranacke vodje postavljali svoje ljude u drzavne ustanove dotle Nema kazne za lopovluke tih velikana niti oduzimanja od njih ukradenog jer bi namjestenici izgubili posao zbog istine i izricanja kazni svojim stranackim sefovima .

Name

Marffii

18.06.2024 21:22

Neznam samo sta se ceka zasto se cim prije ne razvaljuju sve te tv kuce i firme Dodikovi ekstrema da se spasi dok se jos moze nesto u ovom entitetu.smrt fasizmu sloboda narodu

Name

Znači..

18.06.2024 21:47

Ovi što uče srbe da budu još veci srbi,konačno izlaze iz mode

Name

Ne realno

18.06.2024 22:08

Ode Mile Lajkovackom prugom

Name

Hijena

19.06.2024 05:59

Gledaj ovo mladog haraclije , ne stidi se ni covjeka ni Boga.

Name

Bl

18.06.2024 16:58

Sve im treba uzeti i da zive od 900km ma.u im j....

ODGOVORITE
Name

Raso

18.06.2024 18:07

Tako je. Samo preki sud i oduzimanje. Prema zlotvorima i zlikovcima nikad ne treba postupati po zakonu. Samo cbrsto!

Name

Zmaj

18.06.2024 20:55

Sve sto se ne može dokazati legalnost oduzeti a aktere adekvatno kazniti i zabraniti dalji rad

Name

Kada

18.06.2024 23:08

Dolazi ova nova zaštitarska agencija Omega i ona je njihova.Gospodo draga oni silom,ali,baš silom otimaju poslove Sector Security i uzimaju sebi.Istražite,sigurno je tako.

Name

Kona

19.06.2024 00:03

Ne znam ljudi jel iko primjetio ali Igor ni malo ne liči na Milorada.Mislim likom,a lopovlukom ga je prevazišao deset puta

Name

miloš

18.06.2024 16:59

auuuuuuuuuuu ko če sad dobivati tendere????

ODGOVORITE
Name

Sokolac

18.06.2024 17:04

Sad ce Basevic milion iz suma da pogura malo

ODGOVORITE
Name

Veca

18.06.2024 17:10

Ja idem sa njim u opstinu i tacka

Name

Re

18.06.2024 17:22

Strajo je doba a Legenda je reketas otimaju pare i ko bajagi nose "gore"

Name

Milići

18.06.2024 17:41

Opustošili su šume. Na Birču je sve isječeno državne šume i završilo u pilani od Viškovića i Petrovića u Bratuncu. Ta mafija u šumama ima svoje sjekače i otpremače. Opustošili su sve. Niko ne kontroliše koliko je najboljeg trupca završilo u Petroprojektu doo u Bratuncu gdje u ortakluku rade premijer Višković i jaran mu Janko Petrović. Šumari pričaju šta se radi i koliko se krade šume. Milione su pokrali od državne šume.

Name

Re

18.06.2024 19:32

Milioneri samo reket i moramo Igoru da nosimo

Name

SSSSSSSS

18.06.2024 17:05

Kuku lele šta nam rade

ODGOVORITE
Name

Poznavalac

18.06.2024 17:08

Sankcije bi trebalo uvesti na sledeći način. Svi što glasaju za Dodika i polusvijet, a to su pretežno strani penzioneri, ne nećemo Vam uzeti penzije, ali podignite tmo gdje ste zaradili ili EU, pa ćeš vidjeti sledeće izbore. Pola ih ne bi moglo otići po penziju. A ovo je mlaćenje prazne slame i bacanje prašine u oči narodu, lik je njihov čovjek, od prije, a i sada.

ODGOVORITE
Name

Idealno

18.06.2024 23:06

Ma svima oni neke sankcije a jedine prave i konkretne sankcije popi SDS...

Name

Nije nego

18.06.2024 17:09

Biće zanimljivo koće i da li će neko smjeti kupiti trezorske zapise 25 juna. Ovo je i tome opomena.

ODGOVORITE
Name

miloš

18.06.2024 17:14

U pravu si 113% Dolazi na naplatu kur*enje i vrijeđanje ambasadora svijeta EU zvaničnika i nije stalo...Ameri samo čekau da vlada donese akt protivno Dejtonu da i vladu stavi na crnu listu tj zaključa Republiku Srpsku.

Name

Gogi

18.06.2024 17:14

Kad idu sankcije za RTRS fabriku lazi ?

ODGOVORITE
Name

Amerikanci dokazuju glupost

18.06.2024 17:19

Po mobičaju amerikanci glupi ko k.... Od mladog diktatora u pokušaju koji se svojom gramzivošću epskih razmjera ZGADIO kompletnom narodu Republike Srpske (čak i većini članova SNSD), prave žrtvu i na takav način ga rehabilituju. Srpski narod ne voli kada ga moćniji od njega gaze pa će tako i ovom gramzivom ljudskom poluproizvodu porasti simpatije u narodu posle ovog glupog američkog čina. A bio je blizu da ga narod govnjivom motkom otjera.

ODGOVORITE
Name

glupane

18.06.2024 17:48

glup si do bola

Name

realnost

18.06.2024 17:58

Idemo, udruzeni sa Rusima protiv americkog uljeza!

Name

Ehhh

18.06.2024 18:06

Pametni srpski narod i glupi Amerikanci!? Razumijes se ko Marica u kriv kxrxc pa ga slomila!

Name

Vrbas

18.06.2024 18:55

Jašta je. Pljačka narodne pare više od deset godina, i niko ništa. Narod je kukavica, kako fino reče Baja.

Name

Istina oko amerikanaca je :

18.06.2024 18:56

Imaju svoje igrače Dodige ubačene u Pravoslavlje. Kao fol ih zabranjuju a realno porodica Dodig ne zna šta će od para. Pune garaže. Da sam na mjestu Putina ne bi vjerovao Dodigu ni jednu jedinu sekundu. Američki "dašak vjetra" još od Olbrajtove i to su i sada. Dakle, pametni su.

Name

Perdita Durango

19.06.2024 00:06

Šta, čim ga Ameri napali, on više nije lopov??? Odmah "opoštenio" je li!!! E ta priča više ne prolazi! Sav se facijalno izobličio od pasjaluka i pohlepe! Sve "ja, ja, ja i samo ja...meni, meni, meni...daj još ovo, daj i ono, davaj mi sve, meni treba jer mi nikad dovoljno i naravno...ja najpametniji, najbitniji, nezamjenjiv, ja pa ja i vazda ja...svi budale, a ja prepametan ...živjela Srpska....pa daj još...!"

Name

He he

18.06.2024 17:24

Hajmo Igore u postu po platu.

ODGOVORITE
Name

Sg Romanija Sokolac

18.06.2024 17:30

Ide milion pomoci,skuplja se od brente do brente

ODGOVORITE
Name

Re

18.06.2024 17:38

Sve na stranu ali te pare ne zavrse "gore" kako oni kazu

Name

MAKARONA

18.06.2024 17:39

Ne dozvolite da se banda razbjezi , jer to treba sve pohapsiti i sankcionisati i svu imovinu oduzeti jer je to uzeto od naroda. Ganjati ih na kraj svijeta ako bude trebalo radi pravde i pouke.

ODGOVORITE
Name

Bušač

18.06.2024 17:47

Vrijeme je da Dodikovci odjebu više od nas! Jel dosta više!?

ODGOVORITE
Name

Krkos

18.06.2024 17:48

Samo po džepovima udaraj mili, tu najviše boli. Pa nek onaj krkani nastavi vrijeđati ambasadore školovane i poštene ljude.

ODGOVORITE
Name

I kazu

18.06.2024 18:02

Ne valja Amerika?! Pa ko bi La Familiji stao na rep da nema njih?

ODGOVORITE
Name

D2

19.06.2024 06:29

Tačno. I samo su pokatali da sve znaju. Ali ono sto je prvi put to je da je ambasada direktno naglasila da su oni na strani naroda i znaju da krade, otima, protezira i to sve na stetu baroda. Oni su jasno rekli da ovo nije protiv baroda srpskog nego da zele stati lopovluku na rep. Sankcije su ono sto oni mogu. A ostalo jedino mogu uraditi sudovi i tuzilastva u RS i BiH. Medjutim, mora se sprijecuti da on finansira tuzioce i sudove.

Name

Brenta Sokolac

18.06.2024 18:04

Ima li iko da nas spasi ovog reketa

ODGOVORITE
Name

Maja

18.06.2024 18:12

Kakvo je ovo mazanje očiju nama jadnicima. Pa što nije blokirana i SNSD stranka kao što je i SDS pa da ni oni ne mogu na izbore, kad navodno sve što ima veze sa Dodikom blokiraju. Dodik je očigledno njihov čovjek, a sve ove kao blokade i kvazi suđenja su samo predstava za narod.

ODGOVORITE
Name

Re Maja

18.06.2024 20:47

Bas tako . Zasto i stranku ne blokirajui kazne jer tu u njoj Nije samo jedan crnolistas nego skoro vecina na nivou te stranke.

Name

re

18.06.2024 21:25

Baš tako.A glupi narod će opet nasjesti.Da SAD želi,za dan bi ih uklonili.

Name

Da,Da,Da

18.06.2024 23:13

BAS TAKO DODIKU SVE BLOKIRALI I SANKCIONISALI SMO STRANKU SNSD OSTAVILI A TO JE NAJVECE LEGLO MAFIJE I KRIMINALACA,,E I OVI AMERI JEJU BALJEGU.

Name

Realitic

18.06.2024 18:16

Najsmjesnije mi je, kad ameri daju dokaze o korupciji u vlasti, krezubi glasači odmah se dizu u glas za dudeka, jer smatraju da im se ispusta onaj peceni vo ispod satora pred izbore. I kad kazu da nema dudeka nema ni "pemzija"....strasno.

ODGOVORITE
Name

Sve baš

18.06.2024 18:33

Doveli i uveli ste sve najgore u Republici srpskoj.Crnolistaši molim vas samo još NATO,da nas potuče .Sad malo prkosi njima kao Marfiyu,SAD i Briselu...Pa da ih izazoveš,kao Milošević 1999..

ODGOVORITE
Name

Re

18.06.2024 21:27

Milošević zar zbog njega mrski zapad da vas bombarduje

Name

DRONJAK

18.06.2024 18:33

Šta vam mogu koliko vi toga imate a bit će još ima i nas dovoljno za vas

ODGOVORITE
Name

Kondor

18.06.2024 18:56

Sad ce povezati sve kako je to napad na srpski narod eee moj narode alaa su nas opljačkali

Name

Peter

18.06.2024 18:45

Tata i sin oba kukavice

ODGOVORITE
Name

Joja

18.06.2024 18:52

Tako su i nacisti radili, ugnjetavali vrsili sve vrste genocida a pomagali im muslimani i hrvati

ODGOVORITE
Name

Re

18.06.2024 20:06

Ko nas to laze,krade i raseljava?

Name

Glas razima!

18.06.2024 18:57

Kakve veze ima agencija SAD-va sa BiH? Da li je ona registrovana u BiH? I ko joj daje pravo regulacije poslovanja ovih aktivnosti ovih firmi?

ODGOVORITE
Name

razime

20.06.2024 22:32

nista oni njima ne brane da rade izmedju sebe , nek gule kozu jedni drugima, samo na internacionalnom nivou vise nece moci, a ovako nek jedni drugima slobodno turaju i guraju samo ne onaj novac koji im ne pripada. Eto Razime , mogu sami stvoriti softwere, kad bi znali ahaha, mogu sami raditi za velike firme u BIH, kad bi imali firme, mogu u privatnim domacim bankama da prebacuju taj novac od gore navaedene pameti i znanja, ne brani niko njima da uloze i razviju privredu, da ulazu u razvoj samo nema posla preko internacionalnih banaka, nema trosenja tudjeg novca u privatne svrhe kontas Razime. Medju sobom nek se deru slobodno samo da nista kao ni softwer ne koriste sto pripada drugima.

Name

Cajo

18.06.2024 18:57

Sve Rusofili koji kupuju stanove po zapadu, školuju tamo djecu, voze BMW I Audi.

ODGOVORITE
Name

Bm

18.06.2024 19:05

Ovi balavci puste dlake da bi pokazali pamet

ODGOVORITE
Name

komsija

18.06.2024 19:12

Kad ce biti sankcionisana Rulja u NSRS koii sve moraju govoriti i velicati sto on hoce? ne raditi sto oni znaju i da to ide na stetu svog naroda!

ODGOVORITE
Name

Milan za komsija

19.06.2024 19:00

Tvoj gazda koji vrši propagandno sluđivanje naroda u Republici Srpskoj, biće sankcionisan od strane naroda prije ili kasnije!

Name

Milan

18.06.2024 19:16

Neofašizam uveliko na sceni! Jasno kao dan!

ODGOVORITE
Name

Bozo za Milana

18.06.2024 20:07

Jel tebi milanovic dao orden?

Name

re

18.06.2024 21:22

Terapija ne djeluje.Baš žalosno.

Name

Nemoze nam niko nista

18.06.2024 19:17

Jači smo od Amerike hajde Milorade malo zapjevaj 😂

ODGOVORITE
Name

Covek

18.06.2024 19:21

Poseduje zemlju ljude sve ovde, a vi zacepljujete par rupa od milion rupa, aferim na nato tenku

ODGOVORITE
Name

Sasha Doboj

18.06.2024 19:24

Ovo je poruka omladini SNSD-a da ne trebaju igrati all in na Dodikovce. Ministarske pozicije u pokusaju, razni gradonacelnici, sefovi, jos malo i gotovi ste svi. Pozdrav iz sektasko okupiranog Doboja.

ODGOVORITE
Name

Ha ha

18.06.2024 20:12

Ovaj mali se rano naucio lopovluku, valjda povuko na babu

ODGOVORITE
Name

Kondor

18.06.2024 20:20

Upravo sam pogodio viskovic kaže udar na srpski narod

Name

Hdl

18.06.2024 20:27

Ma to je ova odlazeća administracija haha

ODGOVORITE
Name

Ilija

18.06.2024 20:43

Treba ponobo na crnu listu stabiti "INTEGRALINŽINJERING"i sve povezane podrirme u toj grupaciji to je njihova zlatna koka.

ODGOVORITE
Name

jovica

18.06.2024 20:46

Ma dodik samo svoj narod krade,on nas voli i pokriva se Republikom Srpskom!!!!E moj narode dokle nas dovedose!!!trebali smo ekonomski sve sve pobjediti))))ALI neda dodik nama da imamo samo on i njegovi.

ODGOVORITE
Name

Ee

18.06.2024 23:20

Oj silne mi republike haha.. rukovodstvo po zatvorima, stvorio je psihijatar a sad njome upravlja pacijent. Bas ste se usrecili.

Name

Cica

18.06.2024 20:50

Dodik se samo trebao povući iz vlasti, što bi bili i moralno i pametno i ništa od ovoga se ne bi desilo. Mogli su živjeti od pokradenog .Ali ne, on već postavlja svog nasljednika da nastave da haraju. Doveli su mnoge ljude u nezavidan položaj radi svoje gramzivosti ili spasa. Život je dug, a sankcije Amerike su dugoročne. Da li ste trebali žrtvovati svoju porodicu radi Dodikovih . Koji su bezobrazni, nesimpatični, drski, nekulturni I dr

ODGOVORITE
Name

Sasha

19.06.2024 06:54

Ako se povuce gubi vlast, a ako gubi i uticaj u pravosudju, ako izgubi uticaj ode u zatvor...

Name

Paul

18.06.2024 20:56

Ide Mile Banjaluckom prugoj,pazi ne sreci ni lijevo ni desno samo pravo opici i neboj se hrabri presjednice.Ameri ce te koststi glave.Sigorno neces biti visi od njih.Bolje ti he dok ti je vrijeme bjezi.

ODGOVORITE
Name

Šš

18.06.2024 21:19

Na crnu listu staviti nacelnike opstina,,,,, a gdje tu spiric, radmanović, cvijanovicka,,,,, itd,,,,,, u rs je takav kriminal od portira, ministara do predsednika,,,,,, strasno,,,, zato sirotinju kaznjavaju, otimaju im imovinu zbog neplacene 3 rate kredita,,, a oni milijarde uzeli,,

ODGOVORITE
Name

Boki

18.06.2024 21:33

Lopovska je to familija. To bi sve trebalo oduzeti i staviti u vlasništvo R.Srpske.

ODGOVORITE
Name

Direkt

18.06.2024 21:37

Zanimljivo, Dodikove firme pod sankcijama, a računi im i dalje rade.

ODGOVORITE
Name

Slovenija

18.06.2024 21:37

U medijima u Sloveniji uveliko se špekuliše o pranju novca, kupovinom preduzeća i nekretnina u Slovenini Kaje Mg mind iz Mrkonjića i da se dovodi u vezu sa Dodikom , navodno se vodi i istraga .....

ODGOVORITE
Name

Nemere vam niko nista

18.06.2024 21:38

Zivila sekta i sektasi.

ODGOVORITE
Name

MN

18.06.2024 21:46

Bas jaka obrazlozenja - pobezani ili navodno povezani, mozda direktno mozda indirektno! Smejo bih se da ne placem! Sta, ne smije se poslovati i poslovno kontaktirati? Ima li sta nezakonito, nigdje se ne kaze?! Ako ima onda OK, prijava tuzilastvu, procesuiranje itd - ovako cista podvala narodu!!!

ODGOVORITE
Name

Face

18.06.2024 22:48

Vidi ti samo te ,,ljepote"! Dinastija na vrhuncu pljačke.Ovaj mladji k'o pustoš,da ne kažem :seoska jajara,od grada do grada kupi harač i ucjenjuje .A, Ameri ,nista za ozbiljno ,sankcije ,kao ,a ovamo Sds na tapetu,samo još da Vukana pritisnu i eto velike pobjede,velikog vodje,sve ,,regularno i bez kradje !"

ODGOVORITE
Name

Miki

18.06.2024 23:28

Njemu treba da se sudi u Banjaluci uz konsfiskaciju imovine. Drugacije ce izneti ili je izneo vec milijarde kod brace Rusa. Milosevicevi i danas zive bezbrizno sa milijardama dok se Srbija gusi sa njegovim nasledstvom. To isto ceka i RS uz mogucnost da je glavonja ugasi.

ODGOVORITE
Name

Budala kao i ti

18.06.2024 23:35

Pravda za Dodikove!Ne daju ljudima da pošteno kradu.

ODGOVORITE
Name

Nada

18.06.2024 23:44

Nama Amerika treba reći ko je lopov u RS. A da i onaj dečak reče Dodiku, đe si lopove. Dijete i Amerika hrabri, a svi odrasli u RS kukavice. Dijete naivno a Amerika štiti svoj kapital. Očigledno. Samo šta štite odrasli. Il svi postadosmo lopovi u dugoj vladavini mafije.

ODGOVORITE
Name

Dragan

19.06.2024 07:03

Koliko jadan,neobrazovan,sujetan,gramziv i proklet mora biti covjek da na smrdljive,lopovske staze koje je sam utrao,stavi djecu svoju?!!Kakva je to lopovija narod nije ni svjestan,a ovaj sto kidise na mjesto sefa je gramziviji i kvarniji i od stvaraoca svog.To se po slici vidi.

Name

Bakinčani

19.06.2024 01:49

Đe ste lopovi! Gotovi ste. Robija vam ne gine. Ne možete pobjeći. Naći ćemo vas i na Kamčatku da zbrišete. I samo KP Zenica za vas i ostale kriminalce iz sekte i korumpirane iz pravosuđa koji vas nisu procesuirali svih ovih godina već učestvuju u prikrivaju vašeg kriminala i lopovluka

ODGOVORITE
Name

Gadafi i stotine drugih

19.06.2024 04:59

SAD ima iskustvo kako se eliminišu protivnici i neposlušni. Sve ima svoj kraj i sad su oni došlo do kraja.. Da li će biti ogroman rat ili ekonomska propast Svijeta?

ODGOVORITE
Name

Posmatrač

19.06.2024 06:50

Nabrojte mi poštene da i ja znam!

ODGOVORITE
Name

Sta reci

19.06.2024 07:01

Izgleda da nam taj mrski i zli zapad ustvari jedini pomaze da se rjesimo kriminala u RS-u, dok se Putin ljubi sa Dodikom.

ODGOVORITE
Name

Euro-Atlantic framework.

19.06.2024 07:15

Stvarno?

ODGOVORITE
Name

Pero

19.06.2024 10:11

To je sve nastimano ,sta njima sankcije mogu. Dok je elektro privrede ,suma RS to su koke nosilje a ove su da zena ima za pijace. Moj jadni i glupi narode ja ne znam sta bi ovi zlikovci trebali jos da vam urade da bi se vi probudili

ODGOVORITE
Name

Božo zvani Zvrk

20.06.2024 20:59

Ljudi moji ovo je Napad na Republiku Srpsku,,Ne vjerujem u ove priče i neistine,Mile je pred izbore dao svakom penzioneru 50,KM, to vam kaže Božo E sad što je poslije on to Vratio preko struje opet je Mudrolija,Al nije on kriv Penzija je tu,1

ODGOVORITE