Петровић има поруку за Додика: Можда је касно да грешке исправиш, али никада није касно да престанеш да их правиш!

Данас ће бити уприличено отварање новоизграђене зграде са стамбеним јединицама у Амајлијама и биће уручени кључеви станова породицама са статусом расељених лица. Кључе породицама које ће добити станове уручиће предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Република Српска 12.06.2024 | 10:53
Петровић има поруку за Додика: Можда је касно да грешке исправиш, али никада није касно да престанеш да их правиш!

Тим поводом на фејсбук провилу огласио се градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, чију објаву преносимо:

- Зарад коректности и транспарентности треба истаћи сљедеће податке: 

Вишепородични стамбени објекат са припадајућим оставама, изграђен је у оквиру пројекта ''Затварање колективних центара и алтернативног смјештаја пружањем јавних стамбених рјешења."

Град Бијељина је поред поклоњеног земљишта, обезбијеђених грађевинских дозвола, уложио 209.000,00 КМ за потребе изградње овог објекта. 

Републички ниво је уложио средства у износу од 833.000,00 КМ. Радови су почели у априлу 2022. године, а завршени су у октобру 2023. године.

Јавну набавку од почетка до краја спровео је Републички секретаријат за расељена лица и миграције из Бања Луке, а комплетан надзор је вршила Републичка дирекција за обнову и изградњу, која је и израдила пројекат зграде. 

Дакле, подвлачим Град није учествовао у изради пројекта, спровођењу јавне набавке и надзору изградње објекта. 

Град није учествовао у избору породица којима је стан додијељен.

Најављено је да ће самој церемонији отварања зграде и додјеле кључева присуствовати управо Милорад Додик.

У прилогу можете видјети састављен протокол који нам је достављен са републичког нивоа, гдје је замишљено да кључеве породицама додјељујемо Милорад Додик, директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Републике Српске Давор Чордаш и ја. 

Нисам жељан сликања и не китим се никада туђим перјем, Град јесте дао 209.000 КМ, али главница је издвојена са републичког нивоа (833.000КМ) и комплетан објекат је резултат рада са републичког нивоа, од пројекта, преко јавне набавке, изградње и надзора. 

Препуштам додјелу кључева који су мени били намијењени управо Милораду Додику, без трунке сујете. 

Једина молба коју имам то је да се станови у којима се већ увелико уселила влага, што ми је јуче јављено, који су мемљиви, а нови, реновирају и да буду достојни живота наших породица којима ће бити додијељени. Имамо информацију да је управо стан 2 у најлошијем стању и да је тој стамбеној јединици прије усељења потребно реновирање иако је стан нов. 

Лијепо је доћи у нашу Семберију, највећу житницу у Републици Српској, у Босни и Херцеговини, територију на тромеђи трију земаља, са најбољим географским положајем и највећим потенцијалом.

Морам нагласити, Семберија је заслужила много више од 12 станова, Семберији припада много више, Семберија је републичком нивоу дала много више. 

Знаш Милораде, твој буџет је готово исти као буџет Града Бијељина, само за тебе, да ти одлучујеш како ћеш га и коме распоређивати, не видимо да си у Бијељину шта уложио, ако је ових 12 станова твој домет, хвала и то је много.

Када већ долазиш у Семберију, подсјетићу те да си примио наше одбојкаше и футсал играче, сликао се са њима, и дао си обећање да ће са републичког нивоа за сваки дати милион од стране Града за изградњу спортске дворане, бити издвојен и милион из републичког буџета, е па Град почиње са изградњом за који дан, спровео је јавну набавку, чисто да знаш и да будеш упућен. 

Исто тако, подсјетићу те да већ двије године из буџета Града Бијељина се константно узимају средства за плаћање спољног дуга Републике Српске, само од почетка године нам је ускраћено преко 4 МИЛИОНА конвертибилних марака. 

Жилави смо ми у Семберији, издржаћемо. 

Али и свјесни, да и друге локалне заједнице трпе, и да се за ове двије деценије своје владавине не можеш похвалити да је било гдје, не у Бијељини већ било гдје у нашој Српској, отворена нека фабрика или да си пресјекао врпцу за отварање неког капиталног пројекта.

Умјесто фабрика отварају се бензинске пумпе, а данас код нас зграда са 12 станова од којих су неки мемљиви и још увијек неусељиви, и по свему судећи то је максимални домет.

Овим свака прича о бољитку живота када управо ти и твоја странка преузмете власт пада у воду!!!

Свим породицама које ће данас добити станове желим срећу, миран живот и да у здрављу проводе вријеме у својим новим домовима.

И теби Милораде, искрено и од срца желим добро здравље, да си жив, здрав и јак својој породици, али ти исто тако поручујем: огријешио си се много о Семберију, огријешио си се о Републику Српску, огријешио си се о овај напаћени народ, огријешио си се о оне који дадоше животе и младост за ову земљу.

Можда је касно да грешке исправиш, али никада није касно да престанеш да их правиш!!!