Petrović ima poruku za Dodika: Možda je kasno da greške ispraviš, ali nikada nije kasno da prestaneš da ih praviš!

Danas će biti upriličeno otvaranje novoizgrađene zgrade sa stambenim jedinicama u Amajlijama i biće uručeni ključevi stanova porodicama sa statusom raseljenih lica. Ključe porodicama koje će dobiti stanove uručiće predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Republika Srpska 12.06.2024 | 10:53
Petrović ima poruku za Dodika: Možda je kasno da greške ispraviš, ali nikada nije kasno da prestaneš da ih praviš!

Tim povodom na fejsbuk provilu oglasio se gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, čiju objavu prenosimo:

- Zarad korektnosti i transparentnosti treba istaći sljedeće podatke: 

Višeporodični stambeni objekat sa pripadajućim ostavama, izgrađen je u okviru projekta ''Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnog smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja."

Grad Bijeljina je pored poklonjenog zemljišta, obezbijeđenih građevinskih dozvola, uložio 209.000,00 KM za potrebe izgradnje ovog objekta. 

Republički nivo je uložio sredstva u iznosu od 833.000,00 KM. Radovi su počeli u aprilu 2022. godine, a završeni su u oktobru 2023. godine.

Javnu nabavku od početka do kraja sproveo je Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije iz Banja Luke, a kompletan nadzor je vršila Republička direkcija za obnovu i izgradnju, koja je i izradila projekat zgrade. 

Dakle, podvlačim Grad nije učestvovao u izradi projekta, sprovođenju javne nabavke i nadzoru izgradnje objekta. 

Grad nije učestvovao u izboru porodica kojima je stan dodijeljen.

Najavljeno je da će samoj ceremoniji otvaranja zgrade i dodjele ključeva prisustvovati upravo Milorad Dodik.

U prilogu možete vidjeti sastavljen protokol koji nam je dostavljen sa republičkog nivoa, gdje je zamišljeno da ključeve porodicama dodjeljujemo Milorad Dodik, direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Republike Srpske Davor Čordaš i ja. 

Nisam željan slikanja i ne kitim se nikada tuđim perjem, Grad jeste dao 209.000 KM, ali glavnica je izdvojena sa republičkog nivoa (833.000KM) i kompletan objekat je rezultat rada sa republičkog nivoa, od projekta, preko javne nabavke, izgradnje i nadzora. 

Prepuštam dodjelu ključeva koji su meni bili namijenjeni upravo Miloradu Dodiku, bez trunke sujete. 

Jedina molba koju imam to je da se stanovi u kojima se već uveliko uselila vlaga, što mi je juče javljeno, koji su memljivi, a novi, renoviraju i da budu dostojni života naših porodica kojima će biti dodijeljeni. Imamo informaciju da je upravo stan 2 u najlošijem stanju i da je toj stambenoj jedinici prije useljenja potrebno renoviranje iako je stan nov. 

Lijepo je doći u našu Semberiju, najveću žitnicu u Republici Srpskoj, u Bosni i Hercegovini, teritoriju na tromeđi triju zemalja, sa najboljim geografskim položajem i najvećim potencijalom.

Moram naglasiti, Semberija je zaslužila mnogo više od 12 stanova, Semberiji pripada mnogo više, Semberija je republičkom nivou dala mnogo više. 

Znaš Milorade, tvoj budžet je gotovo isti kao budžet Grada Bijeljina, samo za tebe, da ti odlučuješ kako ćeš ga i kome raspoređivati, ne vidimo da si u Bijeljinu šta uložio, ako je ovih 12 stanova tvoj domet, hvala i to je mnogo.

Kada već dolaziš u Semberiju, podsjetiću te da si primio naše odbojkaše i futsal igrače, slikao se sa njima, i dao si obećanje da će sa republičkog nivoa za svaki dati milion od strane Grada za izgradnju sportske dvorane, biti izdvojen i milion iz republičkog budžeta, e pa Grad počinje sa izgradnjom za koji dan, sproveo je javnu nabavku, čisto da znaš i da budeš upućen. 

Isto tako, podsjetiću te da već dvije godine iz budžeta Grada Bijeljina se konstantno uzimaju sredstva za plaćanje spoljnog duga Republike Srpske, samo od početka godine nam je uskraćeno preko 4 MILIONA konvertibilnih maraka. 

Žilavi smo mi u Semberiji, izdržaćemo. 

Ali i svjesni, da i druge lokalne zajednice trpe, i da se za ove dvije decenije svoje vladavine ne možeš pohvaliti da je bilo gdje, ne u Bijeljini već bilo gdje u našoj Srpskoj, otvorena neka fabrika ili da si presjekao vrpcu za otvaranje nekog kapitalnog projekta.

Umjesto fabrika otvaraju se benzinske pumpe, a danas kod nas zgrada sa 12 stanova od kojih su neki memljivi i još uvijek neuseljivi, i po svemu sudeći to je maksimalni domet.

Ovim svaka priča o boljitku života kada upravo ti i tvoja stranka preuzmete vlast pada u vodu!!!

Svim porodicama koje će danas dobiti stanove želim sreću, miran život i da u zdravlju provode vrijeme u svojim novim domovima.

I tebi Milorade, iskreno i od srca želim dobro zdravlje, da si živ, zdrav i jak svojoj porodici, ali ti isto tako poručujem: ogriješio si se mnogo o Semberiju, ogriješio si se o Republiku Srpsku, ogriješio si se o ovaj napaćeni narod, ogriješio si se o one koji dadoše živote i mladost za ovu zemlju.

Možda je kasno da greške ispraviš, ali nikada nije kasno da prestaneš da ih praviš!!!

 

(BN)

Komentari / 60

Ostavite komentar
Name

Re

12.06.2024 11:04

Zašto mu ne kažeš daj neopozivu ostavku da se spasi što još nečemu vrijedi poslije 23 g tvoga režima katastrofalnog u RS.

ODGOVORITE
Name

Mile nezamjenljivi

12.06.2024 12:28

izvinite, ali nema nas stotinu ovakvih kao ja, zaslužnih za sva dešavanja. Ima me svugdje

Name

Bozo

12.06.2024 12:58

Dzaba mu 30 savjetnika,helikopterom doci uz celu pratnju i sva policija na nogama,samo da se podeli 12 budjavi kljuceva. Posle se ide na rucak. Za taj novac se mogao jos jedan suv stan napraviti.

Name

Miloš

12.06.2024 16:13

Dodig je srpska sramota RS.

Name

Vera

12.06.2024 17:35

Ko opravda dnevnicu Pericki koja je otrcala u Amajlije da se slika za vreme radnog vremena???

Name

Da li

13.06.2024 06:53

Da li ti smatraš da grad ne pripada republičkoj upravi...dečko ti si dio celine...pokušaj to da shvatiš. U ovoj priči ti odgovaraš republičkoj upravi i nije bitno da li pripadaš lokalnoj upravi i samoupravi ili republičkoj....niste vi Osmanlije niti begovi....igrate se narodnim novcem. Prema tome nisi ti u ime grada ništa dao to je narodni novac usmeren narodu. Ti si samo spona. Grad nije tvoj nego od naroda. Novac nije tvoj nego od naroda.

Name

Ако

12.06.2024 11:07

Нека си му то рекао. Али коњу је узалуд говорити.

ODGOVORITE
Name

Semberko

12.06.2024 11:09

Auuu Ljubo al' mu ga spusti... Svaka ti čast. Da sam na DodiGovom mjestu, posle ovakvih riječi od strane gradonačelnika, bilo bi me sramota doći u Semberiju... Ali DodiG će doći da sektašima podijeli sendviče sa buđavom salamom iz jedne Semberske mesne industrije... Mišku već ide voda na usta.

ODGOVORITE
Name

Dragče

12.06.2024 11:12

Dodik i dalje udara kao june u tarabu i sve je izvjesnije po nekoj direktivi, jer zastava u Banja Luci, ne znači da je ruska armija u njoj. Sve je izvjesnije da SAD i bošnjaci žele da nas se riješe, znamo kako, ali čekaju da mi to izazovemo, a u Dodiku imaju u tome odličnog sagovornika i saučesnika. Ne smeta Americi naše srbovanje, ali sa rusovanjem izgleda da smo pretjerali. Zato i jesu pustili duha iz boce u vidu imovine, jer baš sad nakon 30 godina da neko povuče to pitanje i kako to da imovina nije prije bila važna. Mi ćemo poslije svega neke nove Briselske, Ohridske i Kumanovske poraze pretvarati u pobjede i pozivati se na pravo i pravdu kao da smo od juče.

ODGOVORITE
Name

X

12.06.2024 12:44

Sta primitivac zna sta je sramota, vazno je da je ruka u dzepu

Name

Boris

12.06.2024 11:13

Respekt za svaku izgovorenu misao u ovom tekstu

ODGOVORITE
Name

ЖИКАЖ

12.06.2024 11:13

Додик је грешка Срба у Републици Српској!!!!!!!!!!!!!!!!

ODGOVORITE
Name

mitar

12.06.2024 11:21

Samo napred Petrovicu.

ODGOVORITE
Name

Nevena

12.06.2024 11:32

Zasto vlast novac kojim pravi zgrade za izbjeglice sirom RS ne ulozi da popravi tj.izgrsfi njihove porušene kuce i neke poslove kojima bi se bavili u selima odakle su.U BL.prepuno izbjeglica koje zauzimaju sve kao i seljaci,a Banjalucani neka bjeze iz grada.Bezobrazluk do maksimuma

ODGOVORITE
Name

Rale

12.06.2024 13:03

Bravo nevena, to je tema koju banjalučani me smeju pokrenuti, inači bi svi morali tražiti novo mesto za život, osvojili su sve.

Name

Niko bitan

12.06.2024 11:43

Opet treba glasat za dodu i njegove olose da ovo sve svedu u ravan do kraja

ODGOVORITE
Name

Nek si ga

12.06.2024 11:44

Malo napao malo pohvalio al sve skupa to je bezvezni lik u odori predsjednika koji tumara politickim stazama i sam proizvodi trnje i razdor gdje dod se pojavi. razorio cetiri stranke na pola da bi lakše vladao, stvorio nekakve lidere od Banjca, Stevandica, Cubrilovica, Selaka a sve skupa jad i cemer. Ono najcrnje on je podijelio Srbe u RS na moje poslušnike i ostalo izdajnici. No nije se usrećio jer njegovih nema sve sa silom ni 35% a ostalo je narod koji je nezadovoljan i koji neumitno ( pogotovo mladi) odlazi trbuhom za kruhom. Jedini uspjeh koji se vidi su kockarnice na svakom ćošku diljem RS i dileri droge. Zato i dalje ide povjerenje Petroviću jer vi iz vlasti namjerno sa Skupštinom u BN opstruisete rad Gradske Uprave da bi ste pokazali loš rad GU i gradonacelnika. I to radite svuda gdje vi niste lokalna vlast. U Ugljeviku ste kupili načelnika jer imate za njega hrpu dokaza kriminala i kradje pa je morao da izda SDS i gradjane. Ovdje neće moći jer poštenje nekih nema cijenu. Putuj igumane i ne okreci se.

ODGOVORITE
Name

Boki

12.06.2024 12:49

Kupio intelektualce na mafijaški način dobrim plaćama i radnim mjestima radi i ćuti.Tu leži propast jednog društva države entiteta i td.

Name

Re Nek si ga

12.06.2024 12:53

Pa ko te tjera u kockarnice. Nema leba bez motike . Uhvati se posla i ne pametuj.

Name

Ringe raja

12.06.2024 11:51

Pravo u centar! Bravo NAČELNIČE !

ODGOVORITE
Name

Ispravka

12.06.2024 14:35

Bravo GRADONAČELNIČE!

Name

Петровићу

12.06.2024 11:53

Џабе је твоје поштење, то данас није на цијени, учи нешто и од свога партијског друга Василије Перића он до подне је члан СДС од подне СНСД и тако 25 година

ODGOVORITE
Name

Samo da pitam

12.06.2024 11:54

,,status raseljenog lica, 29 godina posle rata?!" Ova država mora da propadne!

ODGOVORITE
Name

Milan

12.06.2024 11:56

Te starije i bolesne osobe u memljive zgrade a njivu djecu otjerao u inostransto. To je Srbsko jedinstvo.

Name

Re Milan

12.06.2024 12:48

Kakva više raseljena lica i sanovi? I jasam raseljeno lice pa sam napravio sebi kući. Nisam sjedio u čekao da mi padne sneba. Ko god je htio do sada je riješio to pitanje. A što se tiče djece niko ih nije otjerao , ne lupetaj. Iz svih regiona se odlazi za poslom a ne samo odavde. Bitno je samo kukati i pametovati da je vlast kriva za sve. Nego uhvati se posla , da , da !??

Name

Re re Milan

12.06.2024 16:47

Ne lupetaj rezimsko magare. Ima bolesni ljudi koji nisu mogli da se zaposle i nisu lopovi da bi nesta napravili. Ako nisi u partiji,nema ti posla. Zato su oselili.

Name

Borac

12.06.2024 11:55

Bravo Ljubisa! Pola Bjeljine je pokriveno policijom,dolazi nas najveci izdajnik.

ODGOVORITE
Name

Semberac

12.06.2024 11:57

Auuuuu kakva SAMARCINA! Oni koi te vole voljece te jos vise ali oni drugi taj rijecnik ne razumiju i mrzice te jos vise. Neka si ziv i zdrav svoim roditeljima!

ODGOVORITE
Name

JOBAH

12.06.2024 12:00

Сјећам се давне '94, преко Рача улазимо у Семберију, а пред нама невјероватан призор бескрајне љепоте житница Семберије... Клинка сам била и баш тада сам се питала " како је могуће, овако богата земља, а да смо толико сиромашни"... Одговор је сада јасан - ПЉАЧКА! Поспу вам ситно - онда узму СВЕ БИТНО!

ODGOVORITE
Name

Nevena

12.06.2024 12:00

Jos ce on helikopterom doci u memljive stanove a dokle vise tugo golema, zelim stanarima dobro zdravlje a naklon Ljubisi nasem na postenju prema narodu svom. Ziv bio doktore!

ODGOVORITE
Name

Mirko

12.06.2024 12:00

Postoje razni oblici gradanske neposlusnosti i iskazivanja nezadivoljstva naroda ali do naroda je😪

ODGOVORITE
Name

Dragan

12.06.2024 12:01

Tom Čovjeku netreba dozvolit da bilo šta Dijeli, on će ukrasti jedan Ključ i Stan sigurno.

ODGOVORITE
Name

БЛ

12.06.2024 12:15

Капа доле за господина Љубишу Петровића, човјека од рада, са резултатима, некомпромитованог, доказао свима да нисмо сви исти. Свака му је ко Његошева. Треба да се кандидује за председника.

ODGOVORITE
Name

Mirko

12.06.2024 12:19

Vidi se iz ovih riječi ko je čovjek i doktor a ko nečovjek i mesar ponavljač!

ODGOVORITE
Name

Narod

12.06.2024 12:28

Petroviću mlad si ti i neiskusan. Ipak Dodik je car

ODGOVORITE
Name

Bogami

12.06.2024 12:51

zaslužio si sendvič

Name

Za narod

12.06.2024 12:57

Vidimo da je neiskusan pa vas tuce 183 prema veliko NULA!

Name

Re

12.06.2024 13:00

Jeste za takve bolesnike kao sto si ti.

Name

G0spodja

12.06.2024 13:15

To ti mislis tako za Petrovica ako je mlad mislis da nista nezna.Dr.Ljubisa je kao prvo dobar covjek a zatim i dobar politicar.Da imamo jos ovakvih tek bi imali ono sto drugi pograbise sebi.

Name

Re

12.06.2024 13:19

Jadan si ti i tvoj car. Car koje radi protiv svog naroda. Još jasniji su oni što ga podržavaju, a on mi stalno gura ruku u džep. Samo ga mogu podržavati mentalno retardirani, a njima ne treba zamjeriti. Sekta nas je opustošila u svakom pogledu.

Name

Re

12.06.2024 13:42

Samo tebi i vulicki moze biti car,mozda i sulicu.

Name

Rambo

12.06.2024 13:49

Ali je pošten i čestit,za razliku od tvog cara!

Name

Re Narod

12.06.2024 14:13

U pravu si Dodik jeste car ali ti si krezubi Milin simpatizer, Birno je da Mile srbuje digne tri prsta odmah je Republika Srska istala bez miliona. E moj glupane glupi.

Name

Đ. B.

12.06.2024 14:47

Dodik može biti car samo magarcima koji se kriju iza imena "narod". Petroviću živ i zdrav bio svojim roditeljima i potlačenom narodu Republike Srpske.!!!

Name

Apolitičar

12.06.2024 12:45

Samo bolesni mogu komentarisati kada se nekome dodeljuje stan i rešava životno pitanje.Vi ste ljudi bolesni ne interesuje me dal Dodik,Čordaš ili Ljubiša dodjeljuje ključeve bitno je da ljudi dobiju krov nad glavom .Dozovite se ljudi pameti dosta mržnje.

ODGOVORITE
Name

Re

12.06.2024 17:33

Samo crveni sektas moze podrzavati da se leti iz BL i svi radnici da izadju sa posla da bi dao 12 budzavi kljuceva.

Name

Demant

12.06.2024 13:13

Ja sam dobio stan za koji je gradonačelnik rekao da ima vlage i nema ,.Moram da demantuje njegove izje ve da je stanu odličnom stanju i zahvalan sam ko god učini nešto za ovaj narod.Tako čisto radi javnosti morao sam se oglasiti radi širenja neistina i da se umanji vrednost toga što je neko uradio mislim da su to ljudi koji samo žele da skrenu pažnju na sebe.Sramota.

ODGOVORITE
Name

Re

12.06.2024 16:49

Eto ja vidio memljiv zid. Toliko da znas.

Name

Doboj

12.06.2024 13:19

Imas veliku podrsku iz Doboja. Doce kraj rezimu vrlo brzo narode jos malo strpljenja

ODGOVORITE
Name

Vlašću obespravljeni građanin

12.06.2024 13:31

Nismo mi Ljubiša kao narod zaslužili da se boriš za nas.Ma pusti nas,kola su krenula niz brdo,nema povratka!Pusti Baju da dovrši započeti posao.Previše je zla da bi se ti nosio sa njim.

ODGOVORITE
Name

re

12.06.2024 13:48

Kao kad bi Alkaponea zamolili da prestane da se bavi kriminalo, ili kao kad bi Alkaponea doveli na vlast. Zato je i doveden da preda sve rudnike, sve resurse, uništi privredu u privatizaciji, da preda Stanare, boksit, rudnih najkvalitetnije željezne rude Ljubiju itd. Neće prestati sa kriminalom, otimanjem resursa od naroda i njhovog davanja strancima, neće prestati sa sistemskom pljačkom i korupcijom, uzurpiranjem svih institucija sistema.

ODGOVORITE
Name

571

12.06.2024 14:17

Svaka ma mjestu bez imalo dijete

ODGOVORITE
Name

Doture

12.06.2024 17:22

Nema vam spasa vi imate problem unutar stranke.Pogledajte u oci jedni drugima i to je to.

ODGOVORITE
Name

Xy

12.06.2024 17:25

Tako je ljudino. Tebe za predsjednika!

ODGOVORITE
Name

dragan

12.06.2024 18:53

Učili su nas da ne pobjeđuje bolji i vredniji, ali nas nisu učili da onda propada društvo u kome živimo.

ODGOVORITE
Name

Xxx

12.06.2024 21:18

Ja kazem da Dodik nije sposoban nebi bio ovoliko na vlasti, a opozicija? nesposobna.

ODGOVORITE
Name

Petroviću,

13.06.2024 06:14

Sujetan si čovječe, jel ti misliš Da samo Bijeljina egzistira u Republici Srpskoj, govoriš o budžetu, imate dovoljno novca da i vi nešto uradite, ako je u Višegradu moglo da se napravi više od stotinu stanova to nešto što govori o domaćinskom ponašanju. Ne kontaktiraš sa vladom, a očekuješ da ti oni završe gdje god zapne, pa ko si pa ti, ne radiš ništa sem tih objava po fejsbuku , i samo kritika. Otkud ti znaš da su stanovi memljivi, sigurno u njih nisi ni privirio. Iz tebe govori pakost.

ODGOVORITE
Name

Re

13.06.2024 08:26

Kako rudonja kaze. Ajd ne se*i.

Name

Prika bn

13.06.2024 15:06

Presednik se malo zamislio pa ne trčkara helikopterom. Helikopteri nešto često padaju.

ODGOVORITE
Name

Dribler

13.06.2024 20:54

Ljubisa Predsjednik RS, Jelena Premijer, Vukan srpski član Crnadak predsjednik Skupstine… Izmijenjati sudije i tužioce, napraviti istorijski dogovor sa Bosnjacima i Hrvatima na principu poštovanja svacijih prava, dogovora i zajedničke budućnosti sa Dejtonskim načelima i da krenemo u bolji život za sve nas…

ODGOVORITE