Детаљи ужасног напада: Мајка кћерку (6) избола ножем

Нишлијка Ш.Б. (21) сумњичи се да је избола своју шестогодишњу кћерку након што се са снахом посвађала око хаљине.

Србија 25.05.2024 | 16:40
Детаљи ужасног напада: Мајка кћерку (6) избола ножем

Крвави напад на немоћно дијете догодио се јуче у кући мајке Ш.Б. у нишком насељу Сточни Трг, гдје је она боравила са двоје дјеце док јој је муж на раду у Њемачкој.

Једини свједок монструозног напада је Шевија Бенуловић, бака Ш.Б. која је беспомоћно посматрала како јој унука убада дијете, а није могла да јој помогне јер је непокретна.

"Ништа није наговјештавало да ће се овако нешто десити. Унука се нормално понашала да би се у једном тренутку са снахом посвађала око хаљине. Снаха је тврдила да је њена, а моја унука да није, препирале су се, али нисам ни слутила да ће то довести до оваквог исхода.

Дијете се играло када је моја унука без икаквог разлога дограбила нож и почела да га убада по леђима. Дијете је вриштало, а ја сам само могла да гледам његове муке, јер не могу да ходам", прича потресена жена док показује крваве флеке на тепиху испред кухињских елемената.

Каже да не зна ко је позвао полицију, већ да је патрола стигла и одвела њену унуку. Не знам шта јој је било, у другом је стању, чека четврто дијете. Једно је у дому, а два су са њом, ту је била код нас јер јој је муж у Њемачкој. Одвела је полиција и више ништа не знам, сви смо много потресени", рекла је ова Нишлијка.

Ш.Б. није ни ријеч рекла ни полицији ни радницима Центра за социјални рад који су одмах дошли на мјесто инцидента како би предузели мјере из своје надлежности ради заштите дјетета.

Није се бранила, само је ћутала. Одведена је у притвор и то је све што знам – казала је једна комшиница која је присуствовала одвођењу осумњичене за насиље у породици.

Дијете које још нема пуних шест година одведено је у Универзитетски клинички центар где је установљено да има три убодне ране које су квалификоване као лаке тјелесне повреде. Дјевојчица је отпуштена на кућно лијечење, а по одлуци Центра за социјални рад поверена је на чување баки по оцу.

Ш.Б. је одређено задржавање до 48 сати након чега ће са кривичном пријавом бити приведена основном јавном тужиоцу на саслушање. Ако буде осуђена пријети јој казна затвора од двије до 10 година с обзиром на то да је дјело учињено према малољетном лицу па због тога Кривични законик предвиђа и тежу санкцију, пише Телеграф.

(Телеграф) Фото: Данас.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јужна пруга

25.05.2024 17:35

Ромска посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

25.05.2024 18:15

Са тим дјететом це касније да проси.

ОДГОВОРИТЕ